Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Εμπορία - Τυποποίηση προϊόντων

Βρέθηκαν 3093 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | ... | 303 | 304 | 305 | 306 | 307 | 308 | 309 | 310

Ενίσχυση των εξαγωγών ποιοτικών προϊόντων της Κρήτης στον Καναδά

Την ενίσχυση των εξαγωγών Κρητικών παραδοσιακών προϊόντων στην αγορά του Καναδά, αλλά και την εξαγωγή τοπικών προϊόντων που μέχρι τώρα δεν έχουν πρόσβαση στις αγορές της Βόρειας Αμερικής, προωθεί ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, κατά την παραμονή του στον Καναδά και στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 100 χρόνων Κρητικής παρουσίας στον Καναδά.


ΠΣΕ: Η Ελλάδα βασικός προμηθευτής αγροτοδιατροφικών προϊόντων στις χώρες ΕΕ και ΟΟΣΑ

Μία από τις σημαντικότερες επιστημονικές αποδείξεις ότι η Ελλάδα και μπορεί και παράγει ανταγωνιστικά προϊόντα ποιότητας, ειδικά στον αγροτοδιατροφικό τομέα παρέχει έρευνα του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων και του Κέντρου Εξαγωγικών Ερευνών και Μελετών (ΚΕΕΜ), που κατατάσσει τη χώρα στους κυριότερους προμηθευτές προϊόντων πρωτογενούς τομέα για τις χώρες της ΕΕ και του ΟΟΣΑ. Συγκεκριμένα, στην έρευνα του Καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου, κυρίου Ιωάννη Χαλικιά, για το λογαριασμό του ΚΕΕΜ, επί των 60 βασικότερων αγροτικών προϊόντων, «η χώρα μας περιλαμβάνεται στους πέντε πρώτους προμηθευτές σε 26 χώρες με ποσοστά συμμετοχής στις εισαγωγές τους που ξεπερνούν το 70%.


Η προβολή, προώθηση των Κρητικών προϊόντων και του τουρισμού στο επίκεντρο επαφών στην Ιταλία

Η προβολή-προώθηση των Κρητικών προϊόντων και του τουρισμού μας, βρέθηκαν στο επίκεντρο των επαφών που είχε στην Ιταλία η αντιπεριφερειάρχης Κρήτης θεανώ Βρέντζου-Σκορδαλάκη. Στις συναντήσεις της Κρητικής αντιπροσωπείας που έγιναν σε Ρώμη, Φλωρεντία και Μπολόνια, οριστικοποιήθηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης-θα εκπροσωπήσει την χώρα μας- στις εκδηλώσεις που θα γίνουν τον Ιούνιο του 2013 στη Ρώμη με τίτλο «CEREALIA» που αφορά τον πολιτισμό, τον τουρισμό αλλά και τα προϊόντα.


Προσπάθεια δημιουργίας Ο.Π. μεταποίησης και τυποποίησης αλιευμάτων από γυναίκες της Καλύμνου

Επίσκεψη στην Κάλυμνο πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Αντώνης Χατζηιωάννου, συνοδευόμενος από τον Γενικό Διευθυντή Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Γιάννη Πουλή και τον Ειδικό Σύμβουλο Αντώνη Κολιάδη. Κατά την διάρκεια της παραμονής του στο νησί ο Αντιπεριφερειάρχης συναντήθηκε με υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου όπου και συζήτησε για θέματα που απασχολούν την περιοχή.


Δράσεις προώθησης κυπριακών και κρητικών προϊόντων σε χώρες του εξωτερικού

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου «Συνεργώ» σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια Χανίων, Ρεθύμνης και Λασιθίου, διοργανώνει επιχειρηματικές συναντήσεις μεταξύ αγοραστών/εισαγωγέων από τις Σκανδιναβικές Χώρες, τη Ρωσία και Ελλάδα με Κρητικές επιχειρήσεις.


Αύξηση εξαγωγών της Αρμενίας σε νωπά φρούτα και λαχανικά, κονσερβοποιημένα αγαθά και κρασιά

Το 88% των εξαγωγών της Αρμενίας το 2011 αφορούσε μονάχα 25 κατηγορίες προϊόντων, σύμφωνα με δηλώσεις του Gagik Makaryan, προέδρου της Αρμενικής Εθνικής Ένωσης Εργοδοτών, κατόπιν της γνωστοποίησης των τελικών στατιστικών στοιχείων της περασμένης χρονιάς. Παρά το γεγονός ότι αυτοί οι αριθμοί αφορούν το παρελθόν έτος, η δυναμική έχει παραμείνει σχεδόν αμετάβλητη για αρκετά χρόνια. Σταθερά ο κατάλογος των προϊόντων που εξάγονται περιλαμβάνει στην κορυφή του το χαλκό, το αλκοόλ, σιδηροκράματα και την ηλεκτρική ενέργεια.


ΑγροΤύπος, Εφημερίδα Αγροτική 152

Κλικ για να ξεφυλλίσετε την Αγροτική Εφημερίδα 152

Αποκλειστικά σε αυτό το τεύχος διαβάστε:

Η αμερικάνικη «τρέλα» για το ελληνικό γιαούρτι έρχεται τώρα από τις ΗΠΑ και στην Ευρώπη

Η πορεία προς τη νέα ΚΑΠ: Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται με πολλά ακόμα ανοιχτά θέματα

Περί Λαχανόκηπου: Καλλιέργεια φυλλωδών λαχανικών, Ραδίκια και Αντίδια

Διαβάστε ακόμη:

Βαμβάκι: Δεν κερδίζουν οι Έλληνες από τις αυξημένες διεθνείς τιμές

Ελλάδα και ΗΠΑ οι μόνες χώρες του Β. Ημισφαιρίου με αυξημένη παραγωγή ακτινιδίων το 2012/2013

Μειωμένη παραγωγή και τιμή 28 λεπτά/κιλό για το ρύζι

Μανταρίνι: Μειωμένη παραγωγή και ζήτηση

Μικρό ανταγωνισμό περιμένουν οι Σέρβοι στην προσπάθεια εξαγοράς της ΕΒΖ

Παράπονα από παραγωγούς αμέσως μετά την πληρωμή της Ενιαίας Ενίσχυσης

Στο δρόμο για Βρυξέλλες τα ΠΣΕΑ των αμπελοκαλλιεργητών

Εμπλοκή με την πληρωμή της επανασποράς στο βαμβάκι

Στις 2 Νοεμβρίου η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων για τη Δωδώνη

Η SantoWines στους πιο επιτυχημένους Συνεταιρισμούς της Ε.Ε.

Προγράμματα προώθησης των εξαγωγών κομπόστας ροδάκινου

Αγγελίες, εκδηλώσεις εβδομάδας


Υποχρεωτικά στα σημεία εστίασης η αναγραφή της προέλευσης οίνων στους τιμοκαταλόγους

Ένα βήμα ακόμα για την αντιμετώπιση της παραοικονομίας και της νοθείας στον τομέα, διαφαίνεται ότι πραγματοποίησε εμμέσως το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (Δ/νση Μ.Τ. και Π.Ε.) μέσω του ΥΠΑΝ, αφού στο σχέδιο των Κανόνων Διακίνησης / Εμπορίας προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών (ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ.), επέτυχε να συμπεριλάβει διατάξεις για την κατανάλωση οίνων σε καράφα στα σημεία εστίασης (εστιατόρια, ταβέρνες κλπ), που αφενός μεν προστατεύουν τον καταναλωτή, ο οποίος θα γνωρίζει την προέλευση του οίνου που καταναλώνει, αφετέρου δημιουργεί ένα σημείο αφετηρία στην τελική κατανάλωση, για την έναρξη διαδικασιών ιχνηλασιμότητας και εν τέλει την αντιμετώπιση θεμάτων νοθείας, ελληνοποιήσεων κλπ., διατάξεις τις οποίες επιμόνως ζητούσε η ΚΕΟΣΟΕ τουλάχιστον από το 2009.


Εξαγορά της γερμανικής αλυσίδας βιολογικών τροφίμων από ελβετική

Την είσοδό της στη γερμανική αγορά πραγματοποίησε η ελβετική Migros, εξαγοράζοντας στα μέσα Οκτωβρίου την αλυσίδα supermarket Tegut1. Η Tegut, που συμπλήρωσε φέτος τα 65 χρόνια από την ίδρυσή της, είναι μια από τις μικρότερες αλυσίδες λιανικής στη Γερμανία, με μεγάλη απόσταση από τις κυρίαρχες πέντε εταιρείες Edeka, Rewe, Metro, Schwarz Gruppe και Aldi: ο κύκλος εργασιών της Tegut to 2011 ανήλθε σε € 1,17 δις (0,9 δις € για τρόφιμα), που ισοδυναμεί με μερίδιο μόλις 0,6 % του γερμανικού λιανεμπορίου τροφίμων. Η εταιρεία διαθέτει περίπου 300 καταστήματα, κυρίως στην κεντρική περιοχή της χώρας (Ρηνανία – Παλατινάτο, Έσση, Βαυαρία και Θουριγγία).


Στη Βουλή ερώτηση για την καθυστέρηση εφαρμογής της νομοθεσίας για τις λαϊκές Αθηνών και Θεσσαλονίκης

Την απαράδεκτη κωλυσιεργία της Ελληνικής Πολιτείας αλλά και το πλήθος γραφειοκρατικών προβλημάτων που προκύπτουν από τη μη εφαρμογή της Νομοθεσίας που αναφέρεται στη Μεταφορά Εποπτείας των Οργανισμών Λαϊκών Αγορών Αθηνών-Πειραιά και Θεσσαλονίκης στις Περιφέρειες Αττικής και Θεσσαλονίκης από το Υπουργείο Ανάπτυξης, επισημαίνει με Ερώτησή του προς τον αρμόδιο Υπουργό Ανάπτυξης ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 2,367188 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version