Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Φυτοπροστατευτικά

Βρέθηκαν 542 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 55

Ημερίδα της ΕΖΕ με θέμα: βιώσιμη διαχείριση ζιζανίων στο βαμβάκι στις 3/2 στη Θεσσαλονίκη

Η Ελληνική Ζιζανιολογική Εταιρεία (ΕΖΕ: www.eze.org.gr) διοργανώνει ημερίδα με αντικείμενο την «Βιώσιμη διαχείριση ζιζανίων στο βαμβάκι» στις 3 Φεβρουαρίου 2017 στην Θεσσαλονίκη με ώρα έναρξης 9.00 πμ, στο χώρο του Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών.


Διάκριση της Syngenta Hellas με το Χρυσό Βραβείο στο διαγωνισμό Environmental Awards 2016

Διάκριση της Syngenta Hellas με το Χρυσό Βραβείο στο διαγωνισμό Environmental Awards 2016

Ιδιαίτερα σημαντική διάκριση για τη Syngenta Hellas, καθώς απέσπασε το βραβείο “GOLD AWARD”,  (1η θέση) στον διαγωνισμό “Enviromental Awards” για το σύστημα διαχείρισης υγρών αποβλήτων ΗΕLIOSEC. H Syngenta διαγωνίστηκε και πρώτευσε στην Κατηγορία: Sustainable Agriculture, που αφορά σε επιχειρήσεις και οργανισμούς που έχουν εφαρμόσει επιτυχημένες περιβαλλοντικές δράσεις και πρωτοβουλίες που συνδέονται με τη γεωργική δραστηριότητα ή έχουν αναπτύξει καινοτόμες πρακτικές συνυφασμένες με τον ορισμό της Αειφόρου Γεωργίας. Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε στις 20/12/2016 στο Athenaeum InterContinental.


Ημερίδα στη Θεσσαλονίκη για τη βιώσιμη διαχείριση ζιζανίων στο βαμβάκι

H Ελληνική Ζιζανιολογική Εταιρεία (ΕΖΕ) διοργανώνει στις 3/2 στη Θεσσαλονίκη επιστημονική ημερίδα με θέμα: «Βιώσιμη Διαχείριση Ζιζανίων στο Βαμβάκι». Μεταξύ άλλων το θεματολόγιο της ημερίδας περιλαμβάνει:


Να μην καταργηθούν τα πρόστιμα στα φυτοφάρμακα που έχουν λήξει

Να μην καταργηθούν τα πρόστιμα στα φυτοφάρμακα που έχουν λήξει

Με επιστολή του (20/12/2016) προς το ΥπΑΑΤ ο Πρόεδρος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΓΕΩΤΕΕ) κ. Σπύρος Μάμαλης αναφέρεται στο ζήτημα της διαφαινόμενης κατάργησης όλων των διοικητικών προστίμων για όσους εισάγουν , χρησιμοποιούν και διακινούν φυτοπροστατευτικά προϊόντα πέραν της ημερομηνίας λήξης τους. Στην επιστολή του ο ίδιος επισημαίνει ότι το ΓΕΩΤΕΕ έχει ταχθεί κατά των διατάξεων που το ΥπΑΑΤ είχε επιχειρήσει να περάσει στον Νόμο 4351/2015 για τις βοσκήσιμες γαίες, μέρος των οποίων τελικά είχαν αποσυρθεί. Ο Πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ καλεί το ΥπΑΑΤ να μην προχωρήσει σε θέσπιση ρύθμισης που θα καταργεί τα πρόστιμα γιατί τότε υπάρχει ο κίνδυνος, όπως υποστηρίζει, «της πλήρους απελευθέρωσης της διακίνησης και χρήσης των ληγμένων φυτοπροστατευτικών προϊόντων στην Ελλάδα».


Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις της Bayer για τους συνεργάτες της σε όλη την Ελλάδα

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις της Bayer για τους συνεργάτες της σε όλη την Ελλάδα

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις που πραγματοποίησε η Bayer σε Θεσσαλονίκη (12/12), Λάρισα (14/12) και Αθήνα (15/12) για να τιμήσει τους συνεργάτες της στον Τομέα Επιστήμης Γεωργίας. Η τελευταία χρονικά εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη (15/12) στον Πολυχώρο Ελαιών Loft στην Αθήνα, όπου η Bayer ευχαρίστησε τους πολυάριθμους συνεργάτες της από την Αττική και από τη Νότιο Ελλάδα για τη σταθερά ανοδική της πορεία κατά τα τελευταία τρία έτη. Ακολουθεί το αναλυτικό Δελτίο Τύπου της εταιρείας για την εκδήλωση:


Απολογισμό των δραστηριοτήτων του έκανε ο ΕΣΥΦ σε εκδήλωση στην Αθήνα

Τον απολογισμό των δραστηριοτήτων του κατά τη διάρκεια του 2016 πραγματοποίησε το βράδυ της Τρίτης (20/12) σε εκδήλωση στην Αθήνα, ο Ελληνικός Σύνδεσμος Φυτοπροστασίας (ΕΣΥΦ). Στην σύντομη παρέμβασή του, ο πρόεδρος του ΕΣΥΦ, Γιάννης Διοκαράντος, τόνισε ότι «όσον αφορά τους κανονιστικούς φορείς σε πολλά σημεία κάποιες φορές ιδεολογικοπολιτικές προσεγγίσεις επισκιάσανε επιστημονικά πράγματα, τα οποία θα έπρεπε να είναι τα απόλυτα κριτήρια για τις όποιες αποφάσεις».


Εμφανίστηκε ο καφέ τετράνυχος των εσπεριδοειδών σε καλλιέργειες της Αρκαδίας

H Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) της Περιφερειακής Ενότητας (ΠΕ) Αρκαδίας ενημερώνει ότι εμφανίστηκε σε καλλιέργειες εσπεριδοειδών της Περιφερειακής Ενότητας το άκαρι (έντομο) Eutetranychus orientalis - καφέ τετράνυχος των εσπεριδοειδών. Συγκεκριμένα εντοπίστηκε σε καλλιέργειες εσπεριδοειδών στις Τοπικές/Δημοτικές Κοινότητες Πραγματευτής και Λεωνιδίου του Δήμου Νότιας Κυνουρίας και στην Τοπική Κοινότητα Αγ. Ανδρέα του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας.


Νέος ευρωπαϊκός κανονισμός για την προστασία των φυτών από επιβλαβείς οργανισμούς

Από τις 13 Δεκεμβρίου 2016 τέθηκε σε ισχύ ο νέος Κανονισμός (ΕΕ με αριθ. 2016/2031) με αυστηρότερους κανόνες για την καλύτερη προστασία από επιβλαβείς για τα φυτά οργανισμούς. Όπως ανακοινώθηκε από την Κομισιόν, ο νέος Κανονισμός για την υγεία των φυτών, αποτελεί μια σημαντική αναθεώρηση της νομοθεσίας της ΕΕ που εφαρμόζεται από το 1977. Θα καταργήσει και θα αντικαταστήσει επτά οδηγίες του Συμβουλίου σχετικά με επιβλαβείς οργανισμούς και θα εφαρμοστεί πλήρως την 13η Δεκεμβρίου 2019. Επί την ευκαιρία, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε στη δημοσιότητα ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με τον νέο κανονισμό, με στόχο την ενημέρωση των αγροτών.


Οι θέσεις του Αποστόλου στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας στις 12 και 13 Δεκεμβρίου

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελος Αποστόλου, συνοδευόμενος από το Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων κ. Χαράλαμπο Κασίμη εκπροσώπησαν τη Χώρα στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας - Αλιείας στις 12 και 13 Δεκεμβρίου 2016.


Συμβουλές αντιμετώπισης του εντόμου Μαύρος Αλευρώδης από την Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας της Π.Ε. Κέρκυρας

Ένας νέος επικίνδυνος εντομολογικός εχθρός των εσπεριδοειδών, του αμπελιού αλλά και άλλων καρποφόρων και καλλωπιστικών δέντρων, έχει κάνει την εμφάνισή του τον τελευταίο καιρό στην Π.Ε. Κέρκυρας.

Επιστροφή

1990-2017 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 2,511719 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version