Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Φυτοπροστατευτικά

Βρέθηκαν 701 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 71

Ασφαλή από υπολείμματα φυτοφαρμάκων τα ευρωπαϊκά τρόφιμα λέει η EFSA, από τα καθαρότερα είναι τα ελληνικά προϊόντα

Ασφαλή από υπολείμματα φυτοφαρμάκων τα ευρωπαϊκά τρόφιμα λέει η EFSA, από τα καθαρότερα είναι τα ελληνικά προϊόντα

Οι Ευρωπαίοι εξακολουθούν να καταναλώνουν τρόφιμα που δεν περιέχουν κατάλοιπα φυτοφαρμάκων ή που περιέχουν επίπεδα καταλοίπων εντός των νόμιμων ορίων, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία παρακολούθησης, αναφέρει στην ετήσια έκθεσή της η Ευρωπαική Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA). Και προσθέτει: «Περισσότερο από το 96% των δειγμάτων που αναλύθηκαν για την τελευταία ετήσια έκθεση σχετικά με τα κατάλοιπα φυτοφαρμάκων στα τρόφιμα διαπιστώθηκε ότι βρίσκονται εντός των νόμιμων ορίων. Περίπου 51% ήταν απαλλαγμένα από τυχόν ποσοτικά προσδιορίσιμα κατάλοιπα». «Η Ελλάδα είναι από τις «καθαρότερες» χώρες της ΕΕ», δηλώνει στον ΑγροΤύπο ο κ. Γεώργιος Πολυχρονάκης, Ειδικός Σύμβουλος του Συνδέσμου Incofruit - Hellas. «Το 2015 το ποσοστό υπέρβασης στην χώρα μας ήταν 2,5%, ενώ το 2016 έπεσε στο 1,7%. Επίσης πρέπει να επισημάνουμε ότι το 51% των δειγμάτων των τροφίμων στην ΕΕ είχαν μηδενικά υπολλείματα», προσθέτει.


ΔΑΟΚ Σερρών: Προσοχή στην τρίτη γενιά της καρπόκαψας των μήλων

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) της Π.Ε. Σερρών, σε συνεργασία με το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Καβάλας, ανακοινώνει προς τους παραγωγούς μήλων του νομού ότι ξεκίνησε η πτήση της  3ης γενεάς του εντόμου της καρπόκαψας των μήλων (Cydia pomonella) σύμφωνα με τις συλλήψεις των παγίδων.


Η BASF ολοκληρώνει την εξαγορά επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και πάγιων στοιχείων από την Bayer

Η BASF ολοκληρώνει την εξαγορά επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και πάγιων στοιχείων από την Bayer

Η BASF ολοκλήρωσε την εξαγορά μεγάλου εύρους δραστηριοτήτων και πάγιων στοιχείων από την Bayer. Αυτή η συναλλαγή συμπληρώνει στρατηγικά τις υπάρχουσες επιχειρηματικές δραστηριότητες φυτοπροστασίας, βιοτεχνολογίας και ψηφιακών εργαλείων της BASF και σηματοδοτεί την είσοδό της στους κλάδους των σπόρων, των μη εκλεκτικών ζιζανιοκτόνων και των νηματοδοκτόνων για την επεξεργασία σπόρων.


Συνεργασία του τμήματος Animal Health της Bayer και της Mitsui Chemicals Agro (MCAG)

Η Bayer Animal Health GmbH και η Mitsui Chemicals Agro, Inc. (MCAG) υπέγραψαν παγκόσμια συμφωνία με σκοπό την προώθηση καινοτόμων αντιπαρασιτικών προϊόντων για τα ζώα συντροφιάς, βασιζόμενη στην καινοτομία και την τεχνολογία της MCAG. Στα πλαίσια της συμφωνίας αυτής, η Bayer θα αναπτύξει και θα είναι υπεύθυνη για την εμπορική διάθεση καινοτόμες δραστικές ουσίες, οι οποίες βασίζονται στην έρευνα της MCAG. Επιπλέον όροι της συμφωνίας δεν έγιναν γνωστοί.


Χορήγηση άδειας κατά παρέκκλιση φυτοπροστατευτικών προϊόντων από το ΥπΑΑΤ

Το ΥπΑΑΤ ανακοίνωσε την χορήγηση άδειας διάθεσης στην αγορά στο φυτοπροστατευτικό προϊόν (ακαρεοκτόνο) ACRAMITE 480 SC (δραστική ουσία: bifenazate), για περιορισμένη και ελεγχόμενη χρήση στην καλλιέργεια του βαμβακιού εντός των Περιφερειακών Ενοτήτων:


Η Bayer ασκεί έφεση έναντι της πρόσφατης απόφασης του Γενικού Δικαστηρίου της ΕΕ για τα νεονικοτινοειδή

Η Bayer θα ασκήσει έφεση εναντίον της πρόσφατης απόφασης του Γενικού Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (στην υπόθεση T-429/13) για τα νεονικοτινοειδή. Η εταιρεία εκφράζει την ανησυχία ότι η ετυμηγορία, που ανακοινώθηκε τον Μάιο, θα μπορούσε να έχει σημαντικές συνέπειες για την ασφάλεια και την προβλεψιμότητα των εγκρίσεων των δραστικών ουσιών στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ).


Η Chiquita και το Wageningen στηρίζουν παγκόσμιο επιστημονικό συνέδριο για την καταπολέμηση της νόσου του Παναμά TR4

Η Chiquita και το Wageningen στηρίζουν παγκόσμιο επιστημονικό συνέδριο για την καταπολέμηση της νόσου του Παναμά TR4

Η νόσος του Παναμά ή αλλιώς γνωστή ως Fusarium wilt προκαλείται από έναν μύκητα που μολύνει το έδαφος και εν τέλει ξεραίνει και σκοτώνει το φυτό. Το Tropical Race 4 (TR4) επιτίθεται κυρίως στην καλλιέργεια Cavendish, την πιο διαδεδομένη ποικιλία μπανάνας, αλλά και σε πολλές άλλες ποικιλίες. Οι μπανάνες είναι μεταξύ των πιο σημαντικών καλλιεργειών και πιο υποσχόμενων τροφίμων στον κόσμο. Κατά συνέπεια, απαιτείται συντονισμένη δράση για να σταματήσει η εξάπλωση του TR4.


Παραμένουν ασφαλή από υπολείμματα φυτοπροστατευτικών τα τρόφιμα στην ΕΕ

Η τελευταία έρευνα της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων (ΕΑΑΤ), έδειξε πως οι Ευρωπαίοι πολίτες, συνεχίζουν να καταναλώνουν τρόφιμα τα οποία δεν περιέχουν υπολείμματα φυτοπροστατευτικών, ή περιέχουν αλλά σε επίπεδα χαμηλότερα από τα επιτρεπτά όρια. Περισσότερο από το 96% των δειγμάτων που αναλύθηκαν για την τελευταία ετήσια έκθεση σχετικά με τα υπολείμματα φυτοπροστατευτικών στα τρόφιμα, παρουσίασαν υπολείμματα που δεν ξεπερνούσαν τα επιτρεπτά όρια, και περίπου τα μισά (51%) ήταν καθαρά από όλα τα μετρήσιμα υπολείμματα.


Φυτοπροστατευτικά: Ένας στους πέντε χρήστες δεν διαβάζει ετικέτες, ένας στους δέκα δεν τηρεί τον χρόνο αναμονής μεταξύ τελευταίας εφαρμογής και συγκομιδής

Φυτοπροστατευτικά: Ένας στους πέντε χρήστες δεν διαβάζει ετικέτες, ένας στους δέκα δεν τηρεί τον χρόνο αναμονής μεταξύ τελευταίας εφαρμογής και συγκομιδής

Αυξάνει ο αριθμός των επαγγελματιών χρηστών φυτοπροστατευτικών προϊόντων που έχει λάβει κατάρτιση για την απόκτηση πιστοποιητικού γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων. Αυτό δείχνει η συλλογή στοιχείων από το ΥπΑΑΤ για την ορθολογική χρήση φυτοπροστατευτικών που έγινε στη χώρα μας στα πλαίσια του Εθνικού Σχεδίου Δράσης. Η παρούσα έκθεση παρουσιάζει τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν το 2018 και τα συγκρίνει με αυτά που συλλέχθηκαν το 2016 και το 2014. Προβληματίζει το υψηλό ποσοστό, σχεδόν 20%, των ερωτηθέντων που απάντησαν ότι δεν διαβάζουν τις ετικέτες των γεωργικών φαρμάκων είτε αν τις διαβάζουν δεν τις καταλαβαίνουν. Επίσης ένα σημαντικό ποσοστό, της τάξεως του 17% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι δεν ακολουθεί πάντα τη συνιστώμενη δόση που αναγράφεται στην ετικέτα. Παραμένει ακόμη πρόβλημα ο χρόνος αναμονής μεταξύ τελευταίας εφαρμογής και συγκομιδής, αφού ο ένας στους δέκα δεν τηρεί ή δεν τηρεί πάντα το απαιτούμενο χρονικό διάστημα.


Πρόστιμα και κομπίνες με τις αγορές μη εγκεκριμένων φυτοπροστατευτικών από γειτονικές χώρες

Πρόστιμα και κομπίνες με τις αγορές μη εγκεκριμένων φυτοπροστατευτικών από γειτονικές χώρες

Άρχισαν να φέρνουν αποτελέσματα οι έλεγχοι που γίνονται στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης για τις παράνομες εισαγωγές φυτοπροστατευτικών προϊόντων από Βουλγαρία και Τουρκία. Όπως δηλώνει στον ΑγροΤύπο ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας της περιφέρειας, Νίκος Κολάτσος, «καταφέραμε να έχουμε μια συνεργασία με τις τελωνειακές αρχές της περιοχής. Δημιουργήσαμε μικτά τεχνικά κλιμάκια που κάνουν ελέγχους στους δρόμους μετά τα σύνορα. Στόχος των τελωνειακών αρχών είναι η πάταξη της λαθρεμπορίας και μέσω αυτή της δράσης προσπαθούμε να «χτυπήσουμε» και την παράνομη διακίνηση γεωργικών φαρμάκων. Από την άλλη έχουμε ενημερώσει τους αγρότες ότι απαγορεύεται αυστηρά η εισαγωγή, η διακίνηση, η εμπορία, η μεταφορά, η κατοχή και η χρήση γεωργικών φαρμάκων που δεν έχουν άδεια έγκρισης κυκλοφορίας και διάθεσης στην ελληνική αγορά».

Επιστροφή

1990-2018 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 1,859375 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version