Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Κύπρος: Κατάθεση αιτήσεων καταβολής ενίσχυσης για μείωση παραγωγής αγελαδινού γάλακτος


Ο Κυπριακός Οργανισμός Αγροτικών Πληρωμών (ΚΟΑΠ) και το Τμήμα Γεωργίας του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, ανακοινώνουν ότι από τις 10 Οκτωβρίου 2016 μέχρι και τις 12 Οκτωβρίου 2016, θα γίνονται δεκτές Αιτήσεις από Αγελαδοτρόφους για καταβολή ενίσχυσης για την μείωση παραγωγής αγελαδινού γάλακτος, που αφορά την περίοδο Νοέμβριος 2016 - Ιανουάριος 2017.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πάρουν Αιτήσεις από τα οικεία Επαρχιακά Γεωργικά Γραφεία και αφού τις συμπληρώσουν δεόντως να τις υποβάλουν το αργότερο μέχρι τις 12 Οκτωβρίου 2016, ώρα 13:00, στα Επαρχιακά Γεωργικά Γραφεία. Εκπρόθεσμες Αιτήσεις πέραν της 12ης Οκτωβρίου θα απορρίπτονται.

Με σκοπό τη στήριξη των αγελαδοτρόφων λόγω της διατάραξης της αγοράς εξαιτίας της ανισορροπίας μεταξύ προσφοράς και ζήτησης σε παγκόσμιο επίπεδο σε γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέδωσε τον κατ’ εξουσιοδότηση Κανονισμό (ΕΕ) 2016/1612 για τη παροχή ενίσχυσης για την μείωση παραγωγής γάλακτος.

Δικαιούχοι στο μέτρο είναι οι παραγωγοί γάλακτος που παρέδωσαν αγελαδινό γάλα στους πρώτους αγοραστές τον Ιούλιο του 2016 και κατά την περίοδο Νοέμβριο 2015 – Ιανουάριο 2016.

Η ελάχιστη ποσότητα μείωσης των παραδόσεων αγελαδινού γάλακτος για κάθε αίτηση ενίσχυσης είναι τα 1.500 Kg ενώ η μέγιστη ποσότητα μείωσης δεν πρέπει να υπερβαίνει το 50% της παραγωγής της περιόδου αναφοράς.

Η ενωσιακή ενίσχυση καθορίζεται σε 14 ευρώ/100 kg αγελαδινού γάλακτος για την ποσότητα που αντιστοιχεί στη διαφορά μεταξύ του αγελαδινού γάλακτος που παραδόθηκε κατά την περίοδο αναφοράς και του αγελαδινού γάλακτος που παραδίδεται κατά τη διάρκεια της περιόδου μείωσης.

Το ποσό της ενίσχυσης αν υπερβαίνει το προκαθορισμένο ποσό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα επιβάλλεται συντελεστής μείωσης.

Διευκρινίζεται ότι οι σχετικοί διοικητικοί και επιτόπιοι έλεγχοι θα γίνουν από το Τμήμα Γεωργίας ή/και τον ΚΟΑΠ και η τελική πληρωμή θα γίνει από τον ΚΟΑΠ.

 
 

Επιστροφή

1990-2018 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,71875 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version