Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Σημαντική ευκαιρία η Zootechnia για τις εταιρείες του κλάδου της κτηνοτροφίας, τι δήλωσαν οι συμμετέχοντες

Σημαντική ευκαιρία η Zootechnia για τις εταιρείες του κλάδου της κτηνοτροφίας, τι δήλωσαν οι συμμετέχοντες


Θετικά αξιολόγησαν τη συμμετοχή τους στην πρόσφατη Zootechnia, εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της κτηνοτροφίας. Ο ΑγροΤύπος, ο οποίος ήταν παρών στη φετινή Zootechnia με το δικό του περίπτερο, κατέγραψε τις απόψεις και τις εντυπώσεις συμμετεχόντων στη σπουδαία αυτή διοργάνωση που ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες. Κοινός τόπος όλων, η ικανοποίησή τους από τη σημαντική προσέλευση συνεργατών και δυνητικών πελατών. Οι ερωτηθέντες μας μίλησαν επίσης για τα πεπραγμένα τους στην έκθεση, σχολιάζοντας τα τεκταινόμενα της αγοράς. Την αποτίμηση της έκθεσης έκανε με δηλώσεις του στον ΑγροΤύπο ο Υπεύθυνος της έκθεσης, κ. Βασίλης Σπύρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετοί από τους εκπροσώπους των εταιρειών αναφέρθηκαν στις πρόσφατες αλλαγές στη φορολογία των αγροτών, ζήτημα που τους έθεσαν οι παραγωγοί σε κατ' ιδίαν συζητήσεις ως γεγονός επιβαρυντικό για την ήδη πιεσμένη οικονομική πραγματικότητα της ελληνικής γεωργίας και κτηνοτροφίας.

Πλήθος κόσμου στο περίπτερο του ΑγροΤύπου

Το περίπτερο του ΑγροΤύπου επισκέφθηκε μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Αγρ. Ανάπτυξης κ. Β. Κόκκαλης

Παρών στη γιορτή της κτηνοτροφίας ήταν και ο ΑγροΤύπος, ο οποίος, πιστοποίησε την αδιάλειπτη και άρρηκτη σχέση του με την ελληνική Γεωργία και Κτηνοτροφία και τον Έλληνα αγρότη. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης πλήθος επισκεπτών πέρασαν από το περίπτερο των εκδόσεων ΑγροΤύπος, συνομίλησαν με τον Διευθυντή Σύνταξης του ΑγροΤύπου και του περιοδικού «Γεωργία - Κτηνοτροφία» Δρ. Κ.Ν. Γιαννοπολίτη και εξέφρασαν τις απόψεις και τους προβληματισμούς τους για το παρόν και το μέλλον του αγροτικού κλάδου. Μεταξύ των επισκεπτών στο περίπτερο του ΑγροΤύπου ήταν και ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Ξεπεράστηκαν οι προσδοκίες, σημαντικές οι προοπτικές στον τομέα των ζωοτροφών

Ο Υπεύθυνος της έκθεσης, κ. Βασίλης Σπύρου δήλωσε στον ΑγροΤύπο: «Όταν ένα γεγονός σε ένα τέτοιο δύσκολο οικονομικά περιβάλλον καταφέρνει να είναι πλήρες τόσο για τους εκθέτες όσο και για τους επισκέπτες, βεβαίως και είμαστε ικανοποιημένοι. Όλα εξελίχθηκαν πολύ καλά, σε επίπεδο εκθετών ήταν ένα πλήρες γεγονός. Από πλευράς  επισκεπτών ξεπεράσαμε ακόμα και τους στόχους που είχαμε θέσει και η προσέλευση του κόσμου ξεπέρασε κατά πολύ τις προσδοκίες μας. Η συμμετοχή μιας εταιρείας σε μια έκθεση όπως η Zootechnia γίνεται για να επιβεβαιώσει αφενός το πελατολόγιό της και σε δεύτερο επίπεδο περιμένει να βρει καινούριους πελάτες. Απ' ότι μας είπαν οι εκθέτες το πρώτο επίπεδο ήταν πλήρως επιτυχημένο και είναι χαρακτηριστικό ότι ήρθε κόσμος από μακρινές περιοχές όπως Κρήτη, νησιά κ.λ.π. Βέβαια δεν μπορούμε να παραγνωρίσουμε τον ανασταλτικό ρόλο που έπαιξαν οι κινητοποιήσεις για αρκετό κόσμο που επιθυμούσε να έρθει στην έκθεση και να επιστρέψει στη βάση του αυθημερόν.

Κατ' αυτήν την έννοια πιστεύω ότι χάσαμε κάποιο κόσμο. Παρ' όλα αυτά υπήρχε σημαντική προσέλευση από το εξωτερικό με οργανωμένα γκρουπ από την Κύπρο και τις χώρες των Βαλκανίων. Αξίζει να σημειωθεί ότι πολύ καλά πήγαν και οι συναντήσεις που διοργανώσαμε μεταξύ εταιρειών και εμπορικών επισκεπτών τους οποίους φιλοξενήσαμε για δύο ημέρες. Μπορούμε να πούμε ότι παρατηρήθηκε έντονο εμπορικό ενδιαφέρον από επισκέπτες από το εξωτερικό για όλες τις σημαντικές κατηγορίες εκθετών, τον τομέα γενετικού υλικού, τα κτηνοτροφικά μηχανήματα και τις ζωοτροφές. Αν και ο τομέας των ζωοτροφών είναι πιεσμένος είδαμε πολύ σημαντικές και αναβαθμισμένες παρουσίες από τις εταιρείες του κλάδου. Όταν κάποιος επενδύει και θέλει να ξεχωρίσει σημαίνει ότι υπάρχουν προσδοκίες, υπάρχει ενδιαφέρον.

Κάτι που θα θέλαμε να βελτιώσουμε ενόψει της επόμενης έκθεσης είναι η απουσία ζώων στο περίπτερο 3 λόγω της οζώδους δερματίτιδας και των απαγορεύσεων. Επίσης σε ό,τι αφορά τις αυτόχθονες φυλές δεν είχαμε τη συμμετοχή έξι συνεταιρισμών. Ευχόμαστε στην επόμενη έκθεση να είμαστε πλήρης από γενετικό υλικό και ζώα παραγωγής και από εκεί και πέρα σίγουρα υπάρχουν περιθώρια για τη συμμετοχή περισσότερων εταιρειών από τους κλάδους των μηχανημάτων και των ζωοτροφών που δεν καταφέραμε να εξυπηρετήσουμε».

ΕΛΑΝΚΟ ΕΛΛΑΣ: μεγάλο ενδιαφέρον και ευκαιρίες από εξωτερικό

«Η εικόνα που έχουμε από τα δικά μας περίπτερα ως προς την προσέλευση του κόσμου είναι ιδιαίτερα θετική» ανέφερε στον ΑγροΤύπο ο Διευθυντής του κτηνιατρικού τμήματος της ΕΛΑΝΚΟ ΕΛΛΑΣ κ. Βασίλης Γιαννάκης. «Κάνοντας μια βόλτα και σε άλλα περίπτερα μπορούμε να πούμε ότι ο αριθμός των επισκεπτών ήταν μεγάλος. Άλλωστε η έκθεση χαρακτηρίστηκε ως μια από τις πιο επιτυχημένες. Εμείς υποδεχτήκαμε τον κόσμο που θέλαμε πραγματικά να συναντήσουμε και είχαμε προσκαλέσει, ενώ πολύ θετικό είναι ότι πέρασε και νέος κόσμος που θέλει να ασχοληθεί με την κτηνοτροφία. Πέρασαν αρκετά Επαγγελματικά Λύκεια ενώ πολύ σημαντικές ήταν και οι επισκέψεις από τους εμπορικούς διευθυντές διαφόρων προξενείων. Βλέποντας ότι ως πολυεθνική εταιρεία έχουμε συνεργασίες με εταιρείες του εξωτερικού, από Γαλλία, Ισπανία και άλλες χώρες, οι άνθρωποι αυτοί ήταν διαβασμένοι και επέδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον ως προς τις συνεργασίες με εταιρείες των χωρών τους. 

Επιχειρηματικές ευκαιρίες παρουσιάζονται σταθερά από τη Γαλλία, χώρα στην οποία διαθέτουμε συνεργάτες όπως επίσης και με τους Ισπανούς. Μου έκανε επίσης εντύπωση η παρουσία του εμπορικού ακολούθου του Καζακστάν, χώρα που ενδιαφέρεται για εισαγωγές από εμάς. Μεγάλη εντύπωση μου έκανε επίσης και η παρουσία δύο αλβανικών εταιρειών που ήρθαν πολύ οργανωμένα με μεταφραστές, έτοιμα προφίλ της εταιρείας τους, ήταν κάτι που δεν το γνωρίζαμε και δεν το περιμέναμε. Οι άνθρωποι αυτοί είχαν κάνει την έρευνά τους και είχαν έρθει να μας βρουν στοχευμένα. Επίσης είδαμε εταιρείες από Αίγυπτο, Σκόπια, Βουλγαρία, Ρουμανία σε ραντεβού που είχε κλείσει η ίδια η Helexpo, όπου μας ζητήθηκαν περισσότερες πληροφορίες και διευρευνήσαμε τη δυνατότητα για κάποιες συνεργασίες.

Αυτό που μας ενδιέφερε ήταν να δείξουμε ένα καινούριο φαρμακευτικό προϊόν για τα μεγάλα μηρυκαστικά και συγκεκριμένα τις αγελάδες και ταυτόχονα να υπενθυμίσουμε και στους παραγωγούς ότι εδώ και αρκετά χρόνια έχουμε και κάποιες καλές συνεργασίες στο κομμάτι των διατροφικών προϊόντων. Σε ό,τι αφορά την αγορά των φαρμάκων παραγωγικών ζώων υπάρχει κάμψη. Οι αλλαγές στην φορολογία των αγροτών αποτελούν πρόβλημα ενώ ο κλάδος που έχει ίσως πληγεί περισσότερο είναι αυτός των αγελαδοτρόφων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννάκης.

Hellagro: περισσότεροι από ποτέ οι επισκέπτες στο περίπτερο της εταιρείας

«Η προσέλευση του κόσμου ήταν ικανοποιητική», ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Κωνσταντίνος Κρασσάς, product manager της Hellagro Α.Ε., εταιρείας που δραστηριοποιείται στην ενσίρωση. «Mας τίμησαν με την παρουσία τους αρκετοί παλαιοί συνεργάτες ενώ μπορώ να πω πως υπήρξαν και κάποιοι καινούριοι που επέδειξαν ενδιαφέρον για δουλειές με καλούς τζίρους. Εκτός από συνεργάτες από Ελλάδα κια Κύπρο είδαμε και επισκέπτες από Ρωσία, αν και δεν είναι μια εύκολη υπόθεση η επέκταση προς το εξωτερικό. Εμείς δουλεύουμε ήδη με τη Βουλγαρία, με τη FYROM και άλλες χώρες. Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι υπήρχε στόχευση από πλευράς επισκεπτών, σε ό,τι αφορά τη δική μας εταιρεία ήρθε κόσμος που ενδιαφερόταν για συγκεκριμένα υλικά, όπως π.χ. για σπάγγο χορτοδεσίας.

Αυτό που έχω να παρατηρήσω πάντως, ανεξαρτήτως γενικής προσέλευσης κόσμου στην έκθεση, είναι ότι είχαμε καλύτερη προσέλευση στο περίπτερό μας σε σχέση με την προηγούμενη έκθεση. Εμείς από την πλευρά μας παρουσιάσαμε υλικά χορτοδεσίας ενώ κάτι καινούριο που παρουσιάσαμε ήταν ένα δίκτυ προστασίας πτηνών για το οποίο πάντως οι αντιδράσεις ήταν συγκρατημένες, λόγω και του κόστους της συναρμογής για αυτά τα υλικά. Το είδαν, τα σχόλια ήταν θετικά ωστόσο υπήρχε αυτή η συγκράτηση από πλευράς πελατών. Αν και λίγοι είναι οι αγρότες με καθετοποιημένες μονάδες που δίνουν οι ίδιοι τροφή στα ζώα τους, αυτό που μας είπαν οι παραγωγοί είναι ότι οι αλλαγές στη φορολογία έχουν δημιουργήσει πρόσθετο πρόβλημα».

ΓΕΩΕΛΛΑΣ: καινούριες συμφωνίες και παρουσίαση καινοτόμων προϊόντων

«Δεν μπορώ να σας δώσω μια γενική εικόνα ως προς την προσέλευση του κόσμου στην έκθεση, σε ό,τι αφορά όμως τη δική μας εταιρεία είχαμε πολύ μεγάλη προσέλευση» ανέφερε στον ΑγροΤύπο ο Διευθυντής Ανάπτυξης Αγροτικών Εφαρμογών της ΓΕΩΕΛΛΑΣ, Δρ. Νικόλαος Θεοφίλου. «Είχαμε πελάτες από Βουλγαρία και Σερβία, από πελάτες δηλαδή του εξωτερικού τους οποίους δεν περιμέναμε στην έκθεση όμως είχαν έρθει. Είδαμε πελάτες που διατηρούμε αλλά υπήρξαν και καινούριες συμφωνίες. Παρουσιάσαμε μια νέα σειρά προϊόντων τόσο στη χρήση των ζωοτροφών όσο και στη βιοπροστασία των κτιρίων. Για παράδειγμα παρουσιάσαμε προϊόντα με αιθέρια έλαια ρίγανης, μια καινοτομία όπου χρησιμοποιούμε συγκεκριμένες εφαρμογές στον χοίρο και στα πτηνά όπου είχαμε εξαιρετικά αποτελέσματα. Επίσης είχαμε πολύ καλά αποτελέσματα στον τομέα προϊόντων που περιέχουν παγίδες οσμών και χρησιμοποιούνται στα κτίρια εκτροφής. Σε σχέση με το δικό μας αντικείμενο θεωρώ ότι η χοιροτροφία παρουσιάζει σημαντικές προοπτικές. Σημαντικός παράγοντας που συντελεί σε αυτό είναι ότι η αγορά της Κίνας δέχεται μεγάλες ποσότητες ευρωπαϊκών χοίρων. Στην πτηνοτροφία η αγορά είναι μονοπωλιακή με εταιρείες όπως ο Νιτσιάκος, η Πίνδος κ.λ.π. και είναι σημαντικό ότι συνεργαζόμαστε μαζί τους», σημείωσε ο κ. Θεοφίλου.

Tanussi: επισκέπτες με συγκεκριμένη στόχευση

«Κατά την άποψή μου η έκθεση δεν είχε τον κόσμο που είχε η προηγούμενη Zootechnia, ωστόσο είναι σημαντικό ότι ο κόσμος που ερχόταν είχε συγκεκριμένη στόχευση, υπήρχε ενδιαφέρον για να γίνουν κάποιες κινήσεις. Ο κόσμος που περνούσε έδειχνε ενδιαφέρον και υπήρχαν ευκαιρίες και πρόσφορο έδαφος για προσέγγιση νέων πελατών. Εμείς σαν Tanussi δείχνουμε μεγάλο ενδιαφέρον στις εξαγωγές και μπορώ να πω ότι είχαμε πελάτες που μπορούμε να συνεργαστούμε και να προσφέρουμε από την πλευρά μας», ανέφερε ο ιδιοκτήτης της εταιρείας εξοπλισμού κτηνοτροφικών μονάδων κ. Παύλος Τανούσης.

 
 

Επιστροφή

1990-2018 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 1,328125 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version