Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Ενέργεια (ΑΠΕ)

Βρέθηκαν 461 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 47

Αντίθετο το ΥπΑΑΤ στο διαχωρισμό αποστραγγιστικών και αρδευτικών αντλιοστασίων

Στην αδυναμία διαχωρισμού των αποστραγγιστικών και αρδευτικών αντλιοστασίων, στάθηκε ο Υφυπουργός, Βασίλης Κόκκαλης, στη συζήτηση που έγινε στην Ολομέλεια της Βουλής, στις 21/6/2018, κατά την διάρκεια συζήτησης της Επίκαιρης Ερώτησης που είχε καταθέσει ο Βουλευτής ΝΔ Έβρου, Αναστάσιος Δημοσχάκης, σχετικά με τα προβλήματα στη λειτουργία των ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ.


Μικρότερα κόστη στον πρωτογενή τομέα φέρνουν οι Ενεργειακές Κοινότητες

Οι δυνατότητες αξιοποίησης των Ενεργειακών Κοινοτήτων για την εξοικονόμηση ενέργειας στο Πρωτογενή Τομέα αναλύθηκαν σε βάθος στη διάρκεια ημερίδας που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα.


Σε εμπόλεμη κατάσταση οι ΤΟΕΒ του Μεσολογγίου με τη ΔΕΗ, κανονικά η ηλεκτροδότηση των αντλιοστασίων

Σε εμπόλεμη κατάσταση οι ΤΟΕΒ του Μεσολογγίου με τη ΔΕΗ, κανονικά η ηλεκτροδότηση των αντλιοστασίων

Η ηλεκτροδότηση των αντλιοστασίων των οργανισμών εγγείων βελτιώσεων της Αιτωλοακαρνανίας συνεχίζεται απρόσκοπτα, αλλά η αντιπαράθεση των οργανισμών με τη ΔΕΗ και τους ΤΟΕΒ της περιοχής Μεσολογγίου συνεχίζεται.


Έρχεται πρόγραμμα επιδότησης για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε ΤΟΕΒ

Έρχεται πρόγραμμα επιδότησης για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε ΤΟΕΒ

Σε μείωση του κόστους παραγωγής που μπορεί να φτάσει ακόμη και στο 80% των αρδευτικών τελών προς τους τοπικούς οργανισμούς εγγείων βελτιώσεων (ΤΟΕΒ), φιλοδοξεί να οδηγήσει πρόγραμμα, το οποίο θα παρέχει ενέργεια μέσω φωτοβολταϊκών συστημάτων στους οργανισμούς.


Σταθάκης σε Χαρακόπουλο: Έλλειμμα εμπιστοσύνης της ΔΕΗ στον ΤΟΕΒ Μάτι Τυρνάβου

«Αυτό που προέχει είναι οι ανάγκες των αγροτών που θέλουν να σώσουν την παραγωγή τους. Να μην καούν οι καλλιέργειες! Για όποιον έχει ζήσει την αγροτική παραγωγή στον θεσσαλικό κάμπο, η απαιτήσεις σε νερό το καλοκαίρι είναι ζωτικής σημασίας και τα προβλήματα στη διανομή του είναι μεγάλα. Είναι, όμως, επίσης σημαντικό οι φορείς διαχείρισης του αρδευτικού νερού (ΤΟΕΒ), να διορθώσουν τα κακώς κείμενα άμεσα, προς όφελος των μελών τους. Η πολυπλοκότητα όμως του θέματος απαιτεί συγκεκριμένο σχέδιο από τα συναρμόδια υπουργεία. Δεν έχω λάβει την απάντηση του κ. Αποστόλου για το θέμα. Αναμένω, άλλα μέχρι στιγμής δεν βλέπω κάποιο ρεαλιστικό σχέδιο».


Πόσες ημέρες περιθώριο έχουν οι αγρότες για να εξοφλούν τα αρδευτικά τέλη στους ΤΟΕΒ, όλες οι αλλαγές στη νομοθεσία

Πόσες ημέρες περιθώριο έχουν οι αγρότες για να εξοφλούν τα αρδευτικά τέλη στους ΤΟΕΒ, όλες οι αλλαγές στη νομοθεσία

Περιθώριο να εξοφλούν τα αρδευτικά τέλη τους προς τους κατά τόπους ΤΟΕΒ της χώρας το αργότερο εντός 3 μηνών, αφότου συνταχθούν οι κατάλογοι με όσους χρωστούν, έχουν πλέον οι αγρότες της χώρας. Κι αυτό γιατί με τη νέα ρύθμιση για τους οργανισμούς που ψηφίστηκε πριν από λίγες ημέρες στη βουλή και δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ στις 12 Ιουνίου, δίδεται, η δυνατότητα στους οργανισμούς να στέλνουν τα χρέη στην εφορία, μετά το πέρας των 3 αυτών μηνών, προς βεβαίωση και το αργότερο εντός 24 μηνών, μετά το πέρας του τριμήνου αυτού.


Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν αγρότες και κτηνοτρόφοι για το net metering και το virtual net metering

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν αγρότες και κτηνοτρόφοι για το net metering και το virtual net metering

Στην ευκαιρία να παράγουν το δικό τους ρεύµα δωρεάν από φωτοβολταϊκά συστήµατα µέσω των προγραµµάτων net metering (αυτοπαραγωγή µε ενεργειακό συµψηφισµό) και virtual net metering (εικονικό ενεργειακό συµψηφισµό) που έχουν επιχειρήσεις, αγρότες, κτηνοτρόφοι και δήµοι αναφέρεται μιλώντας στον ΑγροΤύπο, η κα Φωτεινή Κούρου, ιδιοκτήτρια της εταιρείας Περιβαλλοντολόγοι Energy.


Κόβει τους ΤΟΕΒ που δεν θα ρυθμίσουν τα χρέη τους η ΔΕΗ, ασφαλιστικά μέτρα η απάντηση των οργανισμών

Κόβει τους ΤΟΕΒ που δεν θα ρυθμίσουν τα χρέη τους η ΔΕΗ, ασφαλιστικά μέτρα η απάντηση των οργανισμών

Δραστικά μέτρα με παύση εκπροσώπησης προσανατολίζεται να λάβει η ΔΕΗ σε περιπτώσεις Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (OEB) με υπέρογκα χρέη, τα οποία δεν ρυθμίζουν. Η ΔΕΗ θεωρεί, ότι οι μεγάλες οφειλές σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας δεν οφείλονται σε αδυναμία πληρωμής, αλλά σε στρατηγική αθέτησης των υποχρεώσεών τους. Αυτό σημαίνει, ότι οι ΟΕΒ, εφόσον δεν βρουν διαφορετικό προμηθευτή - εκτός ΔΕΗ - είτε θα μείνουν χωρίς ρεύμα, είτε θα μεταπέσουν στο καθεστώς του Προμηθευτή Καθολικής Υπηρεσίας, δηλαδή πάλι στη ΔΕΗ αλλά με υψηλότερα κατά 10% τιμολόγια.


Ενεργειακά έργα προωθεί η Ένωση Αγρινίου

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός «Ένωση Αγρινίου» προσαρμοζόμενος στις απαιτήσεις και ανταποκρινόμενος στις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής, στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας έμπρακτης υποστήριξης των αγροτών της Αιτωλοακαρνανίας, γνωστοποίησε ότι προχώρησε στην ίδρυση Ενεργειακής Κοινότητας-Συνεταιρισμού αξιοποίησης της Αιολικής Ενέργειας (ανεμογεννήτριες).


Με τα ταμεία στο κόκκινο ΟΕΒ και ΤΟΕΒ δεν δέχονται επιταγές καταγγέλλουν οι αγρότες, πόσα οφείλουν ανά περιφέρεια οι οργανισμοί

Τελευταία ευκαιρία έχουν οι αγρότες για να ρυθμίσουν τα χρέη τους προς τους Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων, προκειμένου κι αυτοί με τη σειρά τους να μπορέσουν να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους, κυρίως προς την ΔΕΗ. Οι οφειλές αυτές ξεπερνούν τα 45 εκατομμύρια ευρώ, όπως προβλέπει η τροπολογία που περιελήφθη στο νόμο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τον θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό και τελικώς ψηφίστηκε. Πάντως, πρόβλημα, παραμένει το γεγονός ότι οι ΤΟΕΒ δεν δέχονται από τους αγρότες επιταγές, που έχουν λάβει από εμπόρους.

Επιστροφή

1990-2018 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 1,09375 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version