Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Εμπορία - Τυποποίηση προϊόντων

Βρέθηκαν 2154 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 216

Φλαμπουράρης για Μαρινόπουλο: Διάψευση όσων αντιμάχονται τις επιλογές της κυβέρνησης

Για ιστορική απόφαση της δικαιοσύνης κάνει λόγο ο δικηγόρος των μετόχων Πάνου, Στέφανου και Πάνου Μαρινόπουλου, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.


Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 6 - 13/1/2017

Συνεχίζονται μετά εμποδίων και με μειωμένους ρυθμούς λόγω καιρικών συνθηκών οι εξαγωγές πορτοκαλιών, μανταρινιών και ακτινιδίων, κυρίως από αποθηκευμένα προϊόντα. Επίσης συνεχίζονται και οι εξαγωγές μήλων και αγγουριών. Οι διαμορφούμενες τιμές θεωρούνται ικανοποιητικές. Η κακοκαιρία και ο παγετός σε ορισμένες περιοχές που εκδηλώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες επέφεραν ζημιές, το ύψος των οποίων θα εκτιμηθεί τις επόμενες ημέρες. Από 12/1 ξεκίνησε και πάλι η συγκομιδή και εξαγωγή-εμπορία εσπεριδοειδών κυρίως πορτοκαλιών. Οι προοπτικές, εφόσον η παραγωγή δεν έχει μεγάλο ποσοστό ζημιάς στην ηρτημένη είναι θετικές και υπάρχει προοπτική βελτίωσης της ζήτησης. Χρειάζεται όμως να ενταθούν οι έλεγχοι για την πάταξη της συνεχιζόμενης διακίνησης ατυποποίητων αλλά και ακατάλληλων προϊόντων, που δυσφημούν την φήμη μας στις αγορές του εξωτερικού.


Στις εξαγωγές γεωργικών μηχανημάτων και αγροτοδιατροφικών προϊόντων στρέφεται η Ρωσία

Ο Ρώσος Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης κ. Yevgeny Yelin, πρόσφατα παρουσίασε συγκεκριμένες προτάσεις έργων, οι οποίες συνετάχθησαν από το Υπουργείο Οικονομικής Ανάπτυξης σε συνεργασία με το Υπουργείο Βιομηχανίας και Εμπορίου, το Υπουργείο Γεωργίας και το Ρωσικό Κέντρο Εξαγωγών.


Σε λίγες ημέρες σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για το υπαίθριο εμπόριο

Σε λίγες ημέρες σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για το υπαίθριο εμπόριο

Σε λίγες ημέρες και πιθανότατα μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα τεθεί σε διαβούλευση το κείμενο του νομοσχεδίου με τις αλλαγές στο υπαίθριο εμπόριο. Αν και η επεξεργασία του εν λόγω νομοσχεδίου είχε τεθεί σε μια πρώτη διαβούλευση σε υπηρεσιακό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο φορέων της αγοράς, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου αναμένεται η δημοσίευση του τροποποιημένου κειμένου για διαβούλευση, μετά και από τις διεργασίες που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ της Γ.Γ. Εμπορίου και των φορεών το τελευταίο τρίμηνο. Στις περιφέρειες και όχι στους δήμους, επιθυμεί να περάσουν οι αρμοδιότητες λειτουργίας και ελέγχου των λαϊκών αγορών η Πανελλαδική Ομοσπονδία Λαϊκών Αγορών, όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο Πρόεδρός της κ. Παντελής Μόσχος. Στην επαναφορά δυνατότητας χορήγησης αδειών από τις Περιφέρειες προσανατολίζεται η Γ.Γ. Εμπορίου.


Συνάντηση Υπουργού Οικονομίας με τον Πρέσβη της Αυστραλίας για την προώθηση των ελληνικών εξαγωγών

Ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, συναντήθηκε σήμερα με τον Πρέσβη της Αυστραλίας στην Ελλάδα, Τζον Γκρίφιν.


Φρουτολαχανικά και ελαιόλαδο πρωταγωνιστούν στις εξαγωγές του Νοεμβρίου σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων

Κοντά στην επίτευξη νέου ιστορικού ρεκόρ όσον αφορά τις εξαγωγές του 2016 βρίσκεται η χώρα μας, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΠΣΕ) με βάση τα στοιχεία του Νοεμβρίου 2016. Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την ανάλυση του ΠΣΕ και του Κέντρου Εξαγωγικών Ερευνών και Μελετών (ΚΕΕΜ), επί των προσωρινών στοιχείων της ΕΛ-ΣΤΑΤ, τον περασμένο Νοέμβριο η συνολική αξία των εξαγωγών αυξήθηκε κατά 4,2%. Όπως επισημαίνει ο ΠΣΕ, τα τρόφιμα και τα αγροτικά προϊόντα ήταν οι βασικοί πρωταγωνιστές της ανοδικής πορείας, καταγράφοντας αύξηση που αγγίζει το 19,3%, με πρωταγωνιστές τα φρουτολαχανικά και το ελαιόλαδο που κατέγραψαν διψήφια ποσοστά αύξησης.


ΕΕ: Σε υψηλά επίπεδα οι εξαγωγές του αγροδιατροφικού τομέα

Σε σταθερά υψηλά επίπεδα διατηρήθηκαν τον Οκτώβριο οι εξαγωγές αγροδιατροφικών προϊόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συγκεκριμένα στα 11,4 δισ. ευρώ, παραμένοντας σχεδόν στο ίδιο ύψος σε σχέση με πέρσι (Οκτώβριος 2015) παρά το γεγονός ότι δεν ακολούθησαν την φρενήρη πορεία και το ρεκόρ που σημειώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2016. Σε ό,τι αφορά τους εξαγωγικούς προορισμούς, οι καλύτερες επιδόσεις σημειώθηκαν για εξαγωγές της Ε.Ε. στην ασιατική αγορά: (+78 εκατ. ευρώ στην Κίνα, +66 εκατ. ευρώ στη Νότιο Κορέα, +40 εκατ. ευρώ σε Βιετνάμ και σε Ιαπωνία). Οι υψηλότερες επιδόσεις σε αξία εξαγωγών σημειώθηκαν στις βρεφικές τροφές (+57 εκατ. ευρώ), στο ελαιόλαδο (+49 εκατ. ευρώ), στο χοιρινό (+45 εκατ. ευρώ) και στα ζώντα ζώα (+45 εκατ. ευρώ).


Πολωνία: Ξεπέρασαν τα 24 δισεκατομμύρια ευρώ οι εξαγωγές αγροδιατροφικών προϊόντων, σε ποιες χώρες κατευθύνονται

Πολωνία: Ξεπέρασαν τα 24 δισεκατομμύρια ευρώ οι εξαγωγές αγροδιατροφικών προϊόντων, σε ποιες χώρες κατευθύνονται

Η αξία των συνολικών πολωνικών εξαγωγών αγροδιατροφικών προϊόντων ανήλθε στα 23,9 δισ. ευρώ το 2015 και εκτιμάται ότι έχει ξεπεράσει τα 24 δισ. το 2016. Η διάρθρωση των εξαγωγών ανά κατηγορία προϊόντος είχε ως εξής: ζωντανά ζώα και κρέας 20%, φρούτα, λαχανικά και χυµοί 13%, δηµητριακά 13%, γλυκά και ζάχαρη 8%, γαλακτοκοµικά 7%, οινοπνευµατώδη, καφές, τσάι και κακάο 6%, ιχθυηρά 6%. Οι κυριότερες χώρες που εξάγονται τα πολωνικά προϊόντα είναι: Γερµανία 22,5%, Ηνωµένο Βασίλειο 8,5%, Τσεχία 6,8%, Γαλλία 6,3%, Ιταλία 5,9%, Ολλανδία 5,6%, Σλοβακία 3,1%, Ουγγαρία 2,5%, Λιθουανία 2,2%, Βέλγιο 2,2%, Ισπανία 2,2%, υπόλοιπες χώρες ΕΕ 14,3%, χώρες Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών (ΚΑΚ) 4,7%, άλλες Τρίτες Χώρες 13,3%.


Η Αυστρία θέλει να τερματιστούν οι κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας

Τις βαριές συνέπειες που έχουν για την οικονομία και για τις θέσεις εργασίας στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και στις επί μέρους χώρες-μέλη της, οι κυρώσεις της ΕΕ κατά τις Ρωσίας και ως εκ τούτου και οι «αντικυρώσεις» από την πλευρά της Μόσχας, καταγράφει έρευνα του έγκυρου Αυστριακού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών που δημοσιεύεται σήμερα και σύμφωνα με την οποία μέσα στο 2015 έχουν «καταστραφεί» 400.000 θέσεις εργασίας στην ΕΕ (χωρίς την Κροατία), ενώ το κόστος στην οικονομία της ανήλθε σε 18 δισεκατομμύρια ευρώ.


Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 31/12/2016 - 5/1/2017

Με χαμηλότερους ρυθμούς πραγματοποιούνται οι εξαγωγές πορτοκαλιών, μανταρινιών και ακτινιδίων, λόγω διάθεσης των αποθεμάτων που δημιουργήθηκαν στις γιορτές των Χριστουγέννων. Επίσης συνεχίστηκαν οι εξαγωγές μήλων και αγγουριών. Οι διαμορφούμενες τιμές είναι ικανοποιητικές. Έκδηλη είναι η ανησυχία από την επερχόμενη κακοκαιρία και τον τυχόν παγετό στις παραγωγικές περιοχές κυρίως των εσπεριδοειδών. Οι προοπτικές ,εφ όσον η παραγωγή δεν θιγεί, είναι θετικές και από την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται βελτίωση της ζήτησης. Ωστόσο χρειάζεται να ενταθούν οι έλεγχοι για την πάταξη της συνεχιζόμενης διακίνησης ατυποποίητων προϊόντων αλλά και ακατάλληλων που δυσφημούν την φήμη των ελληνικών προϊόντων.

Επιστροφή

1990-2017 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,5791016 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version