Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Γεωργικά Μηχανήματα

Βρέθηκαν 180 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 18

Οδηγούμε το Mitsubishi L200


Αλλαγές στην Πολλαπλή Συμμόρφωση για λίπανση και έλεγχο ψεκαστικών, αν δεν εφαρμοστούν κινδυνεύει να μειωθεί η βασική ενίσχυση

Στον Κανονισμό Πολλαπλής Συμμόρφωσης που ορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις καταβολής ενιαίας ενίσχυσης, πέρασε η διάταξη υποχρέωσης ελέγχου των ψεκαστικών μηχανημάτων και παράλληλα αναπροσαρμόστηκαν οι κανόνες λίπανσης, σύμφωνα με τροποποιητική Υπουργική Απόφαση που αναρτήθηκε στην Διαύγεια. Όσον αφορά τον έλεγχο των ψεκαστικών αναφέρει ότι οι παραγωγοί θα πρέπει να τηρούν τις υποχρεώσεις που ορίζονται στο Ν. 4036/2012 και τις εφαρμοστικές του διατάξεις σχετικά με την επιθεώρηση του εξοπλισμού εφαρμογής γεωργικών φαρμάκων.


Χωρίς αγροτικό οι ετεροεπαγγελματίες αγρότες, κίνδυνος κατάρρευσης της αγορά των pickups στην χώρα μας

Στον κίνδυνο να καταρρεύσει η αγορά των pickups στην χώρα μας αναφέρεται σε δηλώσεις του στον ΑγροΤύπο ο κ. Γιάννης Ζαμπέλης, Διευθυντής της εταιρείας, Πέτρος Πετρόπουλος που αντιπροσωπεύει την ISUZU. «Ο νόμος αναφέρει ότι οι μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες (ετεροεπαγγελματίες που έχουν αγροτικό εισόδημα), δεν δικαιούνται αγορά οχήματος μεγαλύτερου των 2.500 κιλών (2,5 τόνους) μεικτού βάρους, γεγονός που τους αποκλείει την αγορά κάθε είδους ημιφορτηγού (pickup)», τονίζει.


Νέα διάκριση για το Fiat Fullback στη Ρωσία

Νέα διάκριση για το Fiat Fullback στη Ρωσία

Το βραβείο του Καλύτερου Πρωτοεμφανιζόμενου στην κατηγορία των επαγγελματικών και pick up οχημάτων απένειμαν στο Fullback, το νέο pick up της Fiat Professional, οι 15.000 αναγνώστες του γνωστού ρωσικού περιοδικού «Za Rulyom» (Πίσω από το τιμόνι). Τα βασικά κριτήρια για την τελική επιλογή ήταν τρία: Εξοπλισμός, Σχεδιασμός και Πρακτικότητα.


Η Γεωργία Ακριβείας θέμα ημερίδας που έγινε στο Τμήμα Φυλλοβόλων Δένδρων Νάουσας

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 3 Μαΐου στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Φυλλοβόλων Οπωροφόρων Δένδρων Νάουσας του Ινστιτούτου Γενετικής Βελτίωσης  & Φυτογενετικών Πόρων, ημερίδα με θέματα που αφορούν τη γεωργία ακριβείας. Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία της εταιρείας Yara Ελλάς Α.Ε και είχε ως κεντρικούς ομιλητές το Δρ. Φραντζή Παπαδόπουλο (τακτικός ερευνητής του Ινστιτούτου Εδαφοϋδατικών Πόρων Θεσσαλονίκης) και το Δρ. Αθανάσιο Γκέρτση (Καθηγητής στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης).


Ελαστικά τρακτέρ: κριτήρια επιλογής και νέες τεχνολογίες

Όλο και περισσότεροι αγρότες αναζητούν τρόπους για να αξιοποιήσουν στο μέγιστο τις δυνατότητες των τρακτέρ τους και ταυτόχρονα να μειώσουν το κόστος παραγωγής μέσω της εξοικονόμησης καυσίμων. Ένας από τους τρόπους για να το πετύχουν αυτό είναι ο εκσυγχρονισμός των ελαστικών που χρησιμοποιούν. Διαβάστε στο περιοδικό «Γεωργία - Κτηνοτροφία» που κυκλοφορεί στα περίπτερα, τις χρήσιμες πληροφορίες για την αγορά και τη χρήση των ελαστικών τρακτέρ που μας αναφέρουν οι ειδικοί.


Τι αλλάζει στην έκδοση άδειας κυκλοφορίας αγροτικών αυτοκινήτων

Οι κατά τόπους ΔΑΟΚ (Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής) ενημερώνουν με ανακοινώσεις τους ότι δεν είναι πλέον αρμόδιες για έκδοση άδειας κυκλοφορίας Φορτηγών Ιδιωτικής Χρήσης (ΦΙΧ) αγροτικών αυτοκινήτων (γεωργοκτηνοτροφικών, μελισσοκομικών, αλιευτικών, δασεργατικών, κλπ), με ωφέλιμο φορτίο μεγαλύτερο των 1.300 κιλών ή για έκδοση άδειας δεύτερου ή τρίτου αγροτικού στην ίδια εκμετάλλευση.


Σχέδια Βελτίωσης: Έως τέλος Απριλίου η προδημοσίευση, εκτός η δράση αρδευτικού εξοπλισμού που κολλάει στην τιμολόγηση του νερού

Με τις δράσεις 4.1.1 (επενδύσεις που συμβάλλουν στην ανταγωνιστικότητα της εκμετάλλευσης)  και 4.1.3 (επενδύσεις για ΑΠΕ) αναμένεται η προδημοσίευση των Σχεδίων Βελτίωσης (Υπομέτρο 4.1) έως το τέλος Απριλίου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου. Την ίδια στιγμή άγνωστο είναι πότε θα προκηρυχθεί η δράση 4.1.2. (επενδύσεις που συμβάλλουν στην εξοικονόμηση ύδατος), καθώς όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου αυτή εξαρτάται από το θέμα διαμόρφωσης πλαισίου τιμολόγησης του νερού, που περιλαμβάνεται σε Σχέδιο ΚΥΑ του Υπουργείου Περιβάλλοντος που είχε τεθεί σε διαβούλευση από τον περασμένο Αύγουστο και παραμένει σε εκκρεμότητα.


Τρακτέρ και ατυχήματα: τι θα πρέπει να προσέχει ο αγρότης

Συχνά είναι τα ατυχήματα που συμβαίνουν πάνω στα τρακτέρ και βάζουν σε σοβαρό κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα του οδηγού, όπως η περίπτωση ανατροπής του οχήματος. Υπάρχουν επίσης έλεγχοι που δεν θα πρέπει να ξεχνά να κάνει ο αγρότης για να μην προκαλεί βλάβες στα μηχανήματά του. Έρευνα δείχνει ότι σε μεγάλο ποσοστό των ατυχημάτων η κύρια αιτία ήταν ο λανθασμένος χειρισμός του μηχανήματος, ενώ τις περισσότερες φορές θύμα ήταν ο χειριστής του. Διαβάστε στο περιοδικό «Γεωργία - Κτηνοτροφία» που κυκλοφορεί στα περίπτερα, ορισμένα από τα πιο συχνά λάθη χειρισμού που γίνονται και τις πιο συνηθισμένες ζημιές και ατυχήματα που μπορεί να συμβούν στο τρακτέρ, μέσα ή έξω από το χωράφι.


Τα δικαιολογητικά και η διαδικασία έκδοσης άδειας αγροτικού αυτοκινήτου

Τα δικαιολογητικά και η διαδικασία έκδοσης άδειας αγροτικού αυτοκινήτου

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την έκδοση άδειας Φορτηγών Ιδιωτικής Χρήσης (ΦΙΧ) αγροτικού αυτοκινήτου, ορίζονται σε ΚΥΑ των υπουργείων Υποδομών & Μεταφορών και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Β' 1065) 28/3/2017. Δικαιούχοι αδειών κυκλοφορίας ΦΙΧ αγροτικών αυτοκινήτων είναι «επαγγελματίες αγρότες» ή / και «κάτοχοι αγροτικής εκμετάλλευσης» εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ). Όπως διευκρινίζεται στην απόφαση η άδεια εκδίδεται στο όνομα «επαγγελματία αγρότη» ή «κατόχου αγροτικής εκμετάλλευσης» και ισχύει υποβάλλοντας στην υπηρεσία μεταφορών της κατά τόπο περιφέρειας τα εξής δικαιολογητικά:

Επιστροφή

1990-2017 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,5 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version