Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Πληρωμές ενισχύσεων, αποζημιώσεων

Βρέθηκαν 5287 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 529

Η λίστα με τις πληρωμές ύψους 47,3 εκατ. ευρώ του ΟΠΕΚΕΠΕ για το διάστημα 30/12 - 13/1

Η λίστα με τις πληρωμές ύψους 47,3 εκατ. ευρώ του ΟΠΕΚΕΠΕ για το διάστημα 30/12 - 13/1

Στη δημοσιότητα έβγαλε ο ΟΠΕΚΕΠΕ τη λίστα με τις πληρωμές που πραγματοποίησε για το διάστημα από 30 Δεκεμβρίου 2016 έως και 13 Ιανουαρίου 2017. Σύμφωνα με αυτήν καταβλήθηκαν συνολικά 47.346.193 ευρώ σε 15.453 δικαιούχους. Μεταξύ των καθεστώτων στα οποία πραγματοποιήθηκαν πληρωμές ήταν όπως αναμενόταν και τα γεωργοπεριβαλλοντικά, όπου καταβλήθηκαν 20,7 εκατ. ευρώ σε 10.304 δικαιούχους για βιολογική γεωργία, 10,7 εκατ. ευρώ σε 2.904 δικαιούχους για βιολογική κτηνοτροφία και άλλα ποσά για νιτρορύπανση, ολοκληρωμένη καπνού / τεύλτων, αμειψισπορά και σπάνιες φυλές.


Ξεκινούν αύριο οι εκτιμήσεις του ΕΛΓΑ

«Άδικη» χαρακτήρισε την ανησυχία των αγροτών ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Τσιρώνης, σε δηλώσεις του χθες στη Λαμία. Όπως ανακοίνωσε πάντως «από αύριο θα αρχίσει η καταγραφή από τα ειδικά συνεργεία του ΕΛΓΑ».


Στο ΦΕΚ οι ενισχύσεις για τα τοπικά προϊόντα των Μικρών Νησιών Αιγαίου

Στο ΦΕΚ οι ενισχύσεις για τα τοπικά προϊόντα των Μικρών Νησιών Αιγαίου

Δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Β', Αρ. Φύλλου 21) τα ποσά ενίσχυσης που θα λάβουν οι παραγωγοί των μικρών Νησιών του Αιγαίου οι οποίοι καλλιεργούν οινάμπελα, πατάτες, εσπεριδοειδή, ελιές, φασόλια και τοπικά προϊόντα ΠΟΠ, όπως  καθορίζει νέα υπουργική απόφασης στα πλαίσια του Προγράμματος Στήριξης των Μικρών Νησιών του Αιγαίου Πελάγους. Αναλυτικότερα η λίστα με τα προϊόντα που πήρε ΦΕΚ περιλαμβάνει τα τοπικά γεωργικά προϊόντ: Δαμάσκηνα Σκοπέλου, Φασόλια και βρώσιμο λαθούρι (φάβα), αμπέλι, πατάτα, τοματάκι Σαντορίνης, αγκινάρα Τήνου, εσπεριδοειδή, μαστίχα Χίου, κριθάρι Λήμνου. Επίσης στα προς ενίσχυση καθεστώτα περιλαμβάνεται και η διατήρηση παραδοσιακών ελαιώνων. Σύμφωνα με την απόφαση, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν αίτηση ενίσχυσης στη δήλωση ΟΣΔΕ, συμπληρώνοντας το ειδικό πεδίο για την ένταξη στο ειδικό καθεστώς επιδότησης των μικρών νησιών του Αιγαίου Πελάγους.


Δίνουν τα μισά από όσα οφείλουν στους αγρότες για ΕΦΚ πετρελαίου 2013 και 2014

Ο βουλευτής Ν. Λάρισας της ΝΔ, κ. Χρήστος Κέλλας, με αφορμή ανακοίνωση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Ευάγγελου Αποστόλου, για πληρωμές αγροτικού πετρελαίου για τα έτη 2013 και 2014, ύψους 130 εκ. ευρώ, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:


Προβληματισμός στους αγρότες της Λάρισας για τις ζημιές από τον παγετό

Τις ανησυχίες τους για τις καταστροφές που έχουν υποστεί οι καλλιέργειες από τον παγετό των τελευταίων ημερών και τον προβληματισμό τους για το τι μέλλει γενέσθαι με τις αποζημιώσεις τους εξέφρασαν στον Βουλευτή Λάρισας της ένωσης Κεντρώων Γιώργο Κατσιαντώνη, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γιάννουλης, Δημήτρης Λεωνιδάκης, καθώς και αγρότες της περιοχής.


Που βρίσκονται οι αποζημιώσεις σε Καρδίτσα και Τρίκαλα για τις ζημιές του 2016 από καιρικά φαινόμενα

Που βρίσκονται οι αποζημιώσεις σε Καρδίτσα και Τρίκαλα για τις ζημιές του 2016 από καιρικά φαινόμενα

Απάντηση δίνει ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Β. Αποστόλου στα ερωτήματα των βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Μ. Τζελέπη, Αθανάσιου Θεοχαρόπουλου και Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου σχετικά με το στάδιο στο οποίο βρίσκονται οι εκτιμήσεις των ζημιών από διάφορα αίτια (όπως πλημμύρες, χαλαζοπτώσεις και έντονες βροχοπτώσεις) στις Π.Ε. Καρδίτσας και Τρικάλων. Όπως αναφέρει ο υπουργός «το έργο των εκτιμήσεων έχει ολοκληρωθεί για τις περισσότερες καλλιέργεις και συνεχίζεται κυρίως για βαμβακοκαλλιέργειες».


Π. Σκουρλέτης: Θα υπάρξουν αποζημιώσεις στους αγρότες σε Αλόννησο και Σκόπελο

Θα υπάρξουν όλες εκείνες οι διαδικασίες ώστε να δοθούν οι προβλεπόμενες αποζημιώσεις είτε για τους αγρότες είτε για τις υποδομές, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος μετέβη στις πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές της Αλοννήσου και της Σκοπέλου, συνοδευόμενος από την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Καπάκη και τον διευθυντή του γραφείου του Δημοσθένη Παπασταμόπουλο.


Μέτρα στήριξης του πρωτογενούς τομέα για τις ζημιές λόγω της έντονης κακοκαιρίας

Μέτρα στήριξης του πρωτογενούς τομέα για τις ζημιές λόγω της έντονης κακοκαιρίας

«Απαραίτητη η αρωγή όλων των φορέων για την στήριξη του πρωτογενούς τομέα από τις πιθανές ζημιές λόγω της έντονης κακοκαιρίας», αναφέρει σε επιστολή του το Παράρτημα Πελοποννήσου και Δυτ. Στερεάς Ελλάδας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Με αφορμή την κακοκαιρία των τελευταίων ημερών θεωρεί απαραίτητο να ληφθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα για την στήριξη της γεωργίας και κτηνοτροφίας της νότιας Ελλάδας από τα πιθανά δυσμενή αποτελέσματα, η ένταση των οποίων δεν έχει ακόμη ξεκαθαριστεί.


Κονδύλια 40 εκατ. ευρώ για αποζημιώσεις ζημιών λόγω καιρικών συνθηκών παραμένουν αναξιοποίητα

Κονδύλια 40 εκατ. ευρώ για αποζημιώσεις ζημιών λόγω καιρικών συνθηκών παραμένουν αναξιοποίητα

Κοινοτικά κονδύλια τουλάχιστον 40.000.000 ευρώ, που προβλέπονται στο Mέτρο 5 του νέου Προγράμματος για την οικονομική αποκατάσταση των πληγέντων παραγωγών, ακόμα και για τις περιπτώσεις που δεν καλύπτονται από τον ΕΛΓΑ, λιμνάζουν αναξιοποίητα με ευθύνη της κυβέρνησης. Αυτό επισημαίνει η αναπληρώτρια Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της ΝΔ και βουλευτής Σερρών, Φωτεινή Αραμπατζή.


ΥπΑΑΤ: αυξημένη η απορρόφηση των κονδυλίων του ΠΑΑ 2014-2020 για την Ελλάδα

Για απορρόφησηπου ξεπερνά το 16% κάνει λόγο ανακοίνωση του ΥπΑΑΤ αναφερόμενο σε καταβολές ενισχύσεων που έχουν γίνει στα πλαίσια του νέου ΠΑΑ (2014-2020) το χρηματικό ύψος των οποίων ανήλθε σε 656.639.655,74 ευρώ  εντός του 2016. Σύμφωνα με το υπουργείο το ποσό αυτό αντιστοιχεί σε απορρόφηση ύψους 16,05 % και «αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο ποσό που καταβάλλεται από την έναρξη της Προηγούμενης Προγραμματικής Περιόδου».

Επιστροφή

1990-2017 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,828125 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version