Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Έρευνα

Βρέθηκαν 637 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 64

Λ. Αυγενάκης: Ο πρωτογενής τομέας αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα για την χώρα

«Η ΝΔ έχει ιστορικούς δεσμούς με τους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα. Θεωρούμε την αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή βασικό πυλώνα για την ανάπτυξη και την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας», δήλωσε ο Γραμματέας της ΝΔ και Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λ. Αυγενάκης, στην εκδήλωση με θέμα: «Καινοτομία και Πρωτογενής Τομέας: Αγροτουρισμός, Αγροδιατροφή, Κτηνοτροφία», που διεξήχθη στην Επισκοπή Ηρακλείου, στο πλαίσιο των θεματικών εκδηλώσεων της πρωτοβουλίας «Η Αλλαγή που Αξίζουμε».


Μαραθώνιο Καινοτομίας για νεοφυείς επιχειρήσεις αγροδιατροφής διοργανώνει το ΥπΑΑΤ

Μαραθώνιο Καινοτομίας για νεοφυείς επιχειρήσεις αγροδιατροφής διοργανώνει το ΥπΑΑΤ

Τον 1ο Μαραθώνιο Καινοτομίας Crowdhackathon #Agrifood διοργανώνει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με σκοπό την ανάπτυξη εφαρμογών και υπηρεσιών στο ευρύτερο πεδίο του αγροτοδιατροφικού τομέα.

7/4/2019


Δημιουργία εθνικών ερευνητικών δικτύων στην αλυσίδα αξίας του Αμπελιού

Δημιουργία εθνικών ερευνητικών δικτύων στην αλυσίδα αξίας του Αμπελιού

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη δράση με τίτλο: Δημιουργία εθνικών ερευνητικών δικτύων στην αλυσίδα αξίας του «Αμπελιού», η οποία εντάσσεται στο Υποέργο 1. (Δημιουργία εθνικών ερευνητικών δικτύων στις αλυσίδες αξίας της «Ελιάς», του «Αμπελιού», του «Μελιού» και της «Κτηνοτροφίας») του έργου με κωδ. αριθ. 2018ΣΕ01300000 του Εθνικού Σκέλους του ΠΔΕ δημοσίευσε η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ).


Ημερίδα ΙΤΕ με Όμιλο Ευθυμιάδη για αξιοποίηση ερευνητικών αποτελεσμάτων στον τομέα αγροδιατροφής

Ημερίδα ΙΤΕ με Όμιλο Ευθυμιάδη για αξιοποίηση ερευνητικών αποτελεσμάτων στον τομέα αγροδιατροφής

Την Τρίτη (12 Φεβρουαρίου 2019) και ώρα 08:30 ο Όμιλος Ευθυμιάδη, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), οργανώνει ημερίδα, στις εγκαταστάσεις του ΙΤΕ, με θέμα: «Οι προοπτικές αξιοποίησης ερευνητικών αποτελεσμάτων στον τομέα της αγροδιατροφής, μέσα από την συνεργασία ΙΤΕ - Ομίλου Ευθυμιάδη».


Συνεργασία Bayer, Netafim και Πανεπιστημίου Ben Gurion για φυτοπροστασία και στάγδην άρδευση

Οι εταιρείες Bayer, Netafim και το Πανεπιστήμιο του Ισραήλ Ben Gurion Negev (BGU), ανακοίνωσαν στην εμπορική έκθεση Fruit Logistica 2019, στο Βερολίνο, ότι έχουν υπογράψει μεταξύ τους τριετή ερευνητική συνεργασία, με την οποία τα συστήματα στάγδην άρδευσης της Netafim να κάνουν διανομή των φυτοπροστατευτικών της Bayer.


Εργαλείο έρευνας για πλήθος επιχειρήσεων το PlantUp που ξεκίνησε το 2014 και καταγράφει την ελληνική φυτική βιοποικιλότητα

Εργαλείο έρευνας για πλήθος επιχειρήσεων το PlantUp που ξεκίνησε το 2014 και καταγράφει την ελληνική φυτική βιοποικιλότητα

Tις δράσεις και τους στόχους του έργου PlantUp, που αποτελεί μία υποδομή αριστείας, η οποία επικεντρώνεται στη συστηματική καταγραφή, διατήρηση, προστασία και αξιοποίηση του πλούτου της ελληνικής φυτικής βιοποικιλότητας παρουσίασαν οι συμμετέχοντες σε αυτό, την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019, σε σχετική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Τομέα Φαρμακογνωσίας & Χημείας Φυσικών Προϊόντων του Τμήματος Φαρμακευτικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).


Υποπροϊόντα ελαιουργείων και κυκλική οικονομία σε πρόγραμμα Horizon 2020

Υποπροϊόντα ελαιουργείων και κυκλική οικονομία σε πρόγραμμα Horizon 2020

Υποβλήθηκε με επιτυχία η πρόταση «Circular bio-based models as tools for a re-novation in olive oil agrifood systems» (PROMITOR), στην ενότητα CE-RUR-10-2019 της πρόσκλησης Horizon 2020-RUR-2018-2020 της Ε.Ε. Όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο γεωπόνος-ερευνητής, Κ. Χαρτζουλάκη, «η χρηματοδότηση του προγράμματος για την χώρα μας αναμένεται να φτάσει περίπου στο 1 εκατ. ευρώ».


Παγκόσμια διάκριση για μια ομάδα μαθητών από το Pierce με project ρομποτικής στην υδροπονία

Παγκόσμια διάκριση για μια ομάδα μαθητών από το Pierce με project ρομποτικής στην υδροπονία

Tην τέταρτη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες Ρομποτικής που φέτος φιλοξενήθηκε στη μακρινή Ταϊλάνδη κατέκτησαν μαθητές από το Pierce της Αγίας Παρασκευής Αττικής. Η ομάδα του Pierce, Rest in PC’s, απέσπασε τη σημαντική αυτή διάκριση, παρουσιάζοντας μία καινοτόμα μονάδα υδροπονικής καλλιέργειας, ακολουθώντας επί της ουσίας τις ανάγκες τις εποχής για τον εκσυγχρονισμό της αγροτικής οικονομίας και την ανακάλυψη έξυπνων μεθόδων καλλιέργειας.


45 εκατ. ευρώ για ενίσχυση ερευνητικών φορέων σε ακριτικές και νησιωτικές Περιφέρειες

Μία νέα δράση ενίσχυσης του ανθρώπινου δυναμικού και των ερευνητικών υποδομών σε παραμεθόριες και νησιωτικές Περιφέρειες της χώρας, καθώς και σε Περιφέρειες που χρήζουν ενίσχυσης των επιδόσεών τους στην έρευνα και τεχνολογική ανάπτυξη πρόκειται να υλοποιηθεί από τον Τομέα Έρευνας και Καινοτομίας του ΥΠΠΕΘ και τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020.


Ολ. Τελιγιορίδου: Βαθαίνει η συνεργασία μεταξύ Ελλάδας Κύπρου και Ισραήλ στον αγροτικό τομέα

Η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου συμμετείχε στην 5η τριμερή διάσκεψη στην Beersheba του Ισραήλ. Η κ. Τελιγιορίδου μετά το πέρας της διάσκεψης επεσήμανε ότι:

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 1,359375 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version