Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Ενέργεια (ΑΠΕ)

Βρέθηκαν 511 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 52

Συμφωνία της Τράπεζας Πειραιώς με την εταιρεία Θ. ΣΟΥΜΠΑΣΗΣ ΜΕΠΕ

Η Τράπεζα Πειραιώς, όπως αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση, με κίνητρο την προσφορά ολοκληρωμένων τραπεζικών λύσεων στους πελάτες της αγρότες, την τόνωση της ρευστότητας στις αγορές ενδιαφέροντος των αγροτών και τη χρηματοδότηση των μέτρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, συνήψε μια ακόμα συνεργασία της στον κλάδο των ΑΠΕ, με την εταιρεία «Θ. ΣΟΥΜΠΑΣΗΣ ΜΕΠΕ».


Παράταση υποβολής δηλώσεων για το κατ επάγγελμα από τους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας

Με νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος που κατατέθηκε στην Βουλή παρέχεται η δυνατότητα υποβολής έως τις 31/12/2018, δηλώσεων έτους 2017 των κατ’ επάγγελμα αγροτών παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας για τη διατήρηση ή μη της ιδιότητας του κατ' επάγγελμα αγρότη.

31/12/2018


Προγραμματική σύμβαση Περιφέρειας και Πολυτεχνείου Κρήτης για αξιοποίηση ΑΠΕ στην λειτουργία ΤΟΕΒ

Η αξιοποίηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) για την παραγωγή ενέργειας για την λειτουργία των ΤΟΕΒ που θα ωφεληθούν σε οικονομικό επίπεδο από την μείωση κατανάλωσης ενέργειας και κατ’ επέκταση οι παραγωγοί  με παράλληλο όφελος στο περιβάλλον, θα μπει στο «μικροσκόπιο» του Πολυτεχνείου Κρήτης στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης που υπογράφηκε σήμερα από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και τον Διευθυντή του Εργαστηρίου Ανανεώσιμων Πηγών και Βιώσιμης Ενέργειας του Πολυτεχνείου Κρήτης Θεοχάρη Τσούσο.


Σε δημόσια διαβούλευση η αδειοδότηση μικρών ανεμογεννητριών ισχύος μέχρι 60 kW

Σε δημόσια διαβούλευση η αδειοδότηση μικρών ανεμογεννητριών ισχύος μέχρι 60 kW

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, θέτει σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο Υπουργικής Απόφασης με θέμα «Καθορισμός της αδειοδοτικής διαδικασίας, στην οποία περιλαμβάνεται και ο τρόπος της υποβολής των σχετικών αιτήσεων, περιβαλλοντικών, χωροταξικών και πολεοδομικών θεμάτων, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια, για την εγκατάσταση σε γήπεδα και τη σύνδεση με το δίκτυο διανομής, σταθμών μικρών ανεμογεννητριών εγκατεστημένης ισχύος μικρότερης ή ίσης των 60 kW, με βάση το άρθρο 4 του ν.4203/2013 (Α’ 235) όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 50 του ν. 4546/2018 (Α’ 101)».

21/12/2018


Ο Γιώργος Σταθάκης παρουσίασε στη Βουλή το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα, με χρονικό ορίζοντα το 2030

«Για πρώτη φορά, η Ελλάδα αποκτά μακροχρόνιο εθνικό ενεργειακό σχεδιασμό. Το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ), με χρονικό ορίζοντα το 2030, τέθηκε από χθες σε δημόσια διαβούλευση, ανοίγοντας ένα πεδίο διαλόγου με τους πολίτες και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για το ενεργειακό μέλλον της χώρας». Αυτό, τόνισε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, σχετικά με τη μονάδα Πτολεμαΐδα V της ΔΕΗ.


Μπλόκο στις επενδύσεις ΑΠΕ των ΤΟΕΒ της Πελοποννήσου, παράθυρο Σταθάκη για άρση του

Μπλόκο στις επενδύσεις ΑΠΕ των ΤΟΕΒ της Πελοποννήσου, παράθυρο Σταθάκη για άρση του

Δεν έχουν την δυνατότητα να επενδύσουν σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (π.χ. φωτοβολταϊκά) οι Τοπικοί Οργανισμοί Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) της Πελοποννήσου, εξαιτίας μιας πρόβλεψης που περιέχεται στο Άρθρο 60 του Νόμου 4513/2018 για τις «Ενεργειακές Κοινότητες».


Πώς να μην μας «κάψει» το ηλεκτρικό ρεύμα, ποιοι είναι οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας

Πώς να μην μας «κάψει» το ηλεκτρικό ρεύμα, ποιοι είναι οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας

Επειδή οι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος μας, μας «καίνε» και επειδή, όπως «ακούγεται», οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος θα αυξηθούν, το ΚΕ.Π.ΚΑ. (Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών) δίνει μερικές χρήσιμες συμβουλές, για εξοικονόμηση ηλεκτρικού ρεύματος:


Με 1 ευρώ επιβαρύνονται οι λογαριασμοί ΔΕΗ, πως γίνεται χρήση ηλεκτρονικού λογαριασμού για να γλιτώσετε την έξτρα χρέωση

Με 1 ευρώ επιβαρύνονται οι λογαριασμοί ΔΕΗ, πως γίνεται χρήση ηλεκτρονικού λογαριασμού για να γλιτώσετε την έξτρα χρέωση

Με ένα ευρώ θα επιβαρύνονται από την 1η Δεκεμβρίου οι λογαριασμοί της ΔΕΗ που αποστέλλονται στους καταναλωτές σε χάρτινη μορφή. Αυτό ανακοίνωσε η διοίκηση της επιχείρησης, καλώντας τους πελάτες της να επιλέξουν τη χρήση ηλεκτρονικού λογαριασμού (e bill).


ΣΕΦ: Να επιτραπεί υπό προϋποθέσεις η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε ένα μικρό ποσοστό γεωργικής γης υψηλής παραγωγικότητας

ΣΕΦ: Να επιτραπεί υπό προϋποθέσεις η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε ένα μικρό ποσοστό γεωργικής γης υψηλής παραγωγικότητας

Ο Σύνδεσμος Εταιρειών Φωτοβολταϊκών (ΣΕΚ) εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ζητά να επιτραπεί, υπό προϋποθέσεις, η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε ένα μικρό ποσοστό γεωργικής γης υψηλής παραγωγικότητας. Ειδικότερα ο ΣΕΦ υποστηρίζει τα εξής: «Με το Ν.4015/2011 απαγορεύεται πρακτικά η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε γαίες υψηλές παραγωγικότητας. Όλες όμως οι αρδευόμενες εκτάσεις θεωρούνται γαίες υψηλής παραγωγικότητας, οπότε ακόμη και η εγκατάσταση φωτοβολταϊκού από οποιονδήποτε αγρότη για να ισοσκελίσει με παραγόμενη ενέργεια αυτήν που καταναλώνει π.χ. μια αντλία ποτίσματος στο χωράφι του ή από έναν ΓΟΕΒ ή ΤΟΕΒ για τις ανάγκες ενός αντλιοστασίου είναι πρακτικά αδύνατη».


Στέγαστρα και φωτοβολταϊκά με επιδότηση για μετακινούμενους κτηνοτρόφους της Ηπείρου

Στέγαστρα και φωτοβολταϊκά με επιδότηση για μετακινούμενους κτηνοτρόφους της Ηπείρου

Ασφάλεια έναντι των ακραίων καιρικών φαινομένων, καλύτερη ποιότητα ζωής, αλλά και ενεργειακή αυτονομία κομίζει για τους μετακινούμενους κτηνοτρόφους της Ηπείρου, σχετική απόφαση, που υπέγραψε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Στάθης Γιαννακίδης και φέρνει σήμερα στην δημοσιότητα ο ΑγροΤύπος. Σύμφωνα με αυτή, θα χρηματοδοτηθούν 100% οι μετακινουμένοι κτηνοτρόφοι της Ηπείρου για την κατασκευή πρόχειρων σταβλικών εγκαταστάσεων και την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων. Το έργο «κυνήγησε» και επέτυχε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, με τους κτηνοτρόφους της περιοχής, να εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την εξέλιξη αυτή, μιλώντας στον ΑγροΤύπο.

Επιστροφή

1990-2018 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 4,212891 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version