Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Ενισχύσεις, αποζημιώσεις

Βρέθηκαν 5619 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 562

Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Τρικάλων: Αποζημιώσεις για τα αγριογούρουνα από τον ΕΛΓΑ

Το αίτημα της αλλαγής του Κανονισμού του ΕΛΓΑ επαναλαμβάνουν τα μέλη της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Τρικάλων «Η Άνοιξη», με αφορμή το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν αγρότες κυρίως της ευρύτερης περιοχής Φαρκαδόνας με τις καταστροφές των καλλιεργειών τους από αγριογούρουνα.


Κύπρος: Μέχρι 31 Αυγούστου κατάθεση αιτήσεων για ενίσχυση σε φιλοζωικές οργανώσεις και καταφύγια ζώων, ποια παραστατικά χρειάζονται

Το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Κύπρου ανακοινώνει ότι η παραλαβή αιτήσεων για παραχώρηση ετήσιας χορηγίας σε φιλοζωικές οργανώσεις και καταφύγια ζώων παρατείνεται μέχρι τις 31/08/2018. Υπενθυμίζεται ότι, με Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου (στις 20/6/2018), η ετήσια κρατική χορηγία προς τις φιλοζωικές οργανώσεις αυξήθηκε σε 100.000 ευρώ.


Σε φάση αξιολόγησης η ενίσχυση της Κλωστοϋφαντουργίας Ναυπάκτου από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης

«Όσον αφορά την Κλωστοϋφαντουργία Ναυπάκτου Α.Β.Ε.Ε., σηµειώνεται ότι υπέβαλε την Γ3ΜΕ-00091 αίτηση στήριξης µε τίτλο «Εκσυγχρονισμός και επέκταση παραγωγικής δραστηριότητας με την προμήθεια και εγκατάσταση σύγχρονων μηχανημάτων και εξοπλισμού κλωστηρίου» στο πλαίσιο της δράσης 4.2.2 του υποµέτρου 4.2 του Προγράµµατος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020, η οποία βρίσκεται σε στάδιο αξιολόγησης». Αυτό απάντησε εγγράφως στη βουλή ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Βαγγέλης Αποστόλου, απαντώντας εγγράφως σε σχετική ερώτηση του Νίκου Νικολόπουλου.


Αυστηροί έλεγχοι για την είσπραξη του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, ποιοι οι όροι για την πληρωμή της ενίσχυσης

Την υποχρέωση των δικαιούχων του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) να συναινούν στο σύνολο των διασταυρώσεων που πραγματοποιεί η Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε., για την επιβεβαίωση των στοιχείων όλων των μελών του νοικοκυριού, συμπεριλαμβανομένων των φιλοξενούμενων, προβλέπει η Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) με θέμα «Καθορισμός των όρων και προϋποθέσεων εφαρμογής του προγράμματος Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ)», που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.


Αυξημένες προκαταβολές ενισχύσεων, αλλαγές στη διαφοροποποίηση καλλιεργειών και κρατικές ενισχύσεις (15.000 ευρώ), προτείνει η ΕΕ για τη ξηρασία που πλήττει γεωργούς και κτηνοτρόφους

Αυξημένες προκαταβολές ενισχύσεων, αλλαγές στη διαφοροποποίηση καλλιεργειών και κρατικές ενισχύσεις (15.000 ευρώ), προτείνει η ΕΕ για τη ξηρασία που πλήττει γεωργούς και κτηνοτρόφους

Ως ένα από τα πιο ζεστά καλοκαίρια στην ιστορία της ΕΕ θα καταγραφεί το φετινό, καθώς σχεδόν ολόκληρη η δυτική και βόρεια Ευρώπη βρίσκεται στο έλεος του καύσωνα για μια ολόκληρη εβδομάδα, με αποτέλεσμα μείωση της αγροτικής παραγωγής. Προβλήματα υπάρχουν στην παραγωγή σιτηρών και ζωοτροφών αλλά και στην παραγωγή γάλακτος. Σύμφωνα με εκτιμήσεις που δημοσιοποίησαν οι Copa και Cogeca για τη συγκομιδή σιτηρών της ΕΕ, προβλέπεται μείωση σε ποσοστό 6% της παραγωγής σιτηρών και ελαιούχων σπόρων στην ΕΕ, λόγω ακραίων καιρικών συνθηκών. Όπως προβλέπουν η μείωση στην παραγωγή σιτηρών στην ΕΕ αναμένεται να ανέλθει σε ποσοστό -6% σε σύγκριση με το 2017. Στο μεταξύ χαμηλότερη από την αναμενόμενη θα είναι φέτος η παραγωγής γάλακτος στης Ευρωπαϊκή Ένωση, εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών, γεγονός που θα οδηγήσει σε υψηλότερες τιμές κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2018, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.


Κομισιόν: Αυξημένες προκαταβολές βασικής ενίσχυσης και αποζημιώσεις για στήριξη του εισοδήματος αγροτών που πλήττονται από την ξηρασία

Κομισιόν: Αυξημένες προκαταβολές βασικής ενίσχυσης και αποζημιώσεις για στήριξη του εισοδήματος αγροτών που πλήττονται από την ξηρασία

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε, στις 2 Αυγούστου 2018, ότι θα δώσει μεγαλύτερη «ευελιξία» στις κανονιστικές ρυθμίσεις για την είσπραξη των ενισχύσεων στους ευρωπαίους αγρότες, που πλήττονται από ακραία φαινόμενα ξηρασίας. Καθώς η Ευρώπη αντιμετωπίζει ένα από τα θερμότερα καλοκαίρια που έχουν ποτέ καταγραφεί, η Επιτροπή ανακοίνωσε πως η κίνησή της αυτή έχει στόχο να αντισταθμίσει τη μείωση της παραγωγής σε καλλιέργειες και να αποφευχθούν περαιτέρω δυσχέρειες για τους αγρότες.


Στο πλευρό των πληγέντων η Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα

Το Διοικητικό  Συμβούλιο της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας σε έκτακτη συνεδρίασή του με αφορμή τις οδυνηρές επιπτώσεις που προκάλεσαν οι πρόσφατες εκτεταμένες πυρκαγιές στην Αττική, εκφράζει τη βαθιά του θλίψη και αλληλεγγύη στις οικογένειες των θυμάτων.


1.836.858 ευρώ πίστωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ σε 252 δικαιούχους, κυρίως για de minimis του 2015 και ανειλημμένων υποχρεώσεων

Πληρωμές έκανε ο ΟΠΕΚΕΠΕ στις 23 και 24 Ιουνίου. Αφορούν κατά κύριο λόγο την πληρωμή 72 δικαιούχων των ενισχύσεων ήσσονος σημασίας για το 2015 με 104.555 ευρώ. Επιπλέον πίστωσε 1.732.303,13 ευρώ σε 180 δικαιούχους ανειλημμένων υποχρεώσεων παλαιότερου Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, όπως επίσης και μέτρων για την παραγωγή και εμπορία μελιού, για δασώσεις, για μεταφορικά νήσων Αιγαίου και για μέτρα ελαιουργικών φορέων.


Εντός 6-7 μηνών οι αποζημιώσεις για τις τελευταίες χρονικά ζημιές στις καλλιέργειες, λέει ο Αποστόλου

«Σε εξέλιξη βρίσκονται οι καταγραφές και εκτιμήσεις από τον ΕΛΓΑ για τις καταστροφές που σημειώθηκαν σε καλλιέργειες λόγω της κακοκαιρίας, ώστε σε χρονικό διάστημα 6-7 μηνών να αποζημιωθούν οι πληγέντες αγρότες». Αυτό δήλωσε  υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Βαγγέλης Αποστόλου, μιλώντας στην ΕΡΤ, την προηογύμενη εβδομάδα.


Κτηνοτρόφοι που βόσκουν τα κοπάδια τους στα καμμένα κινδυνεύουν με απώλεια επιδοτήσεων

Την περασμένη Τρίτη 17 Ιουλίου 2018 έγινε ειδική εκδήλωση ενημέρωσης προς τους κτηνοτρόφους για τις πυρκαγιές και τις επιπτώσεις, τόσο στις βοσκησιμες γαίες όσο και στις επιδοτήσεις. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου Ηγουμενίτσας.

Επιστροφή

1990-2018 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 5,554688 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version