Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Φυτοπροστατευτικά

Βρέθηκαν 680 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 68

Ένα νέο μη συμβατικό εντομοκτόνο που μπορεί να συμβάλλει αποφασιστικά στην αντιμετώπιση του πράσινου σκουληκιού στο βαμβάκι

Ένα νέο μη συμβατικό εντομοκτόνο που μπορεί να συμβάλλει αποφασιστικά στην αντιμετώπιση του πράσινου σκουληκιού στο βαμβάκι

Ένα νέο μη συμβατικό εντομοκτόνο το HELICOVEX έχει εγκριθεί και στην χώρα μας και μπορεί να συμβάλλει αποφασιστικά στην αντιμετώπιση του πράσινου σκουληκιού και στην μείωση του κινδύνου ανάπτυξης ανθεκτικότητας στα εντομοκτόνα. Περιέχει νέα τεχνολογία με εξειδικευμένη δράση, διαρκή επιμόλυνση, σεβασμό στα ωφέλιμα και συμβάλει στη διαχείριση της ανθεκτικότητας.


Βαμβάκι: Ορθολογική αζωτούχος λίπανση και άρδευση, προσοχή για αφίδες, θρίπες και λύγκο

Βαμβάκι: Ορθολογική αζωτούχος λίπανση και άρδευση, προσοχή για αφίδες, θρίπες και λύγκο

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφέρειας Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Βόλου ενημερώνει τους βαμβακοπαραγωγούς για τις απαραίτητες ενέργειες αποτελεσματικής φυτοπροστασίας της βαμβακοκαλλιέργειας.


B. Κεγκέρογλου: Να ληφθούν αποτελεσματικά μέτρα για την καταπολέμηση της Tuta Absoluta

Με ερώτηση  του προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητά να ληφθούν αποτελεσματικά μέτρα για την καταπολέμηση της Tuta Absoluta.


Αν ο καιρός είναι ευνοϊκός στις 11 Ιουνίου ξεκινούν οι δολωματικοί ψεκασμοί για τη δακοκτονία στο Ηράκλειο

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου γνωστοποιεί την έναρξη εφαρμογής των δολωματικών ψεκασμών του προγράμματος δακοκτονίας έτους 2018.


Σήμερα ολοκληρώνεται η εξαγορά της Monsanto από την Bayer

Σήμερα ολοκληρώνεται η εξαγορά της Monsanto από την Bayer

Η Bayer ολοκλήρωσε επιτυχώς σήμερα την εξαγορά της Monsanto. Όπως αναφέρεται σε σχετική της ανακοίνωση «οι μετοχές της αμερικάνικης εταιρείας δεν θα είναι πλέον διαθέσιμες στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, με την Bayer να είναι πλέον ο μοναδικός κάτοχος της εταιρείας Monsanto».


Επίκαιρες οδηγίες για λίπανση, φυτοπροστασία και ανάσχεση βλάστησης στην καλλιέργεια του βαμβακιού

Ενημερωτικό φυλλάδιο για τη βαμβακοκαλλιέργεια εξέδωσε η ΔΑΟΚ Σερρών προκειμένου να ενημερώσει τους παραγωγούς για επίκαιρα θέματα που αντιμετωπίζει αυτή την περίοδο η καλλιέργεια και τυχόν επεμβάσεις που πρέπει να γίνουν.


7 Ιουνίου κλείνει η αγορά της Monsanto απο τη Bayer

Η Bayer σκοπεύει να κλείσει την εξαγορά της Monsanto εντός εβδομάδος. Η προθέσεις της εταιρείας για την εξαγορά της Monsanto είχαν ξεκινήσει από τον Μάιο του 2016, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 7 Ιουνίου, μετά την παραλαβή όλων των απαιτούμενων εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές. Η εξαγορά της Monsanto αποτελεί την μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία της επιχείρησης, η οποία αναμένεται να κρατήσει τόσο το όνομά της όσο και την ονομασία των προϊόντων της Monsanto. Ενώ η εταιρεία υποσχέθηκε να τηρήσει τις δεσμεύσεις της σχετικά με την βιωσιμότητα αλλά και την συμπλοκή όλων των ενδιαφερόμενων.


Στη δημοσιότητα το νέο πλαίσιο για τις άδειες φυτοπροστατευτικών 120 ημερών

Δημοσιεύτηκε στον διαδικτυακό τόπο «Διαύγεια» η απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Βασίλης Κόκκαλης και είχε προαναγγείλει πρώτος ο ΑγροΤύπος και το Περιοδικό «Γεωργία-Κτηνοτροφία», σχετικά με τον «Καθορισμό των αναγκαίων συμπληρωματικών μέτρων για την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 53 «Επείγουσες καταστάσεις φυτοπροστασίας» του Κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1107/2009 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου».


Μετά την ολοκλήρωση των συμφωνημένων μεταβιβάσεων εγκρίνεται η εξαγορά Monsanto από τη Bayer

Πιο κοντά στο στόχο της φαίνεται πως βρίσκεται η Bayer, καθώς το υπουργείο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής ενέκρινε την υπό όρους προτεινόμενη εξαγορά της Monsanto, το μόνο που μένει είναι να ολοκληρωθούν οι συμφωνημένες μεταβιβάσεις στη Basf.


Πρώτη φορά φέτος εφαρμόστηκε πρόγραμμα αντιμετώπισης προσβολών του εντόμου σφήκα της καστανιάς με την μέθοδο της βιολογικής καταπολέμησης

Πρώτη φορά φέτος εφαρμόστηκε πρόγραμμα αντιμετώπισης προσβολών του εντόμου σφήκα της καστανιάς με την μέθοδο της βιολογικής καταπολέμησης

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) σε συνεργασία με το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο (ΜΦΙ), για πρώτη φορά φέτος εφάρμοσαν πρόγραμμα αντιμετώπισης των προσβολών του εντόμου σφήκα της καστανιάς (Dryococcus kuriphillus) σε καστανεώνες, με την μέθοδο της βιολογικής καταπολέμησης. Δηλαδή, με στοχευμένες εξαπολύσεις του παρασιτοειδούς εντόμου Torymus sinensis, φυσικού εχθρού της σφήκας της καστανιάς.

Επιστροφή

1990-2018 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 7,078125 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version