Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Την Τετάρτη η ψηφοφορία για τη CETA στην Ευρωβουλή

Την Τετάρτη η ψηφοφορία για τη CETA στην Ευρωβουλή


Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα συζητήσει και θα ψηφίσει την Τετάρτη 15/2 την εμπορική συμφωνία ΕΕ-Καναδά (CETA). Η συμφωνία-ορόσημο έχει στόχο να ενισχύσει το εμπόριο αγαθών και υπηρεσιών και τις επενδυτικές ροές μεταξύ των δυο πλευρών, δεν μπορεί να τεθεί σε ισχύ χωρίς την έγκριση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Πολύς λόγος έχει γίνει ωστόσο για το εάν και σε ποιο βαθμό προστατεύεται η ελληνική φέτα, για την οποία, σύμφωνα με σημαντικούς παραγωγικούς φορείς της χώρας μας υπάρχουν προβλήματα τόσο σε αυτήν όσο και σε άλλες διμερείς εμπορικές συμφωνίες της Ε.Ε.

Επιχειρούν να καθησυχάσουν την κοινή γνώμη Ε.Ε. - Καναδάς

Προκειμένου να καθησυχάσουν τις ανησυχίες των πολιτών ότι η συμφωνία δίνει πολύ μεγάλη δύναμη σε πολυεθνικές εταιρείες, η Ε.Ε. και ο Καναδάς επιβεβαίωσαν ρητά το δικαίωμα των κρατών να εφαρμόζουν την εγχώρια νομοθεσία. Επιπλέον, «σε συνέχεια της πίεσης του Κοινοβουλίου, ο αμφιλεγόμενος μηχανισμός διευθέτησης διαφορών επενδυτή-κράτους αντικαταστάθηκε από το σύστημα επενδυτικού δικαστηρίου (διαβάστε εδώ περισσότερα), που θα διασφαλίζει τον κρατικό έλεγχο μέσω της επιλογής των διαιτητών και της ενίσχυσης της διαφάνειας», αναφέρει ανακοίνωση του ΕυρωπαΪκού Κοινοβουλίου.

ΣΕΓΒΑΠ: «Να πράξουν οι Έλληνες ευρωβουλευτές το καθήκον τους»

Να ψηφίσουν σύμφωνα με τα συμφέροντα της χώρας τους κάλεσε τους Έλληνες ευρωβουλευτές ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Γαλακτοκομικών Προϊόντων (ΣΕΒΓΑΠ) κ. Χρήστος Αποστολόπουλος με δηλώσεις του στον ΑγροΤύπο. Ο κ. Αποστολόπουλος έχει κατακρίνει επανειλημμένα τους χειρισμούς που έγιναν στο παρελθόν από ελληνικής πλευράς αναφορικά με το καθεστώς προστασίας της φέτας, τόσο στην περίπτωση της CETA όσο και κατά τη μεταγενέστερη συμφωνία Ε.Ε. - Νοτίου Αφρικής. Αυτή την περίοδο έχει αναλάβει πρωτοβουλίες μαζί με κτηνοτροφικούς φορείς της χώρας όπως η Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας για την ίδρυση Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης για τη φέτα.

 
 

Επιστροφή

1990-2018 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,8476563 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version