Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Ζωοτροφές

Βρέθηκαν 93 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 10

Ζωοτροφές στην ΕΕ: καλαμπόκια και βρώμη αυξάνουν κριθάρι και σίκαλη μειώνονται, σύμφωνα με εκτιμήσεις του USDA

Ζωοτροφές στην ΕΕ: καλαμπόκια και βρώμη αυξάνουν κριθάρι και σίκαλη μειώνονται, σύμφωνα με εκτιμήσεις του USDA

Κατά 1,4 εκατ. τόνους υπολογίζεται ότι αυξήθηκε η παγκόσμια παραγωγή σιτηρών για ζωοτροφή, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που έκανε, το Δεκέμβριο του 2017, το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA), γεγονός το οποίο ανεβάζει την εκτίμηση του συνολικού όγκου της παραγωγής, που θα συγκομιστεί στο τέλος του έτους 2018, στους 1.323,9 εκατ. τόνους.


Έρευνα για την παραγωγή καινοτόμων τροφίμων και ζωοτροφών από ελληνικά αρωματικά φυτά

Έρευνα για την παραγωγή καινοτόμων τροφίμων και ζωοτροφών από ελληνικά αρωματικά φυτά

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στις κεντρικές εγκαταστάσεις της ΕΛΒΙΖ, στο Πλατύ Ημαθίας, μεταξύ των φορέων του ερευνητικού προγράμματος FEEDMAP «Ολιστική προσέγγιση της αειφορικής αξιοποίησης των εγχώριων αρωματικών φυτών με σκοπό την παραγωγή καινοτόμων βιοενεργών προϊόντων διατροφής ανθρώπων και ζώων».


Κίνδυνο ανάπτυξης ανισοτήτων μεταξύ κρατών μελών από την πρόταση της ΕΕ για την ΚΑΠ μετά το 2020 εκφράζει η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ζωοτροφών

Κίνδυνο ανάπτυξης ανισοτήτων μεταξύ κρατών μελών από την πρόταση της ΕΕ για την ΚΑΠ μετά το 2020 εκφράζει η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ζωοτροφών

Υπέρ μιας ισχυρής, ανταγωνιστικής ΚΑΠ, με προσανατολισμό στην αγορά με κοινούς και απλούς κανόνες τάχθηκε, σύμφωνα με δηλώσεις της, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Παραγωγών Ζωοτροφών (FEFAC), συμφωνώντας πλήρως με τις εξαγγελίες της Copa-Cogeca για το θέμα. Μοναδικός προβληματισμός της Ομοσπονδίας ήταν η πιθανότητα εμφάνισης ανισοτιμιών μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ, γεγονός που «υπομονεύει την ίδια την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ)». Οι δηλώσεις αυτές έγιναν στο πλαίσιο της δημοσίευσης θέσεων για «το μέλλον των τροφίμων και της γεωργίας» που εξέδωσε η Ευρωπαïκή Επιτροπή στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας, στις οποίες περιγράφονται οι προκλήσεις και οι δυνατότητες της ΚΑΠ μετά το 2020.


Ενημέρωση από ΕΛΒΙΖ των κτηνοτρόφων του ΑΣ Λήμνου Η Ένωση

Ενημέρωση από ΕΛΒΙΖ των κτηνοτρόφων του ΑΣ Λήμνου Η Ένωση

Στο νησί της Λήμνου βρέθηκαν ο Διευθυντής πωλήσεων της Ελληνικές Βιομηχανίες Ζωοτροφών (ΕΛ.ΒΙ. Ζ.) κ. Ρακόπουλος Βασίλης και η κτηνίατρος κ. Βασιλείου Ναταλία, για την επιμορφωτική εκδήλωση που διοργάνωσαν από κοινού η ΕΛ.ΒΙ.Ζ. με τον ΑΣ Λήμνου «Η Ένωση».


Την προώθηση παραγωγής πρωτεϊνούχων καλλιεργειών στην ΕΕ ζητάνε οι Ευρωβουλευτές της ComAgri

Την προώθηση παραγωγής πρωτεϊνούχων καλλιεργειών στην ΕΕ ζητάνε οι Ευρωβουλευτές της ComAgri

Μια νέα στρατηγική, με στόχο αφενός την ενθάρρυνση της παραγωγής πρωτεϊνούχων καλλιεργειών στην ΕΕ και αφετέρου τη μείωση της εξάρτησης της ευρωπαϊκής κοινότητας από τις εισαγωγές ζωοτροφών, παρουσιάστηκε το Νοέμβριο στην Επιτροπή Γεωργίας (ComAgri) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η πρωτοβουλία για τη θέσπιση της στρατηγικής, την οποία καλωσόρισε η Κομισιόν, ανήκει στον Γάλλο ευρωβουλευτή κ. Jean-Paul Denanot.


Β. Αποστόλου: Μείωση του κόστους ζωοτροφών το κλειδί για την ανάπτυξη της ελληνικής κτηνοτροφίας

Είναι αναγκαιότητα να ληφθούν μέτρα για τη μείωση του κόστους ζωοτροφών, καθώς είναι το νούμερο ένα καθοριστικός παράγοντας, ο οποίος αυξάνει κατακόρυφα το κόστος παραγωγής. Αυτά ανέφερε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλης Αποστόλου στην Καρδίτσα, σε εκδήλωση για την ελληνική κτηνοτροφία, που διοργάνωσε το Τμήμα Αγροτικής Πολιτικής και η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖA. Ήδη έχουμε, τόνισε ο κ. Αποστόλου, ξεκινήσει ένα εκτεταμένο πρόγραμμα βοσκήσιμων γαιών που εκτός από τα 75 εκατ. στρέμματα, θα ενταχθούν άμεσα άλλα 8 εκατ. στρέμματα ενισχύοντας τον συγκεκριμένο τομέα. Ο στόχος είναι να αντικαταστήσουμε τα εισαγόμενα προϊόντα ζωοτροφών με εγχώρια και για αυτό μέσω της συνδεδεμένης ενισχύσαμε την παραγωγή τριφυλλιού, μηδικής, κ.λ.π.


Ευρωπαϊκό δικαστήριο: Τα κράτη μέλη δεν μπορούν να λάβουν μέτρα κατά των γενετικά τροποποιημένων τροφίμων και ζωοτροφών εάν δεν είναι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος υγείας

Τα κράτη μέλη της ΕΕ δεν έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέτρα έκτακτης ανάγκης σχετικά με γενετικώς τροποποιημένα τρόφιμα και ζωοτροφές, εάν δεν είναι προφανές ότι υφίσταται σοβαρός κίνδυνος για την υγεία ή το περιβάλλον. Αυτό αναφέρει απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, που δημοσιεύτηκε στις 13 Σεπτεμβρίου 2017, η οποία ουσιαστικά «αθωώνει» Ιταλούς παραγωγούς, που καλλιεργούσαν (το 2014) αραβόσιτο ΜΟΝ 810 αν και η ιταλική νομοθεσία το είχε απαγορέψει (από το 2013).


Αδειοδότηση εξπρές σταβλικών εγκαταστάσεων από τον Οκτώβριο υπόσχεται το ΥπΑΑΤ

Στα πλαίσια της επίσκεψής του σε Θεσσαλονίκη και Ιωάννινα, ο Αν. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γ. Τσιρώνης, συναντήθηκε, την Πέμπτη (7/9), με την Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ), για πολύ κρίσιμα ζητήματα, όπως για παράδειγμα η υποχρεωτική αναγραφή της προέλευσης του κρέατος και του γάλακτος. Επίσης ανέφερε ότι μέσα στον Οκτώβρη θα έχει ολοκληρωθεί το νομοσχέδιο που θα κάνει αυτοματοποιημένες αδειοδοτήσεις σταβλικών εγκαταστάσεων.


Αίγυπτος: Συμφωνία με τη Ν. Κορέα για να χρηματοδοτήσει την κατασκευή 50.000 πρότυπων θερμοκηπίων

Αίγυπτος: Συμφωνία με τη Ν. Κορέα για να χρηματοδοτήσει την κατασκευή 50.000 πρότυπων θερμοκηπίων

Όπως ανέφερε το αιγυπτιακό κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο (MENA), η Αίγυπτος υπέγραψε, στα μέσα Αυγούστου, μνημόνιο συνεργασίας με το μη κερδοσκοπικό ίδρυμα αραβο-κορεατικών συμφερόντων «Korea-Arab Society» με σκοπό την κατασκευή «αγροτικής πόλης» στην Αίγυπτο, επενδυτικού προϋπολογισμού $10 δισ.


Αποστόλου: Έκτακτη ενίσχυση 10 ευρώ ανά ζώο σε αιγοπροβατοτρόφους για αγορά ζωοτροφών

Έκτακτη βοήθεια θα δοθεί από το ΥπΑΑΤ σε αιγοπροβατοτρόφους που δηλώνουν ως αγελαία μορφής την εκμετάλλευσή τους, για την κάλυψη των αναγκών τους σε ζωοτροφές λόγω των χιονοπτώσεων, με ύψος αποζημίωσης 10 ευρώ / ζώο. Τα παραπάνω ανέφερε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, μιλώντας στο Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Επιστροφή

1990-2018 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,328125 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version