Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Λιπάσματα

Βρέθηκαν 144 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 15

Νέα συνεργασία της ΕΥΡΩΦΑΡΜ με την Ιταλική ILSA

Νέα συνεργασία της ΕΥΡΩΦΑΡΜ με την Ιταλική ILSA

Τη συνεργασία με τον ιταλικό κολοσσό παραγωγής προϊόντων θρέψης ILSA εγκαινίασε σήμερα η ΕΥΡΩΦΑΡΜ. Στελέχη της Ιταλικής εταιρείας βρέθηκαν στις κεντρικές εγκαταστάσεις του ομίλου στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, όπου οριστικοποιήθηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες για τα καινοτόμα προϊόντα που θα διατεθούν στην ελληνική αγορά μέσω της ΕΥΡΩΦΑΡΜ. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε εκτενής ενημέρωση τεχνικού χαρακτήρα στο επιστημονικό δυναμικό του Ομίλου σχετικά με το πρώτο προϊόν που θα κυκλοφορήσει το αμέσως επόμενο διάστημα.
Πρόκειται για το ILSA-Con, έναν βιοδιεγέρτη για την ανάπτυξη των φυτών. Το εν λόγω σκεύασμα είναι ιδανικό για τις εξής καλλιέργειες:


Επίκαιρες οδηγίες για λίπανση, φυτοπροστασία και ανάσχεση βλάστησης στην καλλιέργεια του βαμβακιού

Ενημερωτικό φυλλάδιο για τη βαμβακοκαλλιέργεια εξέδωσε η ΔΑΟΚ Σερρών προκειμένου να ενημερώσει τους παραγωγούς για επίκαιρα θέματα που αντιμετωπίζει αυτή την περίοδο η καλλιέργεια και τυχόν επεμβάσεις που πρέπει να γίνουν.


ΑΛΦΑ ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΕΦΟΔΙΑ: Η γεωργία στην ψηφιακή εποχή

ΑΛΦΑ ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΕΦΟΔΙΑ: Η γεωργία στην ψηφιακή εποχή

Η ΑΛΦΑ ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΕΦΟΔΙΑ, μια μεγάλη Ελληνική εταιρεία εισέρχεται στην ψηφιακή εποχή, προσφέροντας στους πελάτες της ένα πλήρη ψηφιακό τιμοκατάλογο - τεχνικό οδηγό για τη Φυτοπροστασία, τη Θρέψη, καθώς και το Πολλαπλασιαστικό Υλικό.


Ανακοινώθηκε το νέο Δ.Σ. του ΣΠΕΛ, ξανά πρόεδρος ο Νίκος Κουτσούγερας

Ανακοινώθηκε το νέο Δ.Σ. του ΣΠΕΛ, ξανά πρόεδρος ο Νίκος Κουτσούγερας

Ο κ. Νίκος Κουτσούγερας ανανέωσε τη θητεία του στο τιμόνι της ηγεσίας του Συνδέσμου Παραγωγών και Εμπόρων Λιπασμάτων (ΣΠΕΛ). Η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΠΕΛ, αποφασίστηκε σε συνεδρίαση των εκλεγμένων μελών του Δ.Σ τη Δευτέρα (12 Φεβρουαρίου 2018) και είναι η ακόλουθη:


Σημαντικός ο ρόλος που παίζει το κάλιο, το μαγνήσιο και το θειάφι, στη φυσιολογία των φυτών

Σημαντικός ο ρόλος που παίζει το κάλιο, το μαγνήσιο και το θειάφι, στη φυσιολογία των φυτών

Εκδήλωση διοργάνωσε η K+S KALI, στα πλαίσια της AGROTICA 2018, στην οποία ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τον δυναμικό ρόλο που παίζει το κάλιο, το μαγνήσιο και το θειάφι, στη φυσιολογία των φυτών και ιδιαίτερα, όταν βρίσκονται κάτω από συνθήκες καταπόνησης.


Μεγάλο ενδιαφέρον στην ημερίδα του ΣΠΕΛ με θέμα Λιπάσματα και Aειφορική Διαχείριση Εδαφών που έγινε στα πλαίσια της Agrotica 2018

Μεγάλο ενδιαφέρον στην ημερίδα του ΣΠΕΛ με θέμα Λιπάσματα και Aειφορική Διαχείριση Εδαφών που έγινε στα πλαίσια της Agrotica 2018

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το Σάββατο, 3 Φεβρουαρίου 2018, η Ημερίδα με θέμα: «Λιπάσματα και Aειφορική Διαχείριση Εδαφών: Επάρκεια- Ποιότητα – Ασφάλεια Γεωργικών Προϊόντων», η οποία διοργανώθηκε από το ΣΠΕΛ, στο Συνεδριακό Κέντρο «Νικόλαος Γερμανός, στα πλαίσια της Agrotica 2018.


Οδηγίες ΕΚΕ για βελτίωση της ποιότητας του ροδάκινου

Η Ένωση Κονσερβοποιών Ελλάδος (ΕΚΕ) δίνει οδηγίες σχετικά με τη βελτίωση της ποιότητας συμπύρινου ροδάκινου. Αρχικά αναφέρει οδηγίες πρόληψης και αντιμετώπισης για τον εξωασκό, μια ασθένεια των της ροδακινιάς που οδηγεί σε παραμορφώσεις των οργάνων που προσβάλει. Στην συνέχεια προτείνει την ένταξη στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα για το ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ, έτσι ώστε να μειωθεί η χρήση των εντομοκτόνων και κατ’ επέκταση τα υπολείμματα τους στους καρπούς. Τέλος δίνονται οδηγίες λίπανσης για καλύτερη αξιοποίηση των λιπασμάτων αλλά και καλύτερη καρπόδεση.


ΣΠΕΛ: Συμμετοχή στην Αgrotica 2018 και Διοργάνωση Ημερίδας

ΣΠΕΛ: Συμμετοχή στην Αgrotica 2018 και Διοργάνωση Ημερίδας

Ο Σύνδεσμος Παραγωγών και Εμπόρων Λιπασμάτων (ΣΠΕΛ) θα συμμετέχει στην AGROTICA 2018 - 27η Διεθνής Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων - η οποία θα λάβει χώρα από 1 έως 4 Φεβρουαρίου 2018. Το περίπτερο του ΣΠΕΛ θα βρίσκεται στο Βελλίδειο - Stand 10A.


Από αρχές 2018 ξεκινάνε οι διαπραγματεύσεις στην ΕΕ για τις αλλαγές στην αγορά λιπασμάτων

Έρχεται νέος κανονισμός για τα λιπάσματα στην ΕΕ. Οι εκπρόσωποι των κρατών μελών της ΕΕ, στις 20 Δεκεμβρίου, έδωσαν το «πράσινο φως» στην Κομισιόν να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, από τις αρχές του 2018, για ένα σχέδιο κανονισμού που θα καθορίζει τις προϋποθέσεις για την παραγωγή και εμπορία των λιπασμάτων στην αγορά της ΕΕ.


Η σημασία του Καλίου στην ελιά

Η σημασία του Καλίου στην ελιά

Η παραγωγή της ελιάς εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την λίπανσή της. Επίσης και η ποιότητα της παραγωγής εξαρτάται σημαντικά από την λίπανσή της και τον εφοδιασμό της με θρεπτικά στοιχεία.
Ένα από τα κύρια θρεπτικά στοιχεία, το κάλιο κατέχει ιδιαίτερη θέση από πλευράς σπουδαιότητας στην θρέψη της ελιάς. Αυτό το συμπέρασμα προέρχεται τόσο από την συχνότητα εμφάνισης της τροφοπενίας καλίου όσο και από τον υπολογισμό των αφαιρούμενων ποσοτήτων καλίου ετησίως, από τον συγκομισμένο καρπό και το κλάδεμα (φύλλων, βλαστών).

Επιστροφή

1990-2018 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,7180176 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version