Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Ενέργεια (ΑΠΕ)

Βρέθηκαν 481 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 49

Πλαφόν στις τιμές ντίζελ και βενζίνης σε 17 νομούς της χώρας προτείνει η ΡΑΕ, διαβάστε ποιες περιοχές αφορά

Να επιβληθεί ανώτατο τιμή πώλησης (πλαφόν) στα υγρά καύσιμα σε 17 νομούς της χώρας έως τις 30 Σεπτεμβρίου προτείνει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ). Η σχετική απόφαση για την επιβολή πλαφόν εναπόκειται στα υπουργεία Οικονομίας και Περιβάλλοντος. Τα δύο συναρμόδια υπουργεία θα αποφασίσουν επίσης και τη διάρκεια εφαρμογής του πλαφόν, αν τελικά δώσουν το «πράσινο φως».


Πάνω από 9.000 ευρώ το χρόνο η εξοικονόμηση για τον πρώτο αγρότη που εντάχτηκε στο Virtual Net Metering, θα καλύπτονται ανάγκες τριών γεωτρήσεων

Πάνω από 9.000 ευρώ το χρόνο η εξοικονόμηση για τον πρώτο αγρότη που  εντάχτηκε στο Virtual Net Metering, θα καλύπτονται ανάγκες τριών γεωτρήσεων

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η αδειοδότηση σε ΔΕΗ και ΔΕΔΔΗΕ, φωτοβολταϊκού σταθμού στο πρόγραμμα Virtual Net Metering, ισχύος 80 kw του αγρότη Γιώργου Ζιάμα, ο οποίος είναι και ο πρώτος παραγωγός στο νομό της Λάρισας, που υπέγραψε τη σύμβαση εικονικού ενεργειακού συμψηφισμού με τον προμηθευτή.


Ο Αποστόλου ξεκαθαρίζει ότι απαιτείται άδεια χρήσης νερού για να δικαιούται ο παραγωγός αγροτικό τιμολόγιο

Ο Αποστόλου ξεκαθαρίζει ότι απαιτείται άδεια χρήσης νερού για να δικαιούται ο παραγωγός αγροτικό τιμολόγιο

«Για τη χορήγηση µειωµένου αγροτικού τιµολογίου και την ένταξη στο Πρόγραµµα Αγροτικού Εξηλεκτρισµού απαραίτητη είναι η ύπαρξη ∆ελτίου Γεωργοτεχνικών και Γεωργοοικονοµικών στοιχείων. Επιπρόσθετα, σηµειώνεται ότι στις περιπτώσεις που υπάρχει υδροληψία, απαραίτητη είναι, εκτός των άλλων, η ύπαρξη άδειας χρήσης νερού. Κατά τα λοιπά, αρµόδιο να απαντήσει είναι το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, προς το οποίο κοινοποιείται το παρόν έγγραφό µας µε αντίγραφο της Ερώτησης». Αυτό απάντησε την 1η Αυγούστου στο ελληνικό κοινοβούλιο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Βαγγέλης Αποστόλου, με σχετικό έγγραφο, που φέρνει σήμερα στην δημοοσιότητα ο ΑγροΤύπος, σχετικά με το φλέγον για τους αγρότες ζήτημα του αγροτικού τιμολογίου.


Να ξεκαθαρίσει η ΔΕΗ αν θέλει βεβαίωση ή άδεια χρήσης νερού για το αγροτικό τιμολόγιο

Να ξεκαθαρίσει η ΔΕΗ αν θέλει βεβαίωση ή άδεια χρήσης νερού για το αγροτικό τιμολόγιο

Μείωση δικαιούχων αγροτικού ρεύματος και είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών αγροτών φαίνεται να είναι οι δύο «πυλώνες» που έχει επιλέξει η ΔΕΗ για να προχωρήσει σε εξυγίανση των οικονομικών της. Σύμφωνα με τα στοιχεία της επιχείρησης, τα χρέη των αγροτών ανέρχονται σε 50 εκατ. ευρώ. Αυτή την εποχή οι οφειλέτες αγρότες στήνονται σε ουρές για να κάνουν κάποια «ρύθμιση» και να πληρώσουν τις οφειλές τους. Αυτό όμως που έχει δημιουργήσει «αλαλούμ» είναι ότι η ΔΕΗ ζητά από τους αγρότες να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2018, προκειμένου να μπορούν να συνεχίσουν να έχουν αγροτικό τιμολόγιο. Έστειλε ειδοποιητήρια σε 230.000 καταναλωτές, όμως σε άλλους ζητά τη «βεβαίωση» και σε άλλους την «άδεια χρήσης νερού» για τη γεώτρησή τους (ζητά τα τεχνικά δελτία Νο1α, για τα οποία η ΚΥΑ είναι ξεκάθαρη ότι οι ΔΑΟΚ θα τα εκδίδουν μόνο με την άδεια χρήσης νερού και όχι με την βεβαίωση).


Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για την κατανομή βιοντίζελ του 2018

Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ με ποσοστά και ποσότητες ανά δικαιούχο για κατανομή βιοντίζελ 133.000 χιλιόλιτρα για το 2018. Επίσης στην απόφαση καθορίζεται το ποσοστό συμμετοχής κάθε δικαιούχου στην κατανομή και το χρονοδιάγραμμα παράδοσης της ποσότητας.


Για δυνατότητα μείωσης των επιβαρύνσεων των Θεσσαλών για αγροτικό ρεύμα μέσω Ενεργειακής Κοινότητας, έκανε λόγο ο Κόκκαλης

Για τη δυνατότητα μείωσης του κόστους ηλεκτρικού ρεύματος που καταναλώνεται για να καλυφθούν οι ανάγκες αρδευτικού νερού χιλιάδων αγροτών της Θεσσαλίας, μέσω της δημιουργίας Ενεργειακής Κοινότητας, μίλησε πριν από λίγες ημέρες, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βασίλης Κόκκαλης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.


Βελτιώσεις στη ρύθμιση για τα χρέη των αγροτών προς τη ΔΕΗ ζητά ο Κατσανιώτης

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσε ο Βουλευτής Αχαΐας Ανδρέας Κατσανιώτης με θέμα τα προβλήματα στη διαδικασία ρύθμισης οφειλών των αγροτών προς τη ΔΕΗ.


Σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου για αξιοποίηση της γεωθερμίας

Αναρτήθηκε, σήμερα Πέμπτη (19/7/2018), προς ηλεκτρονική δημόσια διαβούλευση, το νομοσχέδιο για την αξιοποίηση της γεωθερμίας στην Ελλάδα, με τίτλο «Έρευνα, εκμετάλλευση και διαχείριση του γεωθερμικού δυναμικού της χώρας και άλλες διατάξεις». Πρόκειται για μία μορφή των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, που αναπτύσσεται ταχύρυθμα στο εξωτερικό, πλην όμως το θεσμικό πλαίσιο  (Ν. 3175/2003) δεν επέτρεπε αντίστοιχο ρυθμό και στην Ελλάδα.


Μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 230.000 αγρότες πρέπει να καταθέσουν στη ΔΕΗ τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να συνεχίζουν να χρησιμοποιούν αγροτικό ρεύμα

Μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 230.000 αγρότες πρέπει να καταθέσουν στη ΔΕΗ τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να συνεχίζουν να χρησιμοποιούν αγροτικό ρεύμα

Η ΔΕΗ με ανακοίνωσή της τονίζει ότι οι δικαιούχοι αγροτικού τιμολογίου έχουν ήδη ειδοποιηθεί με επιστολή για να προσκομίσουν τα αναγκαία δικαιολογητικά, έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2018, προκειμένου να μπορούν να χρησιμοποιούν το αγροτικό τιμολόγιο. Στα δικαιολογητικά, που αναγράφονται στο σχετικό ΦΕΚ (Αριθμό Φύλλου 814 με ημερομηνία έκδοσης 14 Μαρτίου 2017), περιλαμβάνεται και η άδεια χρήσης νερού (γεωτρήσεις). Όσοι ήδη διαθέτουν νόμιμη άδεια θα μπορούν να πάρουν μια βεβαίωση από τις κατά τόπους Δ/νσεις Περιβάλλοντος των Περιφερειακών Ενοτήτων (ΠΕ) την οποία θα καταθέσουν στη ΔΕΗ. Το πρόβλημα υπάρχει για όσους δεν διαθέτουν νόμιμη άδεια και χρησιμοποιούσαν αγροτικό ρεύμα. Ο νέες εγκρίσεις γίνονται με αργούς ρυθμούς λόγω έλλειψης προσωπικού και γραφειοκρατίας.

30/9/2018


Σε τι θα βοηθήσει η κατάθεση της άδειας χρήσης νερού στην αίτηση ΟΣΔΕ

Σε τι θα βοηθήσει η κατάθεση της άδειας χρήσης νερού στην αίτηση ΟΣΔΕ

Στην «υποχρεωτικότητα» της κατάθεσης της άδειας χρήσης νερού από τους αγρότες στις αιτήσεις ΟΣΔΕ, αναφέρθηκε μιλώντας στον ΑγροΤύπο ο κ. Γιώργος Αθανασούλας, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (Π.Ο.Υ.Ο.Ε.Β.). Πάντως ξεκαθάρισε ότι η «υποχρεωτικότητα» δεν αφορά «την πληρωμή των χρεών των αγροτών προς τους Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων (ΟΕΒ) αλλά τη νομιμότητα, αφού θα είναι μια ευκαιρία να ξεκαθαρίσει το τοπίο για το ποιοι ποτίζουν νόμιμα και ποιο όχι».

Επιστροφή

1990-2018 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 1,171875 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version