Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Συνδεδεμένες Φυτικής

Ανακοίνωσε τις πληρωμές για συνδεδεμένες και υπόλοιπα τσεκ ο ΟΠΕΚΕΠΕ, στα 29,2 εκατ. το ύψος τους

Τις πολυαναμενόμενες πληρωμές για τα τρία πρώτα καθεστώτα συνδεδεμένων ενισχύσεων που πληρώνονται μέσα στο 2017 (σκληρό σιτάρι, ψυχανθή, όσπρια) καθώς και εκκρεμότητες τσεκ 2016 (βασική ενίσχυση , πρασίνισμα) ανακοίνωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ, σημαίνοντας την αντίστροφη μέτρηση της πίστωσης των χρημάτων στους λογαριασμούς των δικαιούχων. Όπως σας είχε ενημερώσει ο ΑγροΤύπος από την Παρασκευή, η πληρωμή είχε δρομολογηθεί από τις 3/3 ωστόσο οι παραγωγοί θα μπορούν, εκτός απροόπτου να βλέπουν χρήματα στους λογαριασμούς τους από το απόγευμα της Δευτέρας 6/3.  Στα 29.221.631 ευρώ το συνολικό ύψος των πληρωμών σε 65.948 δικαιούχους. Παράλληλα ο ΟΠΕΚΕΠΕ γνωστοποίησε και μια ακόμα πληρωμή σε μικρό αριθμό παραγωγών που αφορά το κλείσιμο εκκρεμοτήτων διαφόρων καθεστώτων από παλαιότερα έτη.


Δημοσιεύθηκαν οι αποφάσεις ύψους συνδεδεμένης σε σιτάρι, όσπρια, ψυχανθή, μπαίνουν από Δευτέρα μαζί με υπόλοιπα τσεκ

Δημοσιεύθηκαν οι αποφάσεις ύψους συνδεδεμένης σε σιτάρι, όσπρια, ψυχανθή, μπαίνουν από Δευτέρα μαζί με υπόλοιπα τσεκ

Από το απόγευμα της Δευτέρας θα μπορούν τελικά να δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους οι δικαιούχοι για τις συνδεδεμένες ενισχύσεις σε σκληρό σιτάρι, όσπρια και κτηνοτροφικά ψυχανθή, καθώς και ένας σημαντικός αριθμός παραγωγών που περιμένουν υπόλοιπα ενιαίας ενίσχυσης. Η μετάθεση της πληρωμής, σε σχέση με τον αρχικό προγραμματισμό του ΟΠΕΚΕΠΕ οφείλεται, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου, στην καθυστέρηση της υπογραφής των σχετικών αποφάσεων που καθορίζουν το ύψος της ενίσχυσης στα συγκεκριμένα καθεστώτα. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η επικείμενη πληρωμή θα ξεπερνά τα 27 εκατ. ευρώ. Σε ό,τι αφορά τις πληρωμές που θα ακολουθήσουν αργότερα, αυτές θα περιλαμβάνουν τις συνδεδεμένες για το βαμβάκι, τα σπαράγγια και τα ζαχαρότευτλα.


Ζημιές, διαπιστωμένες από τον ΕΛΓΑ, θα μετράνε για την συνδεδεμένη συμπύρηνων ροδάκινων για χυμοποίηση

Στην περίπτωση που υπάρχουν διαπιστωμένες εξατομικευμένες ζημιές ανά δικαιούχο από τον ΕΛΓΑ δύναται οι ποσότητες αυτές να προσμετρούνται στη συνολική επιλέξιμη ποσότητα για τη συνδεδεμένη των συμπύρηνων ροδάκινων για χυμοποίηση. Αυτό ορίζει σχετική τροποποιητική απόφαση σχετικά με τον «Καθορισμό λεπτομερειών χορήγησης της συνδεδεμένης ενίσχυσης στον τομέα των συμπύρηνων ροδάκινων που οδηγούνται προς χυμοποίηση».


ΥπΑΑΤ: Τα ποσά των συνδεδεμένων ενισχύσεων που θα ισχύσουν το 2017

ΥπΑΑΤ: Τα ποσά των συνδεδεμένων ενισχύσεων που θα ισχύσουν το 2017

Σημαντικές αλλαγές επέρχονται τη νέα χρονιά στις Συνδεδεμένες Ενισχύσεις. Σύμφωνα με τα όσα έχει γνωστοποιήσει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για το 2017 αλλάζουν τα ποσά της ενίσχυσης. Μιλάμε για 15 καθεστώτα συνεδεδεμένων στη φυτική παραγωγή και 4 καθεστώτα στη ζωική.


Πληρωμές για υπόλοιπα συνδεδεμένων του 2015 έως τέλος Φλεβάρη

Πληρωμές για υπόλοιπα συνδεδεμένων του 2015 έως τέλος Φλεβάρη

Μέσα στο πρώτο δίμηνο του 2017 θα πραγματοποιηθούν πληρωμές για συνδεδεμένες ενισχύσεις του 2015 (υπόλοιπα), αφού γίνουν πρώτα οι απαραίτητοι διασταυρωτικοί έλεγχοι. Αυτό δήλωσε ο Αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Γ. Κέντρος απαντώντας σε ερώτηση που υπέβαλε ο ΑγροΤύπος. Υπενθυμίζεται ότι οι συγκεκριμένες πληρωμές αρχικά ήταν προγραμματισμένες να γίνουν κάποια στιγμή μέσα στον Δεκέμβριο ωστόσο σύμφωνα με τα νέα δεδομένα μετατέθηκαν κατά περίπου 2 μήνες.


Στα 11 εκατ. ευρώ θα αυξηθεί το κονδύλι για τη συνδεδεμένη ενίσχυση στα πορτοκάλια προς χυμοποίηση για το 2016

Οι επιλογές του ΥπΑΑΤ στη  χορήγηση της συνδεδεμένης ενίσχυσης στα πορτοκάλια προς χυμοποίηση (έτους 2015) συζητήθηκε στη συνεδρίαση της βουλής στην ολομέλεια της Δευτέρας 28/11. Όπως ανέφερε στην επίκαιρή του ερώτηση ο βουλευτής Άρτας κ. Γ. Στύλιος απευθυνόμενος στον υφυπουργό ΑΑΤ κ. Β. Κόκκαλη η συνδεδεμένη στα πορτοκάλια δόθηκε μετά από απόφαση του υπουργείου βάσει των στρεμμάτων αναφοράς και όχι των επιλέξιμων καλλιεργούμενων εκτάσεων, τη στιγμή που για άλλες καλλιέργειες η ενίσχυση ήταν αρκετά υψηλότερη της ενδεικτικής τιμής. Από την πλευρά του ο Υφυπουργός απάντησε ότι ενδεχόμενη αύξηση της τιμής θα ήταν εις βάρος της πώλησης των νωπών πορτοκαλιών.

Επιστροφή

1990-2017 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,078125 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version