Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Εξισωτική

Βρέθηκαν 12 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2

Μέχρι τέλος εβδομάδας πληρωμές υπόλοιπα ενιαίας, ενισχύσεις νησιών Αιγαίου και ειδικά δικαιώματα κτηνοτρόφων, από μέσα Ιουλίου εξισωτικές υπόλοιπα 2012 μέχρι 2015 και 2016

Ένα πακέτο πληρωμών, που υπολογίζεται περί τα 30 εκατ. ευρώ και θα περιλαμβάνει τα υπόλοιπα από την ενιαία ενίσχυση και τις συνδεδεμένες του 2016, έχουν προγραμματίσει για το τέλος της εβδομάδας οι αρμόδιοι του ΟΠΕΚΕΠΕ. Τα χρήματα αναμένεται να τα δουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους οι δικαιούχοι την ερχόμενη Δευτέρα η Τρίτη.


Μετά τις 25 Μαΐου προγραμματίζεται πληρωμή για συνδεδεμένες σε φυτική και ζωική παραγωγή, πληρωμές αναμένονται και για υπόλοιπα εξισωτικής

Μετά τις 25 Μαΐου προγραμματίζεται πληρωμή για συνδεδεμένες σε φυτική και ζωική παραγωγή, πληρωμές αναμένονται και για υπόλοιπα εξισωτικής

Τέλη Μαΐου, και σίγουρα μετά τις 25 του μήνα, αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι επόμενες σημαντικές πληρωμές από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Θα αφορούν σίγουρα συνδεδεμένες φυτικής και ζωικής παραγωγής. Μέσα στο πακέτο θα περιλαμβάνονται οι συνδεδεμένες σε βιομηχανική ντομάτα, ρύζι και πορτοκάλια προς χυμοποίηση. Επίσης στόχος του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι να γίνει και μια πρώτη πληρωμή συνδεδεμένων σε βοοτρόφους και αιγοπροβατοτρόφους μέχρι τέλος του μήνα ώστε να υπάρξουν «διορθώσεις» σε μια επόμενη πληρωμή που θα γίνει πριν το τέλος Ιουνίου.


Πότε πληρώνονται οι συνδεδεμένες ζωικής παραγωγής και οι συνδεδεμένες σε ρύζι, βιομηχανική τομάτα, πορτοκάλια προς χυμοποίηση

Πότε πληρώνονται οι συνδεδεμένες ζωικής παραγωγής και οι συνδεδεμένες σε ρύζι, βιομηχανική τομάτα, πορτοκάλια προς χυμοποίηση

Μια ακόμη λίστα με πληρωμές δημοσίευσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ, προσθέτοντας στα 6,2 εκατ. της 11ης Απριλίου επιπλέον 3,5 εκατ. ευρώ στις 12 Απριλίου. Όπως αναφέρεται στην αναλυτική λίστα πληρωμών του Οργανισμού, η πληρωμή αφορά κυρίως τη χορήγηση έκτακτης ενίσχυσης σε αιγοπροβατοτρόφους, ύψους 1,4 εκατ. ευρώ, ενώ 92.796 ευρώ καταβλήθηκαν σε μικρό αριθμό αγελαδοτρόφων επίσης ως έκτακτη στήριξη. Ωστόσο η πλειονότητα των κτηνοτρόφων θα πρέπει να κάνει υπομονή κατά τα φαινόμενα έως τον Μάιο, μήνα κατά τον οποίο ο Οργανισμός Πληρωμών σχεδιάζει να καταβάλει τις συνδεδεμένες ζωικής παραγωγής για φέτος.


Τι προβλέπει ο σχεδιασμός του ΟΠΕΚΕΠΕ για την πληρωμή στις ζωικές συνδεδεμένες 2016 και τα υπόλοιπα εξισωτικής του 2015

Προς Μάιο προσανατολίζεται ο ΟΠΕΚΕΠΕ να καταβάλει τις ζωικές συνδεδεμένες που περιμένουν με ανυπομονησία οι κτηνοτρόφοι, καθώς ήλπιζαν κι εκείνοι να δουν το χρώμα του χρήματος πριν το Πάσχα. Σειρά παίρνουν και τα υπόλοιπα εξισωτικής του 2015.


Μέχρι 18 Ιανουαρίου οι ενστάσεις για εξισωτική του 2016

Από την Τετάρτη (4/1) μέχρι και την Τετάρτη (18/1) (δηλαδή εντός 10 εργάσιμων ημερών) καλούνται να υποβάλλουν τις ενστάσεις τους οι αγρότες και κτηνοτρόφοι για την εξισωτική του 2016. Η υποβολή των ενστάσεων γίνεται στις αρμόδιες Περιφερειακές Διευθύνσεις, Περιφερειακές Μονάδες ή Νομαρχιακές Μονάδες του ΟΠΕΚΕΠΕ είτε στους πιστοποιημένους φορείς υποβολής αιτήσεων (Πύλες ΟΣΔΕ), με την υποχρέωση των τελευταίων να τις αποστείλουν στις Περιφερειακές Υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ εντός (5) πέντε εργάσιμων ημερών. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού, μαζί με τις ενδικοφανείς προσφυγές, οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί πρέπει να προσκομίσουν και τα απαραίτητα δικαιολογητικά, για τα οποία:

18/1/2017


Από σήμερα στα γκισέ των τραπεζών η εξισωτική, ενστάσεις από Γενάρη

Από σήμερα στα γκισέ των τραπεζών η εξισωτική, ενστάσεις από Γενάρη

Από σήμερα σπεύδουν οι δικαιούχοι της εξισωτικής για το 2016, γεωργοί και κτηνοτρόφοι, ώστε να λάβουν την οικονομική ενίσχυση στα γκισέ των τραπεζών. Υπενθυμίζεται ότι με ανακοίνωσή του από την περασμένη Παρασκευή, (23/12) ο ΟΠΕΚΕΠΕ ενημέρωνε ότι το τελικό ποσό που μπήκε στους λογαριασμούς των περίπου 328.000 δικαιούχων ανήλθε σε 223,7 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με το ρεποράζ του ΑγροΤύπου πρόστιμα από παλαιότερα έτη «έκοψαν» μερικά εκτατομμύρια  ευρώ σε σχέση με το αρχικώς εκτιμώμενο ποσό πληρωμής (244 εκατ. ευρώ) ωστόσο το υπολειπόμενο αυτό κονδύλι δύναται να αποδοθεί σε δικαιούχους μετά το τέλος των ενστάσεων. Αυτές, σύμφωνα με το ρεποτάζ του ΑγροΤύπου θα ξεκινήσουν μέσα στον Γενάρη του 2017 (θα βγει ανακοίνωση για τις ακριβείς ημερομηνίες).


Καταβλήθηκε η εξισωτική ύψους 224 εκατ. ευρώ - η ενημέρωση του ΟΠΕΚΕΠΕ

Καταβλήθηκε η εξισωτική ύψους 224 εκατ. ευρώ - η ενημέρωση του ΟΠΕΚΕΠΕ

Με ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ ενημερώνει για την καταβολή 223, 7 εκατ. ευρώ στους δικαιούχους της εξισωτικής για το 2016. Με τον τρόπο αυτό επιβεβαιώθηκε το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου αναφορικά με την πληρωμή. Σύμφωνα με τον Οργανισμό Πληρωμών το πόσο που καταβλήθηκε συνολικά και για τα δυο υπομέτρα του Μέτρου 13 ανέρχεται σε 223,7 εκ. ευρώ και αφορά 328.021 δικαιούχους. Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι το ποσό που καταβάλλεται αφορά στο 100% της δικαιούμενης ενίσχυσης ενώ διευκρινίζεται ότι θα υπάρξει προσεχώς ανακοίνωση που θα καθορίζει το χρονικό διάστημα που θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν ενστάσεις για το ύψος του πληρωτέρου ποσού.


Καλά Χριστούγεννα με εξισωτική από την Παρασκευή

Εντός χρονοδιαγράμματος αναμένεται να καταβληθεί η εξισωτική του 2016, ύψους έως και 243,5 εκατ. ευρώ στους πολυάριθμους δικαιούχους της (πενταπλάσιοι σε σχέση με πέρσι), καθώς όπως ενημερώθηκε ο ΑγροΤύπος, η πληρωμή αναμένεται να έχει πραγματοποιηθεί έως το απόγευμα της Παρασκευής (23/12). Μαζί με την πρόσφατη καταβολή του υπολοίπου του τσεκ η εξισωτική αναμένεται να δώσει μια κάποια ανακούφιση στους κτηνοτρόφους αλλά και στους γεωργούς, πολλοί από τους οποίους θα λάβουν από φέτος τη συγκεκριμένη ενίσχυση. Το φετινό «άνοιγμα» πάντως των παραγωγών που θα πάρουν χρήματα από την εξισωτική συνετέλεσε ώστε να μειωθούν τα ποσά που θα λάβουν κτηνοτρόφοι σε ορεινές περιοχές, παρά τη διορθωτική κίνηση του ΥπΑΑΤ να αυξήσει το κονδύλι για τους ορεινούς στα 12,5 ευρώ ανά στρέμμα.


Εγκρίθηκαν 243,5 εκατ. ευρώ για την καταβολή της εξισωτικής 2016

Με αποφάσεις που δημοσιεύθηκαν χθες στη Διαύγεια και υπογράφονται από τον Προϊστάμενο Γενικής Διεύθυνσης Βιώσιμης Αγροτικής Ανάπτυξης εγκρίνεται πίστωση ύψους 156.500.000 ευρώ για τη χρηματοδότητηση του Μέτρου 13 (Εξισωτική) Υπομέτρου 13.1: Χορήγηση αντισταθμιστικής ενίσχυσης σε ορεινές περιοχές έτους 2016 στο ΠΑΑ 2014-2020 και 87.000.000 ευρώ για τη χρηματοδότηση του Υπομέτρου 13.2: Χορήγηση αντισταθμιστικής ενίσχυσης σε περιοχές με φυσικούς περιορισμούς, εκτός των ορεινών έτους 2016 στο ΠΑΑ 2014-2020. Έτσι το συνολικό ποσό της εξισωτικής για το 2016 ανέρχεται σε 243,5 εκατ. ευρώ και απομένει να φανεί εάν αυτό θα καταβληθεί από σήμερα έως και το τέλος της εβδομάδας, που είναι και το πιο πιθανό σύμφωνα με τις δηλώσεις της ηγεσίας του ΟΠΕΚΕΠΕ στον ΑγροΤύπο.


Πάνω από 381.000 οι δικαιούχοι της εξισωτικής

Στους 381.036 ανέρχονται, μετά το πέρας των ενστάσεων οι δικαιούχοι της εξισωτικής αποζημίωσης, γεγονός που καθιστά αντιληπτή τη ραγδαία αύξηση των δικαιούχων σε σχέση με τα τελευταία χρόνια. Αν και οι πρώτες εκτιμήσεις ανέφεραν ότι ο αριθμός τους δεν θα ξεπερνούσε τους 300.000, εν τέλει από το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου προκύπτει ότι ο τελικός αριθμός των δικαιούχων φέτος πενταπλασιάστηκε σε σχέση με πέρσι. Γίνεται λοιπόν σαφές ότι παρά τις διαδοχικές αυξήσεις του κονδυλίου της εξισωτικής, η φράση «λίγα σε πολλούς» ανταποκρίνεται σε μεγάλο βαθμό στην πραγματικότητα.

Επιστροφή

1990-2017 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,140625 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version