Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Ολοκληρωμένη φυτοπροστασία με Biosolutions για χαμηλά υπολείμματα παρουσίασε η Arysta LifeScience στο Βερολίνο

Ολοκληρωμένη φυτοπροστασία με Biosolutions για χαμηλά υπολείμματα παρουσίασε η Arysta LifeScience στο Βερολίνο


Τα σχέδιά της για το μέλλον της φυτοπροστασίας και τον ρόλο που θα διαδραματίσουν τα ειδικά προϊόντα της κατηγορίας Biosolutions παρουσίασε την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου η Arysta LifeScience, σε ειδική συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο και απευθυνόταν σε επιλεγμένους δημοσιογράφους από όλη την Ευρώπη. Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο ΑγροΤύπος. Η εκδήλωση συνδυάστηκε με τη Fruit Logistica, τη μεγαλύτερη ετήσια ευρωπαϊκή έκθεση για τα φρούτα και τα λαχανικά που φιλοξενεί περισσότερους από 70.000 επισκέπτες. Με αυτό τον τρόπο οι διοργανωτές θέλησαν να τονίσουν τη σημασία που έχει η παραγωγή αγροτικών προϊόντων με χαμηλά υπολείμματα, έτσι ώστε να ανταποκριθούν στις ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις που θέτει ο τομέας της διατροφικής αλυσίδας.

Ο ΑγροΤύπος παρακολούθησε την εκδήλωση, συνομίλησε με τα στελέχη της Arysta LifeScience και σας παρουσιάζει τις εξελίξεις στο χώρο της φυτοπροστασίας και των Biosolutions.

Η Arysta διαθέτει ένα πλήρες χαρτοφυλάκιο προϊόντων (ακαρεοκτόνα, εντομοκτόνα, ζιζανιοκτόνα, μυκητοκτόνα, επενδυτικά σπόρων, ρυθμιστές ανάπτυξης, Biosolutions, και βοηθητικές ουσίες) που καλύπτει τις ανάγκες φυτοπροστασίας των κυριότερων καλλιεργειών. Στρατηγικές καλλιέργειες στις οποίες η εταιρεία επενδύει και διαθέτει μια πλήρη γκάμα προϊόντων είναι τα μήλα, τα σταφύλια, οι πατάτες, οι ελιές και τα λαχανικά. Μάλιστα για την ελιά, πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιούνιο στην Ελλάδα, κεντρική συνάντηση όλων των χωρών της νότιας Ευρώπης, στην οποία αναλύθηκαν οι τάσεις και οι προοπτικές της καλλιέργειας.
Η Arysta, με σύνθημα «καλλιεργούμε την ευημερία», βρίσκεται στην πρώτη θέση στις πωλήσεις ζιζανιοκτόνων για πλατύφυλλα στην Ευρώπη, στην πρώτη θέση στους ρυθμιστές ανάπτυξης για την καλλιέργεια της πατάτας και έχει ηγετική θέση στην φυτοπροστασία των μήλων, στην επένδυση των σπόρων και στη νέα κατηγορία προϊόντων Biosolutions στην Ευρώπη. Η Arysta LifeScience είναι μια διεθνής εταιρία αγροτικών εφοδίων που ειδικεύεται στην ανάπτυξη, εμπορία και διακίνηση καινοτόμων φυτοπροστατευτικών προϊόντων στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική (EMEA).

Πλήρες χαρτοφυλάκιο προϊόντων φυτοπροστασίας

Στη συνέντευξη Τύπου, τα στελέχη της εταιρείας, αφού έδωσαν μια σύντομη περιγραφή της Arysta LifeScience που δημιουργήθηκε μετά από διαδοχικές συγχωνεύσεις, παρουσίασαν το πλήρες χαρτοφυλάκιο προϊόντων που διαθέτει η εταιρεία στην περιοχή της Ευρώπης, τη Μέσης Ανατολής και της Αφρικής παρουσιάζοντας παραδείγματα ολοκληρωμένης φυτοπροστασίας αποκλειστικά με προϊόντα της εταιρείας. Οι ομιλητές έδωσαν ιδιαίτερη σημασία στα στρατηγικά πλάνα της εταιρείας στον τομέα της αγοράς των φρούτων και λαχανικών.
«Το πλήρες χαρτοφυλάκιο προϊόντων φυτοπροστασίας και Biosolutions  που διαθέτουμε, θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη βελτίωση της ποιότητας και της ποσότητας της ευρωπαϊκής γεωργικής παραγωγής», δήλωσε ο κ. Josef Michrina, Διευθυντής Marketing στην ευρύτερη περιοχή της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής (EMEA). «Φιλοδοξούμε να γίνουμε γνωστοί ως μια εταιρεία που θέτει νέα πρότυπα στην αγροτική παραγωγή μέσα από την εφαρμογή των βιοεπιστημών στη γεωργία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Έχουμε κάνει σημαντική πρόοδο στην ανάπτυξη νέων προϊόντων», δήλωσε ο κ. Garth Drury, Διευθυντής Έρευνας και Ανάπτυξης της EMEA. «Αυτό είναι ιδιαίτερα εμφανές στην κατηγορία προϊόντων Biosolutions, καθώς και στα συστήματα υποστήριξης αποφάσεων και εφαρμογών στη γεωργία (ψηφιακή γεωργία), στην οποία η τεχνολογία υποστηρίζει και ενισχύει τις παραδοσιακές γεωργικές πρακτικές».
Στη συνέχεια ο κ. Drury παρουσίασε ένα πρόγραμμα ολοκληρωμένης αντιμετώπισης των μυκητολογικών ασθενειών σε καλλιέργεια φράουλας και αμπελιού, αναλύοντας τις εφαρμογές που θα πρέπει να γίνουν σε κάθε στάδιο ανάπτυξης των φυτών, έτσι ώστε να μειωθούν σημαντικά τα υπολείμματα στο τελικό προϊόν, θέλοντας να δείξει ότι η εταιρεία διαθέτει την τεχνοτροπία και μπορεί να την μεταδώσει στους παραγωγούς. «Στο άμεσο μέλλον, θα παρουσιάσουμε νέα ολοκληρωμένα προγράμματα εφαρμογής ψεκασμών για περισσότερες καλλιέργειες, τα οποία θα προστατεύουν και θα προάγουν την αύξηση των αποδόσεων και της ποιότητας των καλλιεργειών, ενώ ταυτόχρονα θα πληρούν τις πιο αυστηρές απαιτήσεις των κανονισμών και της κοινής γνώμης», συμπλήρωσε. «Η Arysta  είναι γνωστό ότι ακούει τους πελάτες της και δημιουργεί μοναδικές λύσεις για να καλύψει τις ανάγκες τους», ανέφερε η κ. Aleksandra Trampczynska, Διευθύντρια Marketing EMEA για τα Biosolutions. «Είμαστε σίγουροι ότι τα προϊόντα BioSolution που διαθέτουμε, σε συνδυασμό με τα φυτοπροστατευτικά προϊόντα και τις καινοτόμες υπηρεσίες μας, θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη ενός προγράμματος ψεκασμών που θα οδηγήσει στην παραγωγή φρούτων και λαχανικών με χαμηλά υπολείμματα», πρόσθεσε.

Γεωργία φιλική προς το περιβάλλον με Biosolutions

Μια νέα κατηγορία προϊόντων που έχει αυξανόμενη ζήτηση από την αγορά τα τελευταία χρόνια, στην οποία η Arysta έχει ηγετική παρουσία και επιθυμεί να γίνει σύντομα το νούμερο 1 σε πανευρωπαϊκό επίπεδο είναι τα Biosolutions. Πρόκειται για μια κατηγορία προϊόντων που περιλαμβάνει βιοδιεγέρτες (BioStimulants), βιολογικά φυτοπροστατευτικά (BioControl) και καινοτόμα προϊόντα θρέψης των φυτών (Innovative Nutrients). Σύμφωνα με την κ. Aleksandra Trampczynska, Διευθύντρια Marketing EMEA για τα Biosolutions, τα προϊόντα αυτά μπορούν να οδηγήσουν τη γεωργία σε νέα επίπεδα, αφού είναι αποτελεσματικά, βοηθούν στη μείωση των υπολειμμάτων, στη διαχείριση των ανθεκτικοτήτων, αυξάνουν τις αποδόσεις, υποστηρίζουν μία αειφόρο γεωργία και είναι φιλικά προς το περιβάλλον. Το μέγεθος της αγοράς στην Ευρώπη ξεπερνάει ήδη τα 2,2 δισ. ευρώ και η Arysta διαθέτει προϊόντα σε όλες τις επιμέρους κατηγορίες, με σημαντικότερα τα: Atonic, BM, Carpovirusine και Vacciplant. Το Vacciplant είναι ένα από τα πιο «ισχυρά χαρτιά» της εταιρείας στο χώρο των Biosolutions, το οποίο έχει ως δραστική ουσία το Laminarin, που εξάγεται από ένα είδος φυκιού, το Laminaria digitata. Έχει ευρεία δράση σε μια σειρά από ιούς, μύκητες και βακτήρια, είναι αποτελεσματικό σε ορισμένα στελέχη μυκήτων που έχουν αναπτύξει ανθεκτικότητα και έχει δείξει υψηλή αποτελεσματικότητα, παραπλήσια με την συμβατική, στην αντιμετώπιση ασθενειών σε καλλιέργεια μήλων.
Η αυξημένη ζήτηση από τους καλλιεργητές για προϊόντα που ανήκουν στην κατηγορία των Biosolutions, οφείλεται στην πίεση που δέχονται οι ίδιοι, από τις μεγάλες αλυσίδες σουπερμάρκετ, από τους καταναλωτές, από τη νομοθεσία, αλλά και τα αυστηρά όρια που ορίζουν οι διάφορες χώρες που πραγματοποιούν εισαγωγές, για ποιοτικά αγροτικά προϊόντα με χαμηλά ή και μηδενικά επίπεδα υπολειμμάτων. Αρκετά από τα προϊόντα που διαθέτει η Arysta στο χαρτοφυλάκιο των Biosolutions έχουν πάρει πιστοποίηση και μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στη βιολογική γεωργία. Ορισμένα δεν έχουν λάβει ακόμα την πιστοποίηση, καθώς είναι μια χρονοβόρος διαδικασία.

Η εταιρία μετά τη συγχώνευση

«Η Arysta LifeScience προέκυψε μετά από συγχώνευση των εταιρειών AGRIPHAR, Chemtura Agrosolutions και της Arysta LifeScience. Σήμερα οι επιχειρήσεις αυτές λειτουργούν ως μια ενιαία εταιρεία και μοιράζονται κοινούς στόχους και αξίες», ανέφερε ο κ. José Nobre, διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της Arysta LifeScience για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική (EMEA). «Αυτή ή επιτυχημένη ενοποίηση έχει δώσει  στους αγρότες και τους καλλιεργητές της Ευρώπης πρόσβαση σε περισσότερα καινοτόμα προϊόντα από κάθε άλλη φορά», πρόσθεσε ο κ. José Nobre.

Η εταιρεία, με περισσότερες από 200 δραστικές ουσίες, διαθέτει ένα πληρέστατο χαρτοφυλάκιο προϊόντων με βιολογικά και χημικά προϊόντα, που παρέχουν ολοκληρωμένες λύσεις φυτοπροστασίας στους καλλιεργητές. Το ευρύ φάσμα φυτοπροστατευτικών προϊόντων της εταιρείας περιλαμβάνει προϊόντα biosolutions, μυκητοκτόνα, ζιζανιοκτόνα, εντομοκτόνα και προϊόντα επένδυσης σπόρων. Η Arysta LifeScience, έχει πάνω από 4.000 υπαλλήλους που εργάζονται σε περισσότερες από 100 χώρες και το 2015 είχε έσοδα της τάξης των 1,8 δισ. δολαρίων. Τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας βρίσκονται στο Παρίσι. Ανήκει στην Platform Specialty Products, μια εταιρεία που πρωτοπορεί στην παραγωγή τεχνολογικά προηγμένων ειδικών χημικών προϊόντων και την παροχή τεχνικών υπηρεσιών. Στην περιοχή Ευρώπη - Μέση Ανατολή - Αφρική, η Arysta βρίσκεται στην 8η θέση των εταιρειών φυτοπροστασίας με βάση τα στοιχεία του 2015 και μετά τις ενοποιήσεις που επίκεινται στο χώρο αναμένεται να ανέβει στην 6η θέση, ενώ στην Αφρική βρίσκεται στην τρίτη θέση. Τα συνολικά έσοδα της Arysta στην περιοχή Ευρώπη - Μέση Ανατολή – Αφρική για το 2015 έφτασαν τα 684 εκατ. ευρώ.

Νίκος Κατσένιος
katsenios@agrotypos.gr

 
 

Επιστροφή

1990-2018 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,78125 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version