Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Πληρωμές ενισχύσεων, αποζημιώσεων

Βρέθηκαν 5507 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 551

Ερώτηση ΑΚΚΕΛ σε ΥπΑΑΤ και Ευρωκοινοβούλιο: Μπορούν οι αγρότες να ανοίξουν τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό για να αποφύγουν κατασχέσεις των ενισχύσεων

Ερώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ κατέθεσε ο πρόεδρος του Αγροτικού Κτηνοτροφικού Κόμματος Ελλάδας (ΑΚΚΕΛ), Βάκης Τσιομπανίδης, για το αν μπορούν οι αγρότες να μεταφέρουν τον τραπεζικό λογαριασμό τους, στον οποίο «μπαίνουν» οι επιδοτήσεις (βασική, συνδεδεμένες, εξισωτική, προγράμματα ΠΑΑ, κ.α.), σε τράπεζες των ευρωπαϊκών χωρών μελών της ΕΕ, όπου δεν θα κινδυνεύουν με κατασχέσεις.


Ενισχύσεις στο δήμο Σαμοθράκης για αντιμετώπιση ζημιών από την πρόσφατη θεομηνία

Ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, συναντήθηκε με τον δήμαρχο Σαμοθράκης, Αθανάσιο Βίτσα, και ενημερώθηκε εκτενώς για τις καταστροφές που υπέστη το νησί κατά την πρόσφατη θεομηνία, ενώ συζητήθηκε η κατάσταση των υποδομών, όπως το δίκτυο ύδρευσης, και ο σχεδιασμός της δημοτικής Αρχής για την αποκατάσταση των ζημιών και την προστασία των πληγέντων.


Αυξάνει η παρακράτηση στη βασική για να χορηγηθούν δικαιώματα σε νέους και νεοεισερχόμενους

Με περικοπή στην βασική ενίσχυση όλων των δικαιούχων αγροτών έως 4,5%, αντί 2%, για το 2017, θα καλύψει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων την χορήγηση δικαιωμάτων σε νέους γεωργούς και νεοεισερχόμενους φέτος. Αυτό ανέφερε στην Βουλή ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της βουλευτού Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτας Βράντζα, τονίζοντας ότι αυτό έγινε με υπουργική απόφαση.


Μόλις 1.650 κτηνοτρόφοι θα αποζημιωθούν για τα ακραία καιρικά φαινόμενα που είχαμε το χειμώνα του 2017

Μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα του φετινού χειμώνα (έντονες χιονοπτώσεις και τον ολικό παγετό για μεγάλο χρονικό διάστημα) οι κτηνοτρόφοι ζήτησαν οικονομική στήριξη από την πολιτική ηγεσία του ΥπΑΑΤ. Όπως επισημαίνουν οι Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, αποφασίστηκε ότι οι κτηνοτρόφοι που πληρούν τους όρους επιλεξιμότητας  για την ενίσχυση αυτή είναι 1.650 σε όλη την Ελλάδα. Όπως τονίζει στον ΑγροΤύπο ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Καβάλας κ. Ν. Δημόπουλος, «οι ζημιές από την κακοκαιρία έπληξαν το ίδιο τις αγελαίες και τις εσταυλισμένες κτηνοτροφικές μονάδες. Επειδή όμως τα χρήματα των ενισχύσεων (de minimis) ήταν λίγα έκαναν αυτόν τον διαχωρισμό. Ουσιαστικά αποζημιώνουν ένα μόνο μέρος της ζημιάς».


Νέα μέτρα, πρωτογενές πλεόνασμα αλλά και πακέτο παροχών, προβλέπει το προσχέδιο προϋπολογισμού του 2018

Νέα μέτρα και πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 3,5% του ΑΕΠ, προβλέπει το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το επόμενο έτος.


Με πληρωμή προκαταβολής του τσεκ, αγροτικό πετρέλαιο του 2015 και ένταξη επιλαχόντων στο πρόγραμμα Νέων Αγροτών, πάει στη Λάρισα ο πρωθυπουργός

Αν και σύμφωνα με στελέχη της κυβέρνησης έχει δοθεί η σχετική εντολή πληρωμής από την προηγούμενη εβδομάδα για το αγροτικό πετρέλαιο του έτους 2015 (ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 110 εκατ. ευρώ), ακόμη δεν έχουν δει το χρώμα του χρήματος οι αγρότες. Στο μεταξύ ενόψει της παρουσίας του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στο Αναπτυξιακό Συνέδριο της Λάρισας, που θα πραγµατοποιηθεί στις 10 και 11 Οκτωβρίου, υπάρχουν «πιέσεις» από βουλευτές και κομματικούς παράγοντες της περιοχής για να ενταχθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι επιλαχόντες στο πρόγραμμα των Νέων Αγροτών. Το σίγουρο είναι ότι ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει στη Λάρισα την πληρωμή της προκαταβολής του τσεκ στους αγρότες.


Δεν χάνουν τις ενισχύσεις οι εκτάσεις με δενδροκομικά λόγω δασικών χαρτών

Υπεγράφη από τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλο διευκρινιστική εγκύκλιος, που αποστέλλεται στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της χώρας και κοινοποιείται, μεταξύ άλλων, στον ΟΠΕΚΕΠΕ, με την οποία αποσαφηνίζεται ότι είναι δυνατή η δενδροκομική εκμετάλλευση και επιδότηση εκτάσεων που στον δασικό χάρτη εμφανίζονται με τον χαρακτήρα ΔΔ. Πρόκειται για εκτάσεις που εκμεταλλεύονται δενδροκομικά με είδη, όπως οι καστανιές, οι αγριελιές, οι καρυδιές ή άλλα δασικά είδη, οι οποίες τελούν σε νόμιμη εκμετάλλευση που προκύπτει από πράξεις της διοίκησης (όπως για παράδειγμα παραχωρητήρια). Για αυτές τις εκτάσεις ο δασικός χάρτης δικαίως προσδίδει τον χαρακτήρα ΔΔ, δεν παύει, όμως, να υπάρχει νόμιμη χρήση αυτών και δύναται να είναι ενταγμένες, για παράδειγμα, και στο ΟΣΔΕ.


Χτύπησαν και την Θάσο τα έντονα καιρικά φαινόμενα, ζημιές σε μελίσσια και ελαιοκαλλιέργειες

Το νησί της Θάσου έπληξαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα, που εκδηλώθηκαν τα δύο προηγούμενα 24ωρα στο βορειοανατολικό Αιγαίο.


Ξεκίνησαν οι καταγραφές των ζημιών στη Σαμοθράκη

Ξεκινούν σήμερα οι αυτοψίες για την καταγραφή των ζημιών των πληγέντων, εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων που έπληξαν τη Σαμοθράκη, από τα συνεργεία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών που βρίσκονται στο νησί σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, ώστε να προχωρήσουν άμεσα οι αποζημιώσεις.


Μεγάλες καταστροφές στην αγροτική παραγωγή του Πουέρτο Ρίκο από τον τυφώνα Μαρία

Εκατομμύρια άνθρωποι στο Πουέρτο Ρίκο παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, μετά το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα Μαρία.

Επιστροφή

1990-2017 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,5 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version