Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Φυτοπροστατευτικά

Βρέθηκαν 593 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 60

ΔΑΟΚ Λάρισας: Απαραίτητες ενέργειες αποτελεσματικής φυτοπροστασίας της βαμβακοκαλλιέργειας

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) Π.Ε. Λάρισας σε συνεργασία με το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Μαγνησίας ενημερώνει τους βαμβακοπαραγωγούς της Π.Ε. Λάρισας για τις απαραίτητες ενέργειες αποτελεσματικής φυτοπροστασίας της βαμβακοκαλλιέργειας.


Μόνο με ηλεκτρονική συνταγογράφηση η πώληση γεωργικών φαρμάκων από τις 19 Σεπτεμβρίου

Μόνο με ηλεκτρονική συνταγογράφηση η πώληση γεωργικών φαρμάκων από τις 19 Σεπτεμβρίου

Απαραίτητη για όλες τις προσυλλεκτικές και μετασυλλεκτικές χρήσεις των γεωργικών φαρμάκων σε όλες τις καλλιέργειες με εξαίρεση τα αρωματικά, τα ανθοκομικά, τα δασικά είδη και τις καλλιέργειες ήσσονος σημασίας θα είναι από τις 19 Σεπτεμβρίου 2017 η συνταγή χρήσης γεωργικού φαρμάκου. Η λειτουργία της ηλεκτρονικής εφαρμογής συνταγής χρήσης γεωργικών φαρμάκων ολοκληρώνεται και θα τεθεί σε εφαρμογή. Μέσα από αυτή θα εκδίδεται η συνταγή για τη λιανική πώληση σε γεωργικά φάρμακα που προορίζονται να χρησιμοποιηθούν από επαγγελματίες χρήστες είτε για προληπτικούς, είτε για θεραπευτικούς σκοπούς.


Κατασχέθηκαν παράνομα φυτοφάρμακα προέλευσης Τουρκίας

Κατασχέθηκαν παράνομα φυτοφάρμακα προέλευσης Τουρκίας

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων γνωστοποιεί ότι κατασχέθηκε από το Τελωνείο Κήπων, ποσότητα πλέον των 700 κιλών, παράνομων φυτοφαρμάκων προέλευσης Τουρκίας και ήδη έχει επιληφθεί της υπόθεσης η αρμόδια Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου. Αναλυτικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:


Το νέο εντομοκτόνο κατά του πράσινου σκουληκιού στο βαμβάκι

Το νέο εντομοκτόνο κατά του πράσινου σκουληκιού στο βαμβάκι

H ΕΛΑΝΚΟ ΕΛΛΑΣ σε συνεργασία με την Dow AgroSciences παρουσίασε το νέο εντομοκτόνο Radiant™ 120SC με δραστική ουσία το Spinetoram 12% β/ο  για την καταπολέμηση του πράσινου σκουληκιού στο βαμβάκι, καθώς και για την ευδεμίδα και τον θρίπα στο αμπέλι.


Παρά τα πρόστιμα 4,9 εκατ. ευρώ, που επιβλήθηκαν από το 2003 μέχρι το 2017, για παραβάσεις στα φυτοπροστατευτικά έχουμε συνεχή αύξηση των κρουσμάτων

Παρά τα πρόστιμα 4,9 εκατ. ευρώ, που επιβλήθηκαν από το 2003 μέχρι το 2017, για παραβάσεις στα φυτοπροστατευτικά έχουμε συνεχή αύξηση των κρουσμάτων

Βροχή πέφτουν τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί για παραβάσεις που σχετίζονται με τα φυτοπροστατευτικά προϊόντα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Διεύθυνση Προστασίας Φυτικής Παραγωγής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Από το 2003 μέχρι το 2017 έχουν ξεπεράσει τα 4,9 εκατ. ευρώ.


Μια στις πέντε δραστικές ουσίες φυτοπροστασίας θα καταργηθούν με τους νέους ευρωπαϊκούς κανονισμούς, προειδοποιεί ο ΕΣΥΦ

Με ενημερωτικό του δελτίο ο Ελληνικός Σύνδεσμος Φυτοπροστασίας (ΕΣΥΦ) προειδοποιεί για τις επιπτώσεις από τους νέους ευρωπαϊκούς κανονισμούς που αναμένεται να ψηφιστούν στους επόμενους μήνες και, σύμφωνα με σχετική μελέτη, αναμένεται να έχουν ως αποτέλεσμα την απόσυρση του 1/5 των υπαρχόντων δραστικών ουσιών στη φυτοπροστασία.


Χορήγηση άδειας εντομοκτόνου για καλλιέργεια βαμβακιού σε Αιτωλοακαρνανία, Βοιωτία, Εύβοια, Ηλεία, Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Καρδίτσα, Λάρισα, Μαγνησία, Πέλλα, Πιερία, Ροδόπη, Σέρρες, Τρίκαλα, Φθιώτιδα

Το ΥπΑΑΤ χορήγησε άδεια διάθεσης στην αγορά του εντομοκτόνου VERTIMEC 1,8 EC (δραστική ουσία: abamectin), για περιορισμένη και ελεγχόμενη χρήση στην καλλιέργεια του βαμβακιού.


Χορήγηση άδειας διάθεσης στην αγορά εντομοκτόνου για χρήση στην καλλιέργεια βαμβακιού στις ΠΕ Έβρου, Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Πέλλας, Ροδόπης, Σερρών

Το ΥπΑΑΤ χορήγησε άδεια διάθεσης στην αγορά του εντομοκτόνου ABAMECTIN-AGROTECHNICA 1,8 EC (δραστική ουσία: abamectin), για περιορισμένη και ελεγχόμενη χρήση στην καλλιέργεια του βαμβακιού.


Χορήγηση άδειας διάθεσης στην αγορά σε εντομοκτόνο χρήση σε καλλιέργεια φιστικιάς

Το ΥπΑΑΤ χορήγησε άδεια διάθεσης στην αγορά στο φυτοπροστατευτικό προϊόν (εντομοκτόνο) MOVENTO 150 OD (δ.ο spirotetramat: 15% β/β) στην καλλιέργεια της φιστικιάς, για χρήση εντός των περιφερειακών ενοτήτων: Εύβοιας, Λάρισας, Αττικής, Βοιωτίας, Αργολίδος, Χαλκιδικής, Μαγνησίας και Φθιώτιδας.


Παράνομα παρασιτοκτόνα κυνηγά η Interpol σε 16 ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα

Στην κατάσχεση 122 τόνων παράνομων παρασιτοκτόνων προχώρησαν τα ευρωπαϊκά τελωνεία, μετά τη διεξαγωγή ερευνών σε σκάφη και σε αεροπλάνα που εισέρχονταν στην ήπειρο, ανακοίνωσε η Interpol.

Επιστροφή

1990-2017 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,40625 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version