Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Δημιουργία ευρωπαϊκού παρατηρητηρίου οίνου ζητά από την Κομισιόν η Copa Cogeca


Τη δημιουργία ευρωπαϊκού παρατηρητηρίου οίνου ζητά η αρμόδια ομάδα της Copa Cogeca, στην οποία συμμετέχει και η ΚΕΟΣΟΕ, με απόφασή της στη συνεδρίαση της 24ης Ιανουαρίου, μέσω επιστολής του Γενικού της Γραμματέα Pekka Personen προς το Γενικό Διευθυντή της ΕΕ κ. R. Moegele.

Ολόκληρη η επιστολή του Γενικού της Γραμματέα της Copa Cogeca έχει ως εξής:

Αξιότιμε κύριε Moegele,
Οι ευρωπαίοι αγρότες και οι συνεταιρισμοί θα ήθελαν να ευχαριστήσουν την Επιτροπή για τη συμπερίληψη του αμπελοοινικού τομέα στο πρόγραμμα της ΕΕ “Agricultural Outlook” τον Δεκέμβριο του 2016, παρά το γεγονός ότι μία από τις λίγες σταθερές γεωργικές αγορές, όπως ο αμπελοοινικός τομέας δεν λαμβάνει αρκετή προσοχή και υποστήριξη. Επιτρέψτε μου να σας υπενθυμίσω ότι ο αμπελοοινικός τομέας είναι μια αξιόπιστη πηγή κερδοφορίας του ευρωπαϊκού εμπορίου και ότι, συνεπώς, αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την ανάπτυξη της ευρωπαϊκής οικονομίας, καθώς και για την ενίσχυση του brand της ΕΕ.

Έχει καταστεί προφανές ότι δεν υπάρχουν επαρκή διαθέσιμα στοιχεία για την αγορά οίνου και ότι ο ευρωπαϊκός κλάδος του οίνου δεν έχει καίριο ένα εργαλείο για τη συνεχή επιτυχή απόδοσή του και την ομαλή του ανάπτυξη: ένα παρατηρητήριο αγοράς. Ο στόχος αυτού του μηχανισμού θα είναι να βοηθήσει τις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να κατανοήσουν καλύτερα τις ανάγκες της αγοράς κρασιού και να παρέχουν έτσι το επιθυμητό επίπεδο των αναγκαίων πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο.

Η σημαντική ζήτηση από διάφορους γεωργικούς τομείς για περισσότερες πληροφορίες για την αγορά οδήγησε στη δημιουργία διαφόρων παρατηρητηρίων της αγοράς, όπως στο βόειο κρέας, στο γάλα και στην αγορά σιτηρών. Ο αμπελοοινικός τομέας έχει ζητήσει τη δημιουργία ενός παρατηρητηρίου αγοράς οίνου για πολλά χρόνια και θεωρεί ότι οποιαδήποτε περαιτέρω καθυστέρηση δεν είναι δικαιολογημένη για την αντιμετώπιση της αυξανόμενης αβεβαιότητας στην αγορά.

Οι στόχοι του παρατηρητηρίου αγοράς οίνου θα είναι να παράσχουν μακροπρόθεσμη γνώση της αγοράς για τις πολυετείς καλλιέργειες, ώστε να σχεδιαστεί η παραγωγή και το εμπόριο, προκειμένου να ανταποκριθούν στην αγορά, καθώς επίσης και η δημιουργία μηχανισμού προσομοίωσης τιμών και έγκαιρων προειδοποιήσεων για την αντιμετώπιση αστάθειας, εκτός των άλλων, στην αγορά. Αυτό θα επιτρέψει στις υπηρεσίες της Επιτροπής να έχουν πρόσβαση στη διασταυρούμενη ανάλυση των αποτελεσμάτων, να εντοπίσουν τις προκλήσεις και να επιλέξουν μια σειρά από κριτήρια για την πρόβλεψη των κρίσεων, όπως κρίσεις που προκαλούνται από ακραίες και δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Ως εκ τούτου, οι Copa και Cogeca σας καλούν να δημιουργήσετε ένα ευρωπαϊκό παρατηρητήριο αγοράς οίνου, το οποίο θα λαμβάνει υπ’ όψιν όλους τους οικονομικούς παράγοντες, προκειμένου να προτείνει λύσεις για τις ανάγκες που αναφέρονται παραπάνω, αφού εντοπίσει τις καλύτερες επιλογές στο πεδίο εφαρμογής και τη μεθοδολογία του παρατηρητηρίου.

 
 

Επιστροφή

1990-2018 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,484375 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version