Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Ενέργεια (ΑΠΕ)

Βρέθηκαν 428 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 43

Aνάλογα με το προφίλ κάθε οφειλέτη αγρότη ή ΤΟΕΒ η νέα ρύθμιση στη ΔΕΗ, έως και σε 60 μήνες η εξόφληση

Aνάλογα με το προφίλ κάθε οφειλέτη αγρότη ή ΤΟΕΒ η νέα ρύθμιση στη ΔΕΗ, έως και σε 60 μήνες η εξόφληση

Εξατομικευμένα, δηλαδή ανάλογα με το προφίλ κάθε αγρότη ή ΤΟΕΒ στη ΔΕΗ και όχι με ενιαίο τρόπο, θα τρέξει τελικά η πολυαναμενόμενη - ειδικά για τους Θεσσαλούς - ρύθμιση οφειλών ηλεκτρικού ρεύματος που αφορά παραγωγούς με πομόνες (ιδιωτικές γεωτρήσεις). Η εξέλιξη αυτή «κλείδωσε» σε σχετική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (18/4).


Έρχονται ρυθμίσεις για τους αγρότες που οφείλουν στη ΔΕΗ και έχουν κομμένο ρεύμα, για να μπορούν να ποτίσουν τις καλλιέργειές τους

Παρέμβαση όσον αφορά στο θέμα των οφειλών αγροτών με πομόνες προς τη ΔΕΗ, που δεν έχουν ρεύμα, με αποτέλεσμα να μη μπορούν να ποτίσουν τα χωράφια τους, μετά τη σπορά ή λίγο πριν, ετοιμάζει σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΑγροΤύπου, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, σε συνεργασία με τη ΔΕΗ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σε σχέση με το θέμα - που ανέδειξε πρώτος ο ΑγροΤύπος - είναι ενήμερος ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Βασίλης Κόκκαλης, μιας και το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα έντονο στη Θεσσαλία, τον τόπο καταγωγής του και ετοιμάζεται σχετική παρέμβαση.


Η Περιφέρεια δύναται να καλύψει το κόστος ρεύματος των αντλιοστασίων, υποστηρίζει η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Έβρου Ν. Γκαρά

Θετικές εξελίξεις έρχονται για τους αγρότες του Έβρου σε ότι αφορά το κόστος λειτουργίας των αποστραγγιστικών αντλιοστασίων του νομού, που λειτουργούν για την αποστράγγιση εκτάσεων από πλημμύρες ποταμών, ρεμάτων και ομβρίων υδάτων.


Φωτοβολταϊκά, αυτόνομα και με net metering, στα Σχέδια Βελτίωσης

Φωτοβολταϊκά, αυτόνομα και με net metering, στα Σχέδια Βελτίωσης

Επειδή πολλές αγροτικές περιοχές είναι απομακρυσμένες από το δίκτυο ηλεκτροδότησης της ΔΕΗ, ένας τρόπος για την ηλεκτροδότηση τόσο παραγωγικών μονάδων (γεωργικών και κτηνοτροφικών) όσο και αντλιών σε γεωτρήσεις είναι η επένδυση για κατασκευή φωτοβολταϊκών μέσω των Σχεδίων Βελτίωσης.  Όπως επισημαίνει στον ΑγροΤύπο ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επαγγελματιών Γεωπόνων (ΠΟΣΕΓ) Ευθύμιος Ιακωβάκης, «είναι πρώτη φορά που χρηματοδοτείται από το ΠΑΑ και θα δοκιμαστεί στην πράξη. Επειδή όμως ο προϋπολογισμός στα Σχέδια Βελτίωσης είναι μικρός εκτιμώ ότι θα έπρεπε να προκηρυχθεί σαν ξεχωριστό Μέτρο».


Δημήτρης Πέτροβιτς: Το ΥπΑΑΤ να πληρώσει τους λογαριασμούς της ΔΕΗ των ΤΟΕΒ για τα αποστραγγιστικά

«Ζητήσαμε, για πολλοστή φορά, την παρέμβαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ώστε να ξεκαθαρίσει το θέμα των λογαριασμών που επιβαρύνονται οι αγρότες του Έβρου, για τη λειτουργία των αποστραγγιστικών αντλιοστασίων», τόνισε σε δήλωσή του ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, κ. Δημήτρης Πέτροβιτς.


Φωτοβολταϊκό πάρκο μεγαθήριο για μείωση κόστους ενέργειας ετοιμάζουν πέντε συνεταιρισμοί της Θεσσαλονίκης

Φωτοβολταϊκό πάρκο μεγαθήριο για μείωση κόστους ενέργειας ετοιμάζουν πέντε συνεταιρισμοί της Θεσσαλονίκης

Για τη δημιουργία ενός φωτοβολταϊκού πάρκου εργάζονται από κοινού το τελευταίο χρονικό διάστημα πέντε αγροτικές συνεταιριστικές οργανώσεις από την περιοχή της Θεσσαλονίκης, με σκοπό να μειώσουν το κόστος ενέργειας που χρειάζονται οι γεωτρήσεις τους, τα θερμοκήπιά τους και οι κτηνοτροφικές τους μονάδες. Οι συνεταιρισμοί καταβάλλουν προσπάθεια να ενταχτούν και σε επιδοτούμενα προγράμματα, όπως το μέτρο της Συνεργασίας από το ΠΑΑ και στο «Πράσινο Ταμείο», ώστε να λάβουν χρηματοδότηση. Παράλληλα ενδιαφέρονται να συστήσουν και Ενεργειακή Κοινότητα, με φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκμεταλλευόμενοι το νέο πλαίσιο (4513/2018) που ψηφίστηκε πριν λίγους μήνες στη Βουλή. Στο εγχείρημα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγροΤύπου, μέχρι στιγμής, να συμμετάσχουν οι αγροτικοί συνεταιρισμοί Επανομής, Τριλόφου, Θέρμης, Σχολαρίου και Βασιλικών.


Μαζικές διακοπές ρεύματος από τη ΔΕΗ σε γεωτρήσεις καταγγέλλουν Λαρισαίοι αγρότες

Δυσκολεύουν τα πράγματα για όσους έχουν οφειλές προς τη ΔΕΗ. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγροΤύπου έχει αρχίσει να κατεβάζει το διακόπτη σε αγρότες με οφειλές από αγροτικές γεωτρήσεις (πομόνες), με αποτέλεσμα να μη μπορούν να ποτίσουν. Οι περισσότεροι αγρότες εξ αυτών, κατά τις ίδιες πληροφορίες, περίμεναν την πίστωση των συνδεδεμένων ενισχύσεων, η οποία προβλέπεται να γίνει πριν το Πάσχα, για να καλύψουν τις οφειλές αυτές, ωστόσο η ΔΕΗ τους πρόλαβε και τους έκοψε το ρεύμα, με αποτέλεσμα να μη μπορούν να ποτίσουν τις καλλιέργειές τους.


Προσφορές στην ΕΒΟΛ για κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου

O Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου κατά την διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης των μελών του, στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου Γάλακτος ΕΒΟΛ, αποφάσισε την κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου δυναμικότητας 500 KW και συνολικού κόστους 600.000 ευρώ.


Τιμολόγηση αγροτικού ρεύματος στο τέλος της αρδευτικής περιόδου, υπό ποιες προϋποθέσεις θα γίνεται

Όπως έγινε γνωστό η ΔΕΗ πρόκειται να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες ώστε η τιμολόγηση του αγροτικού ρεύματος να γίνεται πλέον στο τέλος της αρδευτικής περιόδου.


Συνεργασία ΚΑΠΕ με Δήμο Κιλελέρ για την αξιοποίηση της βιομάζας

Στο πλαίσιο υπογραφής Προγραμματικής Σύμβασης με στόχο την ενεργειακή αξιοποίηση και ορθή περιβαλλοντική διαχείριση των οργανικών αποβλήτων της περιοχής του Δήμου Κιλελέρ, με τη δημιουργία μονάδων βιομάζας / βιοαερίου, συναντήθηκαν ο Πρόεδρος του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) κ. Βασίλης Τσολακίδης και ο Δήμαρχος του Κιλελέρ Αθανάσιος Νασιακόπουλος, την Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2018, στα γραφεία του ΚΑΠΕ στο Πικέρμι.

Επιστροφή

1990-2018 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,09375 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version