Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Έρευνα

Βρέθηκαν 610 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 61

Πάρτε μέρος στην έρευνα του ΑγροΤύπου για την χρήση πιστοποιημένου σπόρου στην πατάτα, σκληρό και μαλακό σιτάρι, όσπρια και μηδική

Πάρτε μέρος στην έρευνα του ΑγροΤύπου για την χρήση πιστοποιημένου σπόρου στην πατάτα, σκληρό και μαλακό σιτάρι, όσπρια και μηδική

Σημαντική διαδικτυακή έρευνα πραγματοποιεί η ΑγροΤύπος για την χρήση του πιστοποιημένου σπόρου στην Ελλάδα. Η έρευνα αφορά τις καλλιέργειες πατάτας, σκληρού και μαλακού σιταριού, οσπρίων και μηδικής. Οι παραγωγοί θα κληθούν να απαντήσουν σε σειρά ερωτήσεων με το πάτημα ενός κουμπιού. Τα αποτελέσματα της έρευνας θα δημοσιοποιηθούν στο ειδικό αφιέρωμα του περιοδικού Γεωργία - Κτηνοτροφία που θα κυκλοφορήσει μαζί με το τεύχος Αυγούστου. Στο τέλος του κειμένου πατήστε τα λινκ ανάλογα την καλλιέργεια που έχετε και απαντήστε στο ερωτηματολόγιο.


Ψηφιοποίηση του αρχείου της Γεωργικής Βιβλιοθήκης του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών

Προχωρά η ψηφιοποίηση τμημάτων του ιστορικού και επιστημονικού αρχείου της Γεωργικής Βιβλιοθήκης του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών (ΙΓΕ), με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, προκειμένου αυτά να μην καταστραφούν και να είναι ευκολότερα προσβάσιμα, με τη μορφή ηλεκτρονικού αρχείου, σε ερευνητές και πολίτες. Συγκεκριμένα, η Περιφέρεια Αττικής και το ΙΓΕ υπέγραψαν Προγραμματική Σύμβαση για την υλοποίηση του σχετικού έργου, προϋπολογισμού έως 100.000 ευρώ με ΦΠΑ.


Το 3% των εκμεταλλεύσεων καταλαμβάνει πάνω από το μισό της καλλιεργούμενης έκτασης στην ΕΕ, λίγοι οι νέοι αγρότες στο σύνολο του αγροτικού πληθυσμού

Το 3% των εκμεταλλεύσεων καταλαμβάνει πάνω από το μισό της καλλιεργούμενης έκτασης στην ΕΕ, λίγοι οι νέοι αγρότες στο σύνολο του αγροτικού πληθυσμού

Από το σύνολο των 10,3 εκατ. αγροκτημάτων στην ΕΕ, σε μια έκταση περίπου 1,7 δις στρεμμάτων, το 65% έχουν μέγεθος μικρότερο από 50 στρέμματα, σύμφωνα με έρευνα της Eurostat. Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι οι αγροτικές εκμεταλλεύσεις είναι πολυάριθμες και μικρής έκτασης, ενώ υπάρχει και ένα μικρό ποσοστό πολύ μεγάλων αγροτικών εκμεταλλεύσεων (3%), με έκταση πάνω από 1000 στρέμματα. Οι μεγάλες αγροτικές εκμεταλλεύσεις καταλαμβάνουν πάνω από το 50% της συνολικής χρησιμοποιούμενης στη γεωργία έκταση (Utilized Agriculture Area) στην ΕΕ.


Συνεργασία Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με ΓΠΑ για αντιμετώπιση προβλημάτων στην μελισσοκομία

Με σκοπό την εκπόνηση έρευνας για τον εντοπισμό και αντιμετώπιση μελισσοκομικών προβλημάτων που έχουν παρουσιαστεί τον τελευταίο χρόνο στα νησιά των Κυκλάδων, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, υπέγραψε Προγραμματική Σύμβαση με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΓΠΑ), συνολικού προϋπολογισμού 19.900 ευρώ.


Οι νικητές του 8ου Διαγωνισμού Ecotrophelia που διοργάνωσε ο ΣΕΒΤ

Οι νικητές του 8ου Διαγωνισμού Ecotrophelia που διοργάνωσε ο ΣΕΒΤ

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 26 Ιουνίου, στην Αθήνα, ο Εθνικός Διαγωνισμός Οικολογικών - Καινοτόμων Προϊόντων Διατροφής ECOTROPHELIA 2018. Νικητές του Διαγωνισμού, που διοργανώνει τα τελευταία 8 χρόνια ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ), αναδείχτηκαν και πάλι η δημιουργική νέα γενιά και η καινοτομία. Τα βραβεία μοιράστηκαν τα μπισκότα χωρίς γλουτένη από βιολογικό αλεύρι κάστανου, το γιαούρτι με αντιοξειδωτικά, οι κύβοι κηρήθρας κ.α.


Παραχώρηση ΚΕΓΕ Νέας Αρτάκης στο Δήμο Χαλκιδέων με σκοπό τη δημιουργία Κέντρου Αγροτικής Έρευνας και Κέντρου Ενημέρωσης Αγροτών

Τη δωρεάν παραχώρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων του ΚΕΓΕ Νέας Αρτάκης στο Δήμο Χαλκιδέων, με στόχο την αξιοποίηση των εγκαταστάσεών του, για την ανάπτυξη δομών που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα της ευρύτερης περιοχής, υπέγραψε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  Βαγγέλης Αποστόλου, στη Χαλκίδα.


Συνεργασία ΓΠΑ με ΠΕ Στερεάς Ελλάδας στα πλαίσια ίδρυσης Κέντρου Γεωπονικών Επιστημών στην Αλίαρτο

Την συνεργασία τους στα πλαίσια της ίδρυσης «Κέντρου Καινοτόμων και Αειφόρων Εφαρμογών Γεωπονικών Επιστημών» επικύρωσαν, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με την υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας. Τα κτήρια του παλαιού εκκοκκιστηρίου βάμβακος, θα αξιοποιηθούν στα πλαίσια της εκπαίδευσης φοιτητών αλλά και αγροτών-πολιτών. Ενώ θα προσφέρει επιπλέον και συμβουλευτικό έργο σε θέματα γεωπονικών επιστημών.


Οι νικητές του 1ου Διαγωνισμού Επιχειρηματικής Ιδέας του ΓΠΑ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 1ος Διαγωνισμός Επιχειρηματικής ιδέας ΓΠΑ που διοργάνωσε το Γραφείο Καινοτομίας, Επιχειρηματικότητας και Μεταφοράς Τεχνολογίας (InnovInAgri) του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, σε μεγάλη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες στο Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο ήταν Χορηγός Δράσης του Διαγωνισμού με θέμα την «Παρουσίαση και Βράβευση Επιχειρηματικών Σχεδίων Επιχειρήσεων Τροφίμων και Γεωργίας».


Επιβράβευση των συνεργατών της Συνεταιριστικής Ασφαλιστικής

Με ένα υπέροχο ταξίδι στην Μπολόνια και στην Βερόνα, η ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, επιβράβευσε τους συνεργάτες της που διακρίθηκαν,  όχι μόνο με βάση τις παραγωγικές τους επιδόσεις, αλλά και τη διαχρονική τους σχέση με την εταιρία. Η Συνεταιριστική Ασφαλιστική επιφύλαξε για την ομάδα της πολλές εκπλήξεις και προκλήσεις, που όχι μόνον κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον όλων, αλλά και ενέτειναν την σύσφιγξη των σχέσεων μεταξύ των συμμετεχόντων και των εκπροσώπων της Εταιρίας.


Συμβούλιο Έρευνας και Καινοτομίας απέκτησε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας ενέκρινε στη σημερινή συνεδρίασή του την επιλογή των 11 μελών για το Περιφερειακό Συμβούλιο Έρευνας και Καινοτομίας Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΣΕΚ-ΠΚΜ), που συγκροτείται πλέον σε σώμα.

Επιστροφή

1990-2018 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,890625 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version