Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Αναπτυξιακός: ανοιχτός ο μηχανολογικός εξοπλισμός για στάβλους έως 28/4, παράταση στη β φάση υποβολής αιτήσεων για τη γενική επιχειρηματικότητα

Αναπτυξιακός: ανοιχτός ο μηχανολογικός εξοπλισμός για στάβλους έως 28/4, παράταση στη β φάση υποβολής αιτήσεων για τη γενική επιχειρηματικότητα

28/4/2017


Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον από τους ενδιαφερόμενους επενδυτές για το καθεστώς της «Γενικής Επιχειρηματικότητας», σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομίας, γι' αυτό και αποφασίστηκε να δοθεί παράταση στην υποβολή φακέλων του εν λόγω καθεστώτος (προσοχή, αφορά τη β' φάση υποβολής φακέλου τεκμηρίωσης και όχι τις αρχικές αιτήσεις που έχουν κλείσει) έως τις 28/2/2017. Ανοιχτό παραμένει για υποβολή αιτήσεων το καθεστώς του «Μηχανολογικού Εξοπλισμού» που αφορά στάβλους.

Όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο υπεύθυνος της ILF Consulting, κ. Γ. Αργυρός: «θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στους υποψήφιους επενδυτές ότι τα οφέλη που προσφέρει ο Αναπτυξιακός είναι μέσω φορολογικών απαλλαγών και άλλων διευκολύνσεων και όχι με άμεση οικονομική ενίσχυση (μετρητά). Σε ό,τι αφορά τον μηχανολογικό εξοπλισμό, στις επενδύσεις που μπορούν να υποβοληθούν είναι οι στάβλοι αλλά όχι τα θερμοκήπια».

Μέχρι στιγμής, σε τέσσερις μήνες λειτουργίας του νέου νόμου έχουν υποβληθεί 821 προτάσεις, συνολικού επενδυτικού ύψους 2,2 δισ. ευρώ. Η πλειοψηφία μάλιστα από αυτές αφορά τη μεταποίηση, την αγροδιατροφή και τη βιομηχανία.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομίας κ. Δ. Παπαδημητρίου και τον υφυουργό κ. Α. Χαρίτση ο Αναπτυξιακός Νόμος εστιάζει στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα. Διαβάστε αναλυτικά τα όσα δήλωσαν εδώ.

Υπενθυμίζεται ότι ανοιχτό παραμένει το σύστημα για την υποβολή αιτήσεων στο καθεστώς, «Μηχανολογικός Εξοπλισμός» με καταληκτική ημερομηνία τις 28 Απριλίου 2017. Πρόσφατη εξέλιξη που ενδιαφέρει τους επενδυτές του προωτογενούς τομέα είναι ότι πριν από μερικές ημέρες δόθηκε η δυνατότητα να ενταχθούν οι στάβλοι. Η σχετική τροποποίηση αφορά το καθεστώς «Ενισχύσεις μηχανολογικού εξοπλισμού», που καλύπτει τις δαπάνες leasing και αγοράς εξοπλισμού σταβλικών εγκαταστάσεων και μεταποιητικών μονάδων.

 
 

Επιστροφή

1990-2018 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,453125 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version