Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Εξισωτική

Βρέθηκαν 38 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4

Μέχρι 18 Ιανουαρίου οι ενστάσεις για εξισωτική του 2016

Από την Τετάρτη (4/1) μέχρι και την Τετάρτη (18/1) (δηλαδή εντός 10 εργάσιμων ημερών) καλούνται να υποβάλλουν τις ενστάσεις τους οι αγρότες και κτηνοτρόφοι για την εξισωτική του 2016. Η υποβολή των ενστάσεων γίνεται στις αρμόδιες Περιφερειακές Διευθύνσεις, Περιφερειακές Μονάδες ή Νομαρχιακές Μονάδες του ΟΠΕΚΕΠΕ είτε στους πιστοποιημένους φορείς υποβολής αιτήσεων (Πύλες ΟΣΔΕ), με την υποχρέωση των τελευταίων να τις αποστείλουν στις Περιφερειακές Υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ εντός (5) πέντε εργάσιμων ημερών. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού, μαζί με τις ενδικοφανείς προσφυγές, οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί πρέπει να προσκομίσουν και τα απαραίτητα δικαιολογητικά, για τα οποία:

18/1/2017


Από σήμερα στα γκισέ των τραπεζών η εξισωτική, ενστάσεις από Γενάρη

Από σήμερα στα γκισέ των τραπεζών η εξισωτική, ενστάσεις από Γενάρη

Από σήμερα σπεύδουν οι δικαιούχοι της εξισωτικής για το 2016, γεωργοί και κτηνοτρόφοι, ώστε να λάβουν την οικονομική ενίσχυση στα γκισέ των τραπεζών. Υπενθυμίζεται ότι με ανακοίνωσή του από την περασμένη Παρασκευή, (23/12) ο ΟΠΕΚΕΠΕ ενημέρωνε ότι το τελικό ποσό που μπήκε στους λογαριασμούς των περίπου 328.000 δικαιούχων ανήλθε σε 223,7 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με το ρεποράζ του ΑγροΤύπου πρόστιμα από παλαιότερα έτη «έκοψαν» μερικά εκτατομμύρια  ευρώ σε σχέση με το αρχικώς εκτιμώμενο ποσό πληρωμής (244 εκατ. ευρώ) ωστόσο το υπολειπόμενο αυτό κονδύλι δύναται να αποδοθεί σε δικαιούχους μετά το τέλος των ενστάσεων. Αυτές, σύμφωνα με το ρεποτάζ του ΑγροΤύπου θα ξεκινήσουν μέσα στον Γενάρη του 2017 (θα βγει ανακοίνωση για τις ακριβείς ημερομηνίες).


Καταβλήθηκε η εξισωτική ύψους 224 εκατ. ευρώ - η ενημέρωση του ΟΠΕΚΕΠΕ

Καταβλήθηκε η εξισωτική ύψους 224 εκατ. ευρώ - η ενημέρωση του ΟΠΕΚΕΠΕ

Με ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ ενημερώνει για την καταβολή 223, 7 εκατ. ευρώ στους δικαιούχους της εξισωτικής για το 2016. Με τον τρόπο αυτό επιβεβαιώθηκε το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου αναφορικά με την πληρωμή. Σύμφωνα με τον Οργανισμό Πληρωμών το πόσο που καταβλήθηκε συνολικά και για τα δυο υπομέτρα του Μέτρου 13 ανέρχεται σε 223,7 εκ. ευρώ και αφορά 328.021 δικαιούχους. Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι το ποσό που καταβάλλεται αφορά στο 100% της δικαιούμενης ενίσχυσης ενώ διευκρινίζεται ότι θα υπάρξει προσεχώς ανακοίνωση που θα καθορίζει το χρονικό διάστημα που θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν ενστάσεις για το ύψος του πληρωτέρου ποσού.


Καλά Χριστούγεννα με εξισωτική από την Παρασκευή

Εντός χρονοδιαγράμματος αναμένεται να καταβληθεί η εξισωτική του 2016, ύψους έως και 243,5 εκατ. ευρώ στους πολυάριθμους δικαιούχους της (πενταπλάσιοι σε σχέση με πέρσι), καθώς όπως ενημερώθηκε ο ΑγροΤύπος, η πληρωμή αναμένεται να έχει πραγματοποιηθεί έως το απόγευμα της Παρασκευής (23/12). Μαζί με την πρόσφατη καταβολή του υπολοίπου του τσεκ η εξισωτική αναμένεται να δώσει μια κάποια ανακούφιση στους κτηνοτρόφους αλλά και στους γεωργούς, πολλοί από τους οποίους θα λάβουν από φέτος τη συγκεκριμένη ενίσχυση. Το φετινό «άνοιγμα» πάντως των παραγωγών που θα πάρουν χρήματα από την εξισωτική συνετέλεσε ώστε να μειωθούν τα ποσά που θα λάβουν κτηνοτρόφοι σε ορεινές περιοχές, παρά τη διορθωτική κίνηση του ΥπΑΑΤ να αυξήσει το κονδύλι για τους ορεινούς στα 12,5 ευρώ ανά στρέμμα.


Εγκρίθηκαν 243,5 εκατ. ευρώ για την καταβολή της εξισωτικής 2016

Με αποφάσεις που δημοσιεύθηκαν χθες στη Διαύγεια και υπογράφονται από τον Προϊστάμενο Γενικής Διεύθυνσης Βιώσιμης Αγροτικής Ανάπτυξης εγκρίνεται πίστωση ύψους 156.500.000 ευρώ για τη χρηματοδότητηση του Μέτρου 13 (Εξισωτική) Υπομέτρου 13.1: Χορήγηση αντισταθμιστικής ενίσχυσης σε ορεινές περιοχές έτους 2016 στο ΠΑΑ 2014-2020 και 87.000.000 ευρώ για τη χρηματοδότηση του Υπομέτρου 13.2: Χορήγηση αντισταθμιστικής ενίσχυσης σε περιοχές με φυσικούς περιορισμούς, εκτός των ορεινών έτους 2016 στο ΠΑΑ 2014-2020. Έτσι το συνολικό ποσό της εξισωτικής για το 2016 ανέρχεται σε 243,5 εκατ. ευρώ και απομένει να φανεί εάν αυτό θα καταβληθεί από σήμερα έως και το τέλος της εβδομάδας, που είναι και το πιο πιθανό σύμφωνα με τις δηλώσεις της ηγεσίας του ΟΠΕΚΕΠΕ στον ΑγροΤύπο.


Πάνω από 381.000 οι δικαιούχοι της εξισωτικής

Στους 381.036 ανέρχονται, μετά το πέρας των ενστάσεων οι δικαιούχοι της εξισωτικής αποζημίωσης, γεγονός που καθιστά αντιληπτή τη ραγδαία αύξηση των δικαιούχων σε σχέση με τα τελευταία χρόνια. Αν και οι πρώτες εκτιμήσεις ανέφεραν ότι ο αριθμός τους δεν θα ξεπερνούσε τους 300.000, εν τέλει από το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου προκύπτει ότι ο τελικός αριθμός των δικαιούχων φέτος πενταπλασιάστηκε σε σχέση με πέρσι. Γίνεται λοιπόν σαφές ότι παρά τις διαδοχικές αυξήσεις του κονδυλίου της εξισωτικής, η φράση «λίγα σε πολλούς» ανταποκρίνεται σε μεγάλο βαθμό στην πραγματικότητα.


Κλείδωσαν οι πληρωμές: σε μια εβδομάδα ενιαία ενίσχυση και εξισωτική

Εβδομάδα πληρωμών αναμένεται να είναι η επόμενη, καθώς σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου ο ΟΠΕΚΕΠΕ έχει δρομολογήσει πληρωμές για εκκαθάριση Βασικής Ενίσχυσης, Πρασίνισμα και Εξισωτική. Οι εν λόγω πληρωμές αναμένεται να ξεκινήσουν από την ερχόμενη Δευτέρα 19/12 και σε κάθε περίπτωση, όπως προκύπτει από ασφαλείς πληροφορίες, αναμένεται να έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας, δηλαδή έως και την Παρασκευή 23/12. Χρονικά θα προηγηθεί η καταβολή της Βασικής Ενίσχυσης και του Πρασινίσματος με το συνολικό ποσό που αναμένεται να πιστωθεί στους δικαιούχους να φθάνει τα 800 εκατ. ευρώ.


Ε. Αποστόλου: Ποσό 1,25 δισ. ευρώ θα πάρουν οι αγρότες έως το τέλος του έτους

Ποσό 1,25 δισ. ευρώ θα πάρουν οι αγρότες έως το τέλος του έτους, ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου. Συνολικά για το 2016 θα δοθούν στους αγρότες πάνω από 2,1 δισ. ευρώ, ανέφερε ο υπουργός στη Βουλή. Έως τώρα έχουν δοθεί 770 εκατ. ευρώ σε 567.000 αγρότες ως βασική ενίσχυση, ενώ το συνολικό ποσό θα φτάσει τα 1,25 δισ. μαζί με την εξισωτική (που αυξήθηκε από τα 216 εκατ. ευρώ στα 244 εκατ. ευρώ) και το «πρασίνισμα», τόνισε απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Γιώργου Γεωργαντά.

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,203125 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version