Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Λιπάσματα

Βρέθηκαν 107 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 11

Οι συνέργειες μπορούν να μειώσουν το κόστος παραγωγής στα αγροτικά εφόδια

Οι συνέργειες μπορούν να μειώσουν το κόστος παραγωγής στα αγροτικά εφόδια

Σειρά στοιχείων και προτάσεις μείωσης του κόστους των αγροτικών εφοδίων (λιπάσματα, σπόροι, φυτοφάρμακα) στην Ελλάδα παραθέτει σε γραπτή τοποθέτησή του ο Πρόεδρος της ΕΑΣ Ιεράπετρας και Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος σε θέματα Πρωτογενή Τομέα στην ΠΕ Λασιθίου κ. Νίκος Δασκαλάκης. Σύμφωνα με τον ίδιο η ενδεδειγμένη στρατηγική ώστε να επιτευχθεί η μείωση του κόστους παραγωγής των εφοδίων είναι μέσω συνεργειών, συλλογικής προσπάθειας και συνεργατικών σχημάτων στον αγροτικό χώρο.


Διευκρινίσεις Γενικού Γραμματέα ΥπΑΑΤ για τον έλεγχο στη διακίνηση λιπασμάτων

Με εσωτερικό έγγραφο προς τις περιφερειακές υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ο Γενικός Γραμματέας, Νίκος Αντώνογλου, δίνει διευκρινίσεις σχετικά με τη διαδικασία των ελέγχων σε όσα λιπάσματα φέρουν την ένδειξη «Λίπασμα Ε.Κ.».


Η Yara Ελλάς στο πρόγραμμα Συμβολαιακής Τραπεζικής Αγροεφοδίων

Η Yara Ελλάς στο πρόγραμμα Συμβολαιακής Τραπεζικής Αγροεφοδίων

Η Yara Ελλάς A.E. γνωστοίησε ότι θα συμμετάσχει στο Πρόγραμμα Συμβολαιακής Τραπεζικής Αγροεφοδίων. Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση.


Ο κατσίγαρος για λίπανση σε όλες τις δενδρώδεις καλλιέργειες, με απόφαση του ΥπΑΑΤ, που κάνει λόγο για λύση για τα ελαιοτριβεία

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργείων Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος - Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης, σχετικά με τον καθορισµό Πρότυπων Περιβαλλοντικών ∆εσµεύσεων στα ελαιουργεία. Στην ΚΥΑ περιλαμβάνεται και η ρύθμιση που προβλέπει ότι τα υγρά απόβλητα της παραγωγικής διαδικασίας (κατσίγαρος), μετά από μια συγκεκριμένη επεξεργασία, θα μπορούν να διατίθενται για υδρολίπανση ελαιώνων και λοιπών δενδροκαλλιεργειών, γενογός που ανησυχεί έγκριτους επιστήμονες, που επικοινώνησαν με τον ΑγροΤύπο. Για λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα, κάνουν λόγο τα συναρμόδια υπουργεία σε ανακοίνωση που εξέδωσαν χθες το απόγευμα.


Χωρίς εγγυητική στο μητρώο οι έμποροι, υποχρεωτικό γεωτεχνικός να εργάζεται στα καταστήματα πώλησης λιπασμάτων

Καταργείται η υποχρέωση κατάθεσης εγγυητικής επιστολής για την εγγραφή των εμπόρων αγροτικών προϊόντων στο Ενιαίο Μητρώο Εμπόρων Αγροτικών Προϊόντων, Εφοδίων και Εισροών. Αυτό αναφέρει το άρθρο 26 του νομοσχεδίου για την απλοποίηση της αδειοδότησης επιχειρήσεων, που ψηφίστηκε την Τρίτη στη Βουλή. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε στη Βουλή ο Υπουργός, Βαγγέλης Αποστόλου, το Μητρώο Εμπόρων παρέμενε ουσιαστικά ανενεργό, με τους εγγεγραμμένους σε αυτό να ανέρχονται σε μόλις 200. Επίσης το άρθρο 27 υποχρεώνει σε κάθε σημείο πώλησης των λιπασμάτων να απασχολείται, με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας, υπεύθυνος επιστήμονας, ώστε να διασφαλίζεται η ορθή ενημέρωση των χρηστών-αγοραστών και να ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος επιβάρυνσης ή υποβάθμισης του περιβάλλοντος. Και τα δύο άρθρα αποτελούν συμμόρφωση στην εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ.


Η TEOFERT Α.Ε. συνεχίζει να πρωτοπορεί με σύμμαχο την SKW – Piesteritz.

Η TEOFERT Α.Ε. συνεχίζει να πρωτοπορεί με σύμμαχο την SKW – Piesteritz.

H εταιρεία ΤΕΟFERT A.E. σε συνεργασία με την εταιρεία Αγροεφόδια - Μιχάλης Παπαπαναγιώτου διοργάνωσε τριήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στις παραγωγικές εγκαταστάσεις της εταιρείας SKW-Piesteritz στο Wittenberg της Γερμανίας. Σκοπός της επίσκεψης αυτής ήταν η εκπαίδευση και η σωστή πληροφόρηση των γεωπόνων για τη χρήση των σταθεροποιημένων λιπασμάτων και τα σημαντικά πλεονεκτήματα τους στις τελικές αποδόσεις των καλλιεργειών, καθώς και στο περιβάλλον, συγκριτικά με τα παραδοσιακά λιπάσματα.  


Συμμετοχή ΣΠΕΛ σε Ημερίδα του ΓΠΑ για τις ορθές γεωργικές πρακτικές

Ο Σύνδεσμος Παραγωγών και Εμπόρων Λιπασμάτων (ΣΠΕΛ) την Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου, συμμετείχε στην Ημερίδα, που συνδιοργανώθηκε από τα Εργαστήρια Γεωργίας, Βελτίωσης Φυτών & Γεωργικού Πειραματισμού και Φυσιολογίας & Μορφολογίας Φυτών του Τμήματος Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΓΠΑ), με τίτλο «Πόσο εφαρμόσιμες είναι στην πράξη οι ορθές γεωργικές πρακτικές;».


Δεσμεύσεις Φλαμπουράρη για συνέχιση της λειτουργίας της βιομηχανίας λιπασμάτων στην Καβάλα

Με τον υπουργό Επικρατείας κ. Φλαμπουράρη συναντήθηκαν την Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου, στην Αθήνα οι εκπρόσωποι του Σωματείου Εργαζομένων στην Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων σε μία προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος με τις απολύσεις τους.


ΣΠΕΛ: προσοχή στα φαινόμενα παράνομης διακίνησης λιπασμάτων

Ο Σύνδεσμος Παραγωγών και Εμπόρων Λιπασμάτων (ΣΠΕΛ) εφιστά την προσοχή στα Μέλη του, στα καταστήματα γεωργικών εφοδίων, στους παραγωγούς, καθώς και τους αρμόδιους κρατικούς φορείς σε ένα ακόμη φαινόμενο παράνομης διακίνησης λιπασμάτων που αναφέρθηκε και αφορά σε:

 


Υπό κατάληψη τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Καβάλα από απολυμένους της λιπασματοβιομηχανίας ΒΦΛ

Υπό κατάληψη παραμένουν τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Καβάλα, από απολυμένους της ΒΦΛ που ζητούν από την Κυβέρνηση να υλοποιήσει τις υποσχέσεις για συνολική επίλυση του προβλήματος σχετικά με τη λειτουργία της λιπασματοβιομηχανίας αλλά και οικονομική ενίσχυσή τους.

Επιστροφή

1990-2017 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,3769531 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version