Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Λιπάσματα

Βρέθηκαν 137 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 14

ΣΠΕΛ: Συμμετοχή στην Αgrotica 2018 και Διοργάνωση Ημερίδας

ΣΠΕΛ: Συμμετοχή στην Αgrotica 2018 και Διοργάνωση Ημερίδας

Ο Σύνδεσμος Παραγωγών και Εμπόρων Λιπασμάτων (ΣΠΕΛ) θα συμμετέχει στην AGROTICA 2018 - 27η Διεθνής Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων - η οποία θα λάβει χώρα από 1 έως 4 Φεβρουαρίου 2018. Το περίπτερο του ΣΠΕΛ θα βρίσκεται στο Βελλίδειο - Stand 10A.


Από αρχές 2018 ξεκινάνε οι διαπραγματεύσεις στην ΕΕ για τις αλλαγές στην αγορά λιπασμάτων

Έρχεται νέος κανονισμός για τα λιπάσματα στην ΕΕ. Οι εκπρόσωποι των κρατών μελών της ΕΕ, στις 20 Δεκεμβρίου, έδωσαν το «πράσινο φως» στην Κομισιόν να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, από τις αρχές του 2018, για ένα σχέδιο κανονισμού που θα καθορίζει τις προϋποθέσεις για την παραγωγή και εμπορία των λιπασμάτων στην αγορά της ΕΕ.


Η σημασία του Καλίου στην ελιά

Η σημασία του Καλίου στην ελιά

Η παραγωγή της ελιάς εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την λίπανσή της. Επίσης και η ποιότητα της παραγωγής εξαρτάται σημαντικά από την λίπανσή της και τον εφοδιασμό της με θρεπτικά στοιχεία.
Ένα από τα κύρια θρεπτικά στοιχεία, το κάλιο κατέχει ιδιαίτερη θέση από πλευράς σπουδαιότητας στην θρέψη της ελιάς. Αυτό το συμπέρασμα προέρχεται τόσο από την συχνότητα εμφάνισης της τροφοπενίας καλίου όσο και από τον υπολογισμό των αφαιρούμενων ποσοτήτων καλίου ετησίως, από τον συγκομισμένο καρπό και το κλάδεμα (φύλλων, βλαστών).


ΓΑΒΡΙΗΛ: λίπανση των σιτηρών για να είσαι βιώσιμος

ΓΑΒΡΙΗΛ: λίπανση των σιτηρών για να είσαι βιώσιμος

Η ΓΑΒΡΙΗΛ προτείνει λιπάσματα αυξημένης αποδοτικότητας NUTRIMORE στην λίπανση των σιτηρών. Τα NUTRIMORE είναι ενισχυμένα με AGROTAIN για αυτό και όσο άζωτο περιέχουν φτάνουν στα σιτηρά, ο φώσφορος που περιέχουν είναι 95% υδατοδιαλυτός άρα πλήρως διαθέσιμος και τέλος οι τύποι που παρέχονται είναι πάρα πολύ πυκνοί και έτσι μειώνουν το συνολικό κόστος λίπανσης 15-20%.


Δυνατότητα παραγωγής λιπασμάτων που προέρχονται από απόβλητα, ζητούν με ψήφισμά τους οι Ευρωβουλευτές

Ψηφίστηκε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ), την Τρίτη (24/10), σχέδιο ευρωπαϊκού κανονισμού για να έχουν ευκολότερη πρόσβαση στην αγορά της ΕΕ βιολογικά λιπάσματα ή λιπάσματα που προέρχονται από απόβλητα. Η εντολή για έναρξη των διαπραγματεύσεων με το Συμβούλιο εγκρίθηκε με 343 ψήφους υπέρ, 252 κατά και 59 αποχές. Η ψηφοφορία δίνει στην Eπιτροπή Εσωτερικής Αγοράς του ΕΚ την εντολή να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις με το Συμβούλιο.


Συμφωνία συνεργασίας μεταξύ Compo Expert και Xinyangfeng

Μετά από μήνες διαπραγματεύσεων η Compo Expert υπέγραψε, στις 12 Οκτωβρίου, συμφωνία συνεργασίας με την κορυφαία κινεζική εταιρεία λιπασμάτων Hubei Xinyangfeng Fertilizer Co.


Ανακοίνωση ΣΠΕΛ για την Παγκόσμια Ημέρα Λιπασμάτων

Τον κομβικό ρόλο του λιπάσματος στην εξασφάλισης της επάρκειας των τροφίμων και στην παραγωγή ποιοτικών αγροτικών προϊόντων, υπογραμμίζει ο Σύνδεσμος Παραγωγών και Εμπόρων Λιπασμάτων (ΣΠΕΛ), με αφορμή της παγκόσμιας ημέρας λιπασμάτων (που είναι η 13 Οκτωβρίου).


ΣΠΕΛ: Η χαμηλότερη που έχει καταγραφεί τα τελευταία 25 χρόνια είναι η κατανάλωση λιπασμάτων της περιόδου 2016/2017

ΣΠΕΛ: Η χαμηλότερη που έχει καταγραφεί τα τελευταία 25 χρόνια είναι η κατανάλωση λιπασμάτων της περιόδου 2016/2017

Σε ιδιαίτερα ανησυχητικά χαμηλά επίπεδα κυμάνθηκε η κατανάλωση των λιπασμάτων και για την φετινή καλλιεργητική περίοδο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ηλεκτρονικής καταμέτρησης που πραγματοποίησε ο Σύνδεσμος Παραγωγών και Εμπόρων Λιπασμάτων (ΣΠΕΛ). Συγκεκριμένα η συνολική κατανάλωση για την καλλιεργητική περίοδο Ιούλιος 2016 - Ιούνιος 2017 ανέρχεται στους 667.368 τόνους, 8,7% χαμηλότερη από την αντίστοιχη κατανάλωση της καλλιεργητικής περιόδου Ιούλιος 2015 - Ιούνιος 2016.


Η ELFE έχασε το δικαστήριο και η ΔΕΠΑ μπορεί πλέον να της κόψει το φυσικό αέριο

Το πρωί της Δευτέρας, 25 Σεπτεμβρίου 2017, έγινε γνωστή η απόφαση του Δικαστηρίου να απορρίψει το αίτημα της ELFE, κάτι που σημαίνει ότι η προσωρινή διαταγή που είχε εκδώσει το Μονομελές Πρωτοδικείο Καβάλας, στις 11 Ιουλίου 2017, παύει αυτόματα να ισχύει και ότι η ΔΕΠΑ μπορεί από σήμερα να «κόψει» το φυσικό αέριο στο εργοστάσιο αν, βέβαια, το αποφασίσει.


Οι εισροές είναι χρήσιμα εργαλεία για την επάρκεια, ασφάλεια και ποιότητα της γεωργικής παραγωγής, λένε ΣΠΕΛ, ΣΕΠΥ και ΕΣΥΦ

Οι εισροές είναι χρήσιμα εργαλεία για την επάρκεια, ασφάλεια και ποιότητα της γεωργικής παραγωγής, λένε ΣΠΕΛ, ΣΕΠΥ και ΕΣΥΦ

Στις προκλήσεις των σύγχρονων και μελλοντικών αγροδιατροφικών αναγκών αναφέρθηκαν οι εισηγητές της ημερίδας με τίτλο «Η Συμβολή των εισροών στον Αγροδιατροφικό τομέα» που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017 σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, από τους Συνδέσμους Προϊόντων Θρέψης και Λιπασμάτων (ΣΠΕΛ), Πολλαπλασιαστικού υλικού (ΣΕΠΥ) και Φυτοπροστασίας (ΕΣΥΦ).

Επιστροφή

1990-2018 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,5546875 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version