Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του πραγματοποίησε ο ΣΠΕΛ

Την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του πραγματοποίησε ο ΣΠΕΛ


Σε μια λαμπερή εκδήλωση ο Σύνδεσμος Παραγωγών και Εμπόρων Λιπασμάτων (ΣΠΕΛ) πραγματοποίησε την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου στην Αθήνα. Το «παρών» έδωσε σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου, ενώ μαζική ήταν και η συμμετοχή από τις εταιρείες - μέλη του ΣΠΕΛ που ήρθαν από όλη τη χώρα, ειδικά για τη συγκεκριμένη περίσταση. Παρόντες ήταν πλήθος εκπροσώπων δημόσιων και ιδιωτικών φορέων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των λιπασμάτων και των γεωργικών εφοδίων.

Την εκδήλωση τίμησαν μεταξύ άλλων με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Φάνης Κουρεμπές, υπηρεσιακά στελέχη του ΥπΑΑΤ (ο κ. Φώτης Γεωργούλιας από το τμήμα Λιπασμάτων) καθώς και επιφανείς ακαδημαϊκοί του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ο κ. Δημήτριος Μπιλάλης, Καθηγητής του  Εργαστηρίου Γεωργίας, ο κ. Κώστας Οιχαλιώτης , Αν. Καθηγητής του  Εργαστηρίου Εδαφολογίας και Γεωργικής Χημείας και η κα Παναγιώτα Παπαστυλιανού,  Επίκουρη Καθηγήτρια του ΕργαστηρίουΓεωργίας). Στην εκδήλωση της κοπής της πίτας παρευρέθηκε η μεγάλη πλειοψηφία των μελών του Συνδέσμου καθώς το «παρών» έδωσαν περισσότερες από 40 εταιρείες του κλάδου των λιπασμάτων. Στην κοπή της πίτας παρευρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι του Ελληνικού Συνδέσμου Φυτοπροστασίας (ΕΣΥΦ), της Ένωσης Ελλήνων παραγωγών και εμπόρων σπόρων (ΕΕΠΕΣ) και πλήθος εκπροσώπων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των εισροών.

Μετά από ένα θερμό καλωσόρισμα ακολούθησε η κοπή της πίτας του συνδέσμου, η οποία πραγματοποιήθηκε από τον Πρόεδρο του ΣΠΕΛ κ. Νίκο Κουτσούγερα, παρουσία των δύο αντιπροέδρων του Συνδέσμου, κ.κ. Δημήτρη Ρουσσέα και Γιάννη Βεβελάκη. Ο πρόεδρος του ΣΠΕΛ ευχαρίστησε τους παριστάμενους τονίζοντας ότι κάθε χρόνο αυξάνεται η συμμετοχή στην ετήσια κοπή πίτας, γεγονός που καταδεικνύει ότι ο Σύνδεσμος αποκτά την αξία και την αίγλη που του αρμόζει με βάση τις δυνατότητές του, τόσο στον χώρο των λιπασμάτων όσο και γενικότερα στον χώρο της ελληνικής γεωργίας. Ο κ. Κουτσούγερας αναφέρθηκε ξεχωριστά και απηύθηνε ευχαριστίες στον ΑγροΤύπο, ο οποίος κάλυψε την εκδήλωση. Στα της κοπής της πίτας φλουρί «έπεσε» στη Eurochem ενώ στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Eurochem, κ. Βεβελάκη δόθηκε και ένα συμβολικό δώρο.

Δηλώσεις Προέδρου ΣΠΕΛ κ. Νίκου Κουτσούγερα

«Είμαστε την ευτυχή θέση να διαπιστώνουμε ότι κάθε χρόνο η συμμετοχή είναι όλο και πιο μαζική, πιο πολυπληθής και με πάρα πολύ καλό κλίμα που αφορά τις σχέσεις των μελών του ΣΠΕΛ. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ονομαστικά τον κ. Γεωργούλια που παρευρέθηκε εκ μέρους του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, τους καθηγητές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών που μας τίμησαν με την παρουσία τους,  κ. Οιχαλιώτη, κ. Μπιλάλη και την κα Παπαστυλιανού. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο του ΣΕΒΧ και Διευθύνοντα Σύμβουλο της BASF, κ. Bασίλη Γούναρη που μας τίμησε με την παρουσία του.

Ένας στόχος που έχει θέσει ο ΣΠΕΛ ενόψει της νέας χρονιάς και μια μεγάλη πρωτοβουλία που έχουμε πάρει είναι να αναδείξουμε τη ζήτημα της υπολίπανσης που λαμβάνει χώρα τα τελευταία χρόνια στον ελλαδικό χώρο. Στα πλαίσια αυτά ετοιμάζουμε συμμετοχές σε εκθέσεις, ημερίδες, συνεργασίες με πανεπιστήμια και άλλες ενέργειες. Ο σκοπός του Συνδέσμου είναι να προσφέρουμε στον Έλληνα Γεωργό την ποιότητα, την ποσότητα και τη γονιμότητα των εδαφών που αρμόζει να έχει. Εάν δεν το πετύχουμε αυτό δεν θα πετύχουμε στην αποστολή μας ως ΣΠΕΛ».

 
 

Επιστροφή

1990-2018 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,6552734 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version