Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Εμπορία - Τυποποίηση προϊόντων

Βρέθηκαν 2285 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 229

Ψηφίστηκε η επανασύσταση του ανεξάρτητου εθνικού φορέα διαπίστευσης ΕΣΥΔ, διασφαλίζουμε τις ελληνικές εξαγωγές τονίζει το Υπουργείο Οικονομίας

Ψηφίστηκε σήμερα στη Βουλή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης για την επανασύσταση ανεξάρτητου εθνικού φορέα διαπίστευσης με την επωνυμία «Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης - ΕΣΥΔ».


Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 14 - 21/4/2017

Συνεχίζονται με ελάχιστες ποσότητες οι εξαγωγές μανταρινιών, πορτοκαλιών και αγγουριών. Συνεχίστηκαν και οι εξαγωγές μήλων με υποτονικούς ρυθμούς προς την Αίγυπτο (ενδεικτικό ότι οι εξαγωγές τους μέχρι την 21/4/2017 ήταν στους 37.737 τόνους έναντι 59.268 τόνους την αντίστοιχη περσινή περίοδο). Με μικρή δραστηριότητα οι εξαγωγές ακτινιδίων προς την Ινδία που έχουν διαμορφωθεί στους 3.212 τόνους.


Ετοιμάζεται νομοσχέδιο για τη δημιουργία καινοτόμων επιχειρήσεων

Υπό εξέταση έχει θέσει το υπουργείο Οικονομικών νομοσχέδιο για την ανάπτυξη των νεοφυών επιχειρήσεων το οποίο άμεσα θα κοινοποιηθεί στους αρμόδιους φορείς, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Δημήτρης Παπαδημητρίου.


Στο Εξωτερικών βρίσκεται για επεξεργασία και υπογραφές η CETA πριν πάει για ψήφιση στη βουλή

Στο Εξωτερικών βρίσκεται για επεξεργασία και υπογραφές η CETA πριν πάει για ψήφιση στη βουλή

Με απάντηση σε ερώτημα ομάδας βουλευτών της Ν.Δ., το Υπουργείο Εξωτερικών διευκρινίζει ότι η εμπορική συμφωνία Ε.Ε. - Καναδά βρίσκεται για επεξεργασία στις υπηρεσίες του. Όπως αναφέρεται στην κοινοβουλευτική απάντηση που υπογράφει ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών κ. Γιώργος Κατρούγκαλος, «Η διαδικασία κύρωσης της Ολοκληρωμένης Εμπορικής Συμφωνίας (CETA) μεταξύ της Ε.Ε. και των κρατών - μελών της αφενός και του Καναδά αφετέρου, ενεργοποιείται με τη σύνταξη σχεδίων εισηγητικής και αιτιολογικής έκθεσης από το Υπουργείο Εξωτερικών τα οποία βρίσκονται σε τελικό στάδιο ολοκλήρωσης». Αναλυτικότερα τα στάδια της διαδικασίας μέχρι η συμφωνία να εισαχθεί για συζήτηση και ψήφιση στη βουλή είναι τα εξής:


Εισαγωγές βιολογικών στην ΕΕ με νέο σύστημα ηλεκτρονικής πιστοποίησης και ελέγχου

Εισαγωγές βιολογικών στην ΕΕ με νέο σύστημα ηλεκτρονικής πιστοποίησης και ελέγχου

Ένα νέο σύστημα ηλεκτρονικής πιστοποίησης για την καλύτερη παρακολούθηση των εισαγωγών βιολογικών προϊόντων στην ΕΕ αρχίζει να ισχύει από αύριο Τετάρτη (19/4/2017). Η Κομισιόν αναφέρει ότι το νέο σύστημα θα συμβάλει στην ενίσχυση των διατάξεων για την ασφάλεια των τροφίμων και στη μείωση των πιθανών περιπτώσεων απάτης. Αναμένεται επίσης να μειώσει τον διοικητικό φόρτο των επιχειρήσεων και των αρχών και θα προσφέρει πολύ πληρέστερα στατιστικά δεδομένα σχετικά με τις εισαγωγές βιολογικών προϊόντων. Ο Επίτροπος Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Φιλ Χόγκαν, δήλωσε: «Η δέσμευσή μας για αυστηρά μέτρα πιστοποίησης και ελέγχου αποτελεί σημαντικό στοιχείο στον τομέα των προτύπων της ΕΕ για την ασφάλεια των τροφίμων. Αυτά τα υψηλά πρότυπα μάς έχουν καταστήσει τον καλύτερο παραγωγό τροφίμων παγκοσμίως, πρέπει όμως να αναζητούμε πάντα νέες και καλύτερες μεθόδους ώστε να επιτύχουμε ακόμη περισσότερα. Οι νέοι κανόνες θα βελτιώσουν την ιχνηλασιμότητα των βιολογικών προϊόντων, τα οποία αποτελούν μια σημαντική αναπτυσσόμενη αγορά».


Τις εισφορές κτηνοτρόφων του Ιανουαρίου 2017 ζητά η Διεπαγγελματική Κρέατος, Ιούνιο θα πληρωθούν οι εισφορές για τις σφαγές του Πάσχα

Η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Κρέατος (ΕΔΟΚ) ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε και έθεσε σε λειτουργία το πληροφορικό σύστημα, με το οποίο από την 1η Ιανουαρίου του 2017, τα στοιχεία σφαγών χρησιμοποιούνται στον υπολογισμό και την παρακολούθηση της διαδικασίας είσπραξης της υποχρεωτικής εισφοράς υπέρ της ΕΔΟΚ. Όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο πρόεδρος της ΕΔΟΚ κ. Ελευθέριος Γίτσας, «για τον Ιανουάριο η συνολική εισφορά των κτηνοτρόφων στην ΕΔΟΚ θα κυμανθεί στα 7.000 ευρώ. Τον Ιούνιο θα γνωρίζουμε την εισφορά που θα κληθούν να πληρώσουν για τον Απρίλιο και το Πάσχα. Τα χρήματα είναι των κτηνοτρόφων και τα παρακρατεί ο πρώτος αγοραστής (διακινητής, έμπορος, χασάπης κ.α.)».


Το Πάσχα δεν έφερε την Ανάσταση στην αγορά

Το Πάσχα δεν έφερε την Ανάσταση της πολυπαθούς ελληνικής αγοράς, σημειώνει ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), Βασίλης Κορκίδης, τονίζοντας ότι η αναβλητικότητα και η εξάμηνη καθυστέρηση της αξιολόγησης έχει δημιουργήσει έντονη αβεβαιότητα και μόνιμη ανασφάλεια στην αγορά.


Εργαλείο για την αύξηση του εισοδήματος των παραγωγών η οικοτεχνία

Εργαλείο για την αύξηση του εισοδήματος των παραγωγών η οικοτεχνία

Όλο και περισσότεροι παραγωγοί στη χώρα μας σκέφτονται να ασχοληθούν με την οικοτεχνία για να κερδίσουν ένα συμπληρωματικό εισόδημα αλλά και να αποκομίσουν ένα πρόσθετο κέρδος από τα προϊόντα τους. Από το 2016 και έως τον Μάρτιο του 2017 έχουν εγραφεί στο Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Οικοτεχνίας (ΚΗΜΟ) πάντω από 500 παραγωγοί διαφόρων προϊόντων. Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον άρθρο αναφορικά με το τι ισχύει για το καθεστώς της Οικοτεχνίας, δημοσιεύεται στο τεύχος Μαρτίου του Περιοδικού «Γεωργία - Κτηνοτροφία» που κυκλοφορεί στα περίπτερα. Διαβάστε ποιες είναι οι τελευταίες εξελίξεις στην Οικοτεχνία και με ποιο τρόπο μπορεί ένας αγρότης να ξεκινήσει να παράγει και να πωλεί με μεγαλύτερο κέρδος τα δικά του προϊόντα, μέσω της προστιθέμενης αξίας που προσφέρει η Οικοτεχνία.


Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 8 - 13/4/2017

Συνεχίστηκαν με πολύ μικρές ποσότητες οι εξαγωγές μανταρινιών, πορτοκαλιών και αγγουριών. Συνεχίστηκαν και οι εξαγωγές μήλων με χαμηλούς ρυθμούς προς την Αίγυπτο (ενδεικτικό ότι οι εξαγωγές τους μέχρι την 13/4/2017 ήταν στους 37.615 τόνους έναντι 59.104 τόνους την αντίστοιχη περσινή περίοδο). Στάσιμες σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα είναι οι εξαγωγές ακτινιδίων προς την Ινδία που έχουν διαμορφωθεί στους 3.189 τόνους.


Πρόστιμο 3.000 ευρώ για μη έκδοση παραστατικού εμπορίας οπωροκηπευτικών προβλέπει το υπό διαβούλευση σχέδιο απόφασης του Υπ. Οικονομικών

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε από τη Μεγάλη Τετάρτη, 12 Απριλίου το Σχέδιο Υπουργικής Απόφασης του Υπουργείου Οικονομικών με θέμα: «Κωδικοποίηση Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών». Το εν λόγω σχέδιο τροποποιεί Υπουργική απόφαση του 2014 και σύμφωνα με το Υπουργείο «αποσκοπεί στη διαρκή προσαρμογή της νομοθεσίας στην εξέλιξη της αγοράς». Στο σχέδιο περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων ενότητα για τη διακίνηση και εμπορία οπωρολαχανικών και ορίζονται τα στοιχεία των παραστατικών που οφείλει να εκδίδει ο χονδρέμπορος / συσκευαστής / λιανέμπορος κατά την αγορά οπωροκηπευτικών από παραγωγό. Επίσης προβλέπονται πρόστιμα που ξεκινούν από 1.000 ευρώ για παραστατικά με ελλιπή στοιχεία και φθάνουν τις 3.000 ευρώ για την περίπτωση της μη έκδοσης του απαιτούμενου παραστατικού.

Επιστροφή

1990-2017 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,453125 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version