Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Φυτοπροστατευτικά

Βρέθηκαν 554 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 56

Ημερίδα εντομολογίας στον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ Δράμας

Το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας, η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Δράμας και το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. - Παράρτημα Αν. Μακεδονίας πραγματοποιούν ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «Ημέρα Εντομολογίας».


ΕΣΥΦ: 2,8 δισ. ευρώ και 11.700 θέσεις εργασίας χάνονται από το παραεμπόριο φυτοφαρμάκων

Μια νέα έκθεση από το Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO) δείχνει ότι στα 28 Κράτη-Μέλη της ΕΕ χάνονται κάθε χρόνο 2,8 δισ. ευρώ (άμεσες και έμμεσες απώλειες πωλήσεων) εξαιτίας του παραεμπορίου φυτοπροστατευτικών προϊόντων (φυτοφαρμάκων). Αυτές οι απώλειες στις πωλήσεις στην ΕΕ, μεταφράζονται ως εξής:


Το νέο μυκητοκτόνο της για το φουζικλάδιο, Delan Pro, παρουσίασε η BASF σε ειδική εκδήλωση

Το νέο μυκητοκτόνο της για το φουζικλάδιο, Delan Pro, παρουσίασε η BASF σε ειδική εκδήλωση

Σε εκδήλωση στο Λιτόχωρο Πιερίας, στις 13 Φεβρουαρίου, έγινε η επίσημη πρώτη παρουσίαση του νέου μυκητοκτόνου Delan Pro της BASF. Προσκεκλημένοι στην εκδήλωση ήταν γεωπόνοι και καλλιεργητές μήλων από τις κύριες περιοχές μηλοκαλλιέργειας στη Β. Ελλάδα οι οποίοι ενημερώθηκαν για τα χαρακτηριστικά του νέου μυκητοκτόνου αλλά και για τα αποτελέσματα πολλών πειραμάτων που έγιναν από την εταιρεία στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.


Απέσυρε ο Αποστόλου την ρύθμιση για τα ληγμένα φυτοφάρμακα

Απέσυρε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, ρύθμιση η οποία προέβλεπε ότι φυτοφάρμακα ενδεικτικής ημερομηνίας λήξης δεν καταστρέφονται - αλλά μέσα από διαδικασίες επιστημονικής τεκμηρίωσης αποφασίζεται κατά πόσο μπορούν να χρησιμοποιηθούν, ενώ παράλληλα καταργούσε και το πρόστιμο για την εισαγωγή και διακίνηση των προϊόντων αυτών πέραν της ημερομηνίας λήξης.


Σύγχρονες λύσεις στις μακροχρόνιες προκλήσεις στα προϊόντα δημόσιας υγείας από την Άλφα Γεωργικά Εφόδια ΑΕΒΕ

Σύγχρονες λύσεις στις μακροχρόνιες προκλήσεις στα προϊόντα δημόσιας υγείας από την Άλφα Γεωργικά Εφόδια ΑΕΒΕ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σεμινάριο Απεντομώσεων που έγινε στην Αθήνα από 13 ώς 15/1/2017 υπό την αιγίδα του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας και την επιστημονική ευθύνη το Αν. Καθηγητή εντομολογίας Χρ. Αθανασίου καθώς και του γεωπόνου ειδικού σε θέματα εντόμων και τρωκτικών δημόσιας υγείας, Στ. Θωμαΐδη και συνεργατών του. Στα πλαίσια του Σεμιναρίου πραγματοποιήθηκαν πρακτικές εφαρμογές, το Σάββατο 14/1/2017, στο εργοστάσιο της Άλφα Γεωργικά Εφόδια ΑΕΒΕ, στα Οινόφυτα Βοιωτίας.


Αντιδράσεις για τα ληγμένα φυτοπροστατευτικά φέρνει κυβερνητικό νομοσχέδιο

Ένα σημαντικό ζήτημα για τους παραγωγούς και το περιβάλλον περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών που αυτές τις ημέρες βρίσκεται σε επεξεργασία στην επιτροπή και την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να τεθεί σε ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής. Πρόκειται για κατάργηση διατάξεων του Ν. 4036/2012 για την απαγόρευση της διάθεσης φυτοφαρμάκων των οποίων έχει λήξει η ημερομηνία χρήσης τους. Με παρέμβαση στον ΑγροΤύπο ο Πρόεδρος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου είχε αναφερθεί στο θέμα, απευθύνοντας έκκληση προς το ΥπΑΑΤ να μην καταργηθούν οι εν λόγω διατάξεις που προβλέπουν μάλιστα και πρόστιμα για τους παραβάτες. Δηλώσεις στον ΑγροΤύπο για το ζήτημα παραχώρησε ο βουλευτής Σερρών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Μ. Τζελέπης.


Η Bayer στη Fruit Logistica 2017 στο Βερολίνο

Η Bayer στη Fruit Logistica 2017 στο Βερολίνο

Πρωταγωνιστικό ρόλο διαδραμάτισε η Bayer, στη Fruit Logistica που πραγματοποιήθηκε από 8 έως 10 Φεβρουαρίου στο Βερολίνο, ενισχύοντας καινοτόμες ιδέες και χτίζοντας συνεργασίες σε όλο το μήκος της διατροφικής αλυσίδας με σκοπό την κάλυψη των καταναλωτικών αναγκών. Η εταιρία παρουσίασε έναν αριθμό επιτυχημένων παραδειγμάτων συνεργασιών από διαφορετικές περιοχές που συνδέουν συνεργάτες κατά μήκος της αλυσίδας αξίας. Επίσης η Ομάδα Σπόρων Λαχανικών της Bayer κατά τη διάρκεια της Fruit Logistica λάνσαρε κάποιες από τις καινοτομίες της στην αλυσίδα φρέσκων προϊόντων με χαρακτηριστικό παράδειγμα και ιδιαίτερα δημοφιλή τάση στην παραγωγή, το μαρούλι υδροπονίας.


Ολοκληρωμένη φυτοπροστασία με Biosolutions για χαμηλά υπολείμματα παρουσίασε η Arysta LifeScience στο Βερολίνο

Ολοκληρωμένη φυτοπροστασία με Biosolutions για χαμηλά υπολείμματα παρουσίασε η Arysta LifeScience στο Βερολίνο

Τα σχέδιά της για το μέλλον της φυτοπροστασίας και τον ρόλο που θα διαδραματίσουν τα ειδικά προϊόντα της κατηγορίας Biosolutions παρουσίασε την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου η Arysta LifeScience, σε ειδική συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο και απευθυνόταν σε επιλεγμένους δημοσιογράφους από όλη την Ευρώπη. Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο ΑγροΤύπος. Η εκδήλωση συνδυάστηκε με τη Fruit Logistica, τη μεγαλύτερη ετήσια ευρωπαϊκή έκθεση για τα φρούτα και τα λαχανικά που φιλοξενεί περισσότερους από 70.000 επισκέπτες. Με αυτό τον τρόπο οι διοργανωτές θέλησαν να τονίσουν τη σημασία που έχει η παραγωγή αγροτικών προϊόντων με χαμηλά υπολείμματα, έτσι ώστε να ανταποκριθούν στις ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις που θέτει ο τομέας της διατροφικής αλυσίδας.


ΔΑΟΚ Τριφυλίας: ημερίδες για την αντιμετώπιση των εχθρών της ελιάς σε Φιλιατρά και Γαργαλιάνους

ΔΑΟΚ Τριφυλίας: ημερίδες για την αντιμετώπιση των εχθρών της ελιάς σε Φιλιατρά και Γαργαλιάνους

Δύο ημερίδες διοργανώνει σε Φιλιατρά και Γαργαλιάνους, η ΔΑΟΚ Τριφυλίας, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και τον ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ με θέμα την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση ασθενειών και εχθρών της ελιάς. Η πρώτη χρονικά θα διεξαχθεί στα Φιλιατρά την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου ενώ το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί η ημερίδα στους Γαργαλιάνους. Διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες.


Η Sipcam ανακοίνωσε το νέο, εξελιγμένο ζιζανιοκτόνο, Axion Combi ZC για χρήση στο βαμβάκι

Ένα νέο, προφυτρωτικό ζιζανιοκτόνο, με άδεια χρήσης στο βαμβάκι ανακοίνωσε η SIPCAM. To AXION COMBI ZC, συνδυάζει τρεις τεχνολογίες προσφέροντας πολύ υψηλά αποτελέσματα  σε ευρύ φάσμα ζιζανίων, ενώ είναι ασφαλές για την καλλιέργεια και έχει μεγάλη διάρκεια δράσης. Το νέο ζιζανιοκτόνο AXION COMBI ZC, συνδυάζει τρεις τεχνολογίες ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι για πρώτη φορά στην Ελλάδα η SIPCAM προτείνει τη δραστική ουσία Terbuthylazine στο βαμβάκι, σε έναν ειδικά μελετημένο συνδυασμό με την Pendamethilin, αξιοποιώντας την προηγμένη μικροκάψουλα, τεχνολογία αιχμής της εταιρείας.

Επιστροφή

1990-2017 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,671875 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version