Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Φυτοπροστατευτικά

Βρέθηκαν 753 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 76

Συζήτηση στη Βουλή για το θανατηφόρο μεταχρωματικό έλκος στα πλατάνια

Συζήτηση στη Βουλή για το θανατηφόρο μεταχρωματικό έλκος στα πλατάνια

Με νέα πρωτοβουλία του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργου Δημαρά, και της προέδρου της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, Κατερίνας Ιγγλέζη, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (19/12/2018) συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος της Ελληνικής Βουλής, σε συνέχεια της πρόσφατης σχετικής σύσκεψης στην έδρα του Υπουργείου μετά και την ημερίδα «Πλατάνι – Καστανιά: Αντιμετωπίζοντας τις απειλές», όπου το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα πλατάνια της χώρας μας αναδείχθηκε σε όλο του το εύρος.


Συλλογή κενών πλαστικών συσκευασιών φυτοπροστατευτικών προϊόντων

Το τμήμα Αγροτικής Παραγωγής και Αλιείας του Δήμου Μεγαραίων ανακοινώνει στους παραγωγούς - χρήστες φυτοπροστατευτικών προϊόντων ότι την Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018, από τις 10.00 πμ έως τις 13.00 μμ, στην στροφή δρόμου Περάματος (πρώην Ελαιουργική), θα πραγματοποιηθεί συλλογή κενών πλαστικών συσκευασιών φυτοφαρμάκων.


Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου: Σε ετοιμότητα για την Xylella fastidiosa

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου διοργάνωσε σήμερα συνάντηση εργασίας για το συντονισμό των δράσεων με στόχο την ενίσχυση της ετοιμότητας των νησιών του Βορείου Αιγαίου απέναντι στο επικίνδυνο βακτήριο Xylella fastidiosa που απειλεί τα ελαιόδεντρα.


Επεκτείνεται η Xylella fastidiosa στην Ισπανία με τέσσερις νέες εστίες

Η διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Αλιείας της Μ.Ε. Θεσσαλονίκης ενημερώνει με ανακοίνωσή της σχετικά με την εμφάνιση νέων εστιών της Xylella fastidiosa στην Ισπανία. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι η φυτοϋγειονομική υπηρεσία της Ισπανίας γνωστοποίησε στην ΕΕ και στα Κράτη Μέλη ότι:


Ανοικτή επικοινωνία των μελετών της γλυφοσάτης από την Bayer

Η Bayer ανακοίνωσε ότι θα συμπεριλάβει σύντομα περιλήψεις των μελετών ασφάλειας για τη γλυφοσάτη στην ειδική πλατφόρμα διαφάνειας. Αυτό το επόμενο βήμα θα σηματοδοτήσει την πρώτη επέτειο της Πρωτοβουλίας Διαφάνειας της εταιρείας, η οποία ξεκίνησε στις 7 Δεκεμβρίου 2017.


Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Δημαράς, σε ημερίδα για τις ασθένειες στα πλατάνια και στις καστανιές

Στην επιστημονική ημερίδα με θέμα την αντιμετώπιση των απειλών που προσβάλλουν το πλατάνι και την καστανιά, δύο από τα σημαντικότερα είδη της χλωρίδας μας, θα απευθύνει χαιρετισμό ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Δημαράς, στο Ινστιτούτου Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων. Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν τα πρόσφατα ευρήματα επιστημονικών δράσεων και ενεργειών, μέσω σχετικών προγραμμάτων, με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού.


Η πρωτοβουλία διαφάνειας της Bayer κερδίζει το βραβείο Best Public Outreach Program

Η Bayer βραβεύτηκε με το βραβείο Best Public Outreach Program για την Πρωτοβουλία Διαφάνειας του Τομέα Επιστήμης Γεωργίας (Crop Science) στο πλαίσιο της 11ης τελετής βράβευσης Agrow, που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο, στις 12 Νοεμβρίου. Η Bayer επιλέχθηκε ως νικητής μεταξύ των οκτώ φιναλίστ στην κατηγορία αριστείας στην ευρεία ενημέρωση, σχετικά με τα οφέλη των αγροχημικών ή αγροτικών προϊόντων.


ΕΣΕΕΦΥ: Αυστηρούς ελέγχουν να μην έρθει η Xylella στην Ελλάδα, κίνδυνος απώλειας 3 δισ. ευρώ από το ΑΕΠ αν περάσει τα σύνορα της χώρας

ΕΣΕΕΦΥ: Αυστηρούς ελέγχουν να μην έρθει η Xylella στην Ελλάδα, κίνδυνος απώλειας 3 δισ. ευρώ από το ΑΕΠ αν περάσει τα σύνορα της χώρας

Αν η Xylella περάσει τα σύνορα της χώρας μας, τότε θα αλλάξει συνολικά η μορφή της γεωργίας, τονίζει ο Ελληνικός Σύνδεσμος Εισαγωγέων & Εξαγωγέων Φυτικού Υλικού (ΕΣΕΕΦΥ). Όπως επισημαίνει θα υπάρξει μεγάλη οικονομική καταστροφή, αφού η ελαιοπαραγωγή της χώρας συμβάλλει στο ΑΕΠ με 2 δις, η αμπελουργία, η ανθοκομία και οι υπόλοιπες δενδροκομικές καλλιέργειες που μπορούν να προσβληθούν με 1 δις.


Στους Έλληνες παραγωγούς συστήθηκε η Corteva Agriscience™ που ετοιμάζεται να λανσάρει νέα προϊόντα

Στους Έλληνες παραγωγούς συστήθηκε η Corteva Agriscience™ που ετοιμάζεται να λανσάρει νέα προϊόντα

Στους Έλληνες παραγωγούς «συστήθηκε» η Corteva Agriscience™, η νέα εταιρεία, που φιλοδοξεί να ηγηθεί στον γεωργικό τομέα προτείνοντας ολοκληρωμένες λύσεις και πρωτοποριακές ιδέες, στο πνεύμα της σύγχρονης εποχής. Σε ειδική ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αίγλη του Ζαππείου το απόγευμα της Τετάρτης 7 Νοεμβρίου 2018, η εταιρεία παρουσίασε στους Έλληνες αγρότες, γεωπόνους, εμπόρους και επιχειρηματίες, αλλά και στους εκπροσώπους των ΜΜΕ τα καινοτόμα προϊόντα της και τις υπηρεσίες που θα είναι σε θέση να παρέχει, με στόχο «να γίνει ένας ισχυρός σύμμαχος για τον Έλληνα παραγωγό», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή της.


Λύση στο επικίνδυνο φαινόμενο της εισαγωγής και χρήσης παράνομων – ληγμένων φυτοφαρμάκων ζητά ο Αυγενάκης

Σύμφωνα με δημοσιεύματα και, όπως επισημαίνουν οι αρμόδιοι φορείς, οι παραγωγοί αδυνατώντας να ανταπεξέλθουν στο υψηλό οικονομικό κόστος που απαιτείται για τον ψεκασμό των καλλιεργειών τους και εκμεταλλευόμενοι τον ελλιπή έλεγχο των αρχών στα σύνορα, προτιμούν να προμηθεύονται σε πολύ χαμηλότερες τιμές από την μαύρη αγορά φυτοφάρμακα, κυρίως από τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, την Αλβανία ή την Τουρκία, για τα οποία δεν γνωρίζουμε ούτε την χημική τους σύσταση, αλλά ούτε και σε τι ελέγχους έχουν -εάν έχουν- υποβληθεί, επισημαίνει ο βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, με σχετική του ερώτηση στην Βουλή.

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 8,251953 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version