Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Το νέο μυκητοκτόνο της για το φουζικλάδιο, Delan Pro, παρουσίασε η BASF σε ειδική εκδήλωση

Το νέο μυκητοκτόνο της για το φουζικλάδιο, Delan Pro, παρουσίασε η BASF σε ειδική εκδήλωση


Σε εκδήλωση στο Λιτόχωρο Πιερίας, στις 13 Φεβρουαρίου, έγινε η επίσημη πρώτη παρουσίαση του νέου μυκητοκτόνου Delan Pro της BASF. Προσκεκλημένοι στην εκδήλωση ήταν γεωπόνοι και καλλιεργητές μήλων από τις κύριες περιοχές μηλοκαλλιέργειας στη Β. Ελλάδα οι οποίοι ενημερώθηκαν για τα χαρακτηριστικά του νέου μυκητοκτόνου αλλά και για τα αποτελέσματα πολλών πειραμάτων που έγιναν από την εταιρεία στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Το Delan Pro είναι το γνωστό στους καλλιεργητές Delan (dithianon), που εδώ και 50 χρόνια χρησιμοποιείται με επιτυχία κατά του φουζικλαδίου, το οποίο από φέτος θα κυκλοφορεί σε νέα υγρή μορφή (SC) και θα είναι ενισχυμένο με τον ενεργοποιητή της φυσικής άμυνας των φυτών, φωσφονικό κάλιο, για ακόμα μεγαλύτερη προστασία των φύλλων και καρπών από τις προσβολές φουζικλαδίου.

Πρώτος ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο κ. Άρης Νότης (Crop Manager Δενδροκομίας της BASF Ελλάς) ο οποίος παρουσίασε τη νέα τεχνολογία που έχει ενσωματωθεί στο Delan Pro και τα πλεονεκτήματα που αυτή προσφέρει στο στόχο για ακόμα πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση του φουζικλαδίου στη μηλιά, αχλαδιά και κυδωνιά. Ομιλητής στην εκδήλωση ήταν και ο κ. Martin Teichmann (Technical Manager Ευρώπης της BASF), ο οποίος παρουσίασε περισσότερα δεδομένα για τις ιδιότητες των φωσφονικών και τη συνεργιστική δράση μεταξύ φωσφονικού καλίου και dithianon στην αποτελεσματικότητα του Delan Pro εναντίον του φουζικλαδίου, ενώ παρουσίασε και αποτελέσματα πειραμάτων που έχουν γίνει από τη BASF στην Πολωνία και άλλες χώρες της Ευρώπης.

Αποτελέσματα πειραμάτων που έγιναν στην Ελλάδα τα τελευταία 2-3 χρόνια, με το νέο μυκητοκτόνο σε σύγκριση με άλλα μυκητοκτόνα της αγοράς που συνήθως χρησιμοποιούνται στην πράξη κατά του φουζικλαδίου, παρουσιάσθηκαν από τον κ. Γιώργο Κόντσα (Technical Crop Manager Δενδροκομίας της BASF Ελλάς). Τα πειράματα έγιναν σε οπωρώνες μηλιάς και αχλαδιάς, εφαρμόζοντας προγράμματα ψεκασμών που συνηθίζονται στην πράξη, όπου το Delan Pro έδειξε την υπεροχή του. Σε πειράματα συνδυαστικότητας με άλλα σκευάσματα που συχνά προστίθενται στο βυτίο κατά τους ψεκασμούς εναντίον του φουζικλαδίου φάνηκε επίσης η καλή συνδυαστικότητα του Delan Pro με μεγάλη γκάμα προϊόντων, χωρίς να δημιουργούνται προβλήματα λεκιάσματος ή σκουριάς στους καρπούς.

Μετά τις παρουσιάσεις ακολούθησε ευρεία συζήτηση κατά την οποία απαντήθηκαν ερωτήματα των συμμετεχόντων και δόθηκαν περισσότερες διευκρινήσεις για το Delan Pro από τα στελέχη της BASF. Η εκδήλωση έκλεισε με δείπνο που παραχώρησε η εταιρεία στους προσκεκλημένους της.

Το Delan Pro, το οποίο θα διατίθεται από φέτος, έχει σύνθεση 12,5 % Dithianon + 56,1 % Φωσφονικό κάλιο και μορφή συμπυκνωμένο εναιώρημα (SC). Στα μηλοειδή η έγκρισή του είναι εναντίον του φουζικλαδίου στη μηλιά, αχλαδιά και κυδωνιά, στη δόση 250 ml/στρέμμα. Η χρήση του επιτρέπεται καθ’ όλη την περίοδο της ανάπτυξης, από την πράσινη κορυφή μέχρι 35 ημέρες πριν τη συγκομιδή. Συνιστώνται μέχρι 6 εφαρμογές ανά καλλιεργητική περίοδο, σε μεσοδιαστήματα 5-10 ημερών ανάλογα με τη βλαστική ανάπτυξη των δένδρων και τις καιρικές συνθήκες.

Η χρήση του πρέπει να είναι καθαρά προληπτική, οπότε εξασφαλίζει υψηλό και διαρκή έλεγχο του φουζικλαδίου ακόμα και σε υγρό καιρό, ενώ παράλληλα είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο για την αντιμετώπιση της ανθεκτικότητας που αναπτύσσεται σε άλλες ομάδες μυκητοκτόνων. Το Φωσφονικό κάλιο, που αποτελεί συστατικό του νέου Delan, είναι διασυστηματικό, απορροφάται και κυκλοφορεί στο φυτό και βελτιώνει ακόμα περισσότερο την αποτελεσματικότητα δρώντας με δύο τρόπους: Με άμεση δράση στα νεαρά στάδια των παθογόνων (φουζικλάδι, φυτόφθορα) και με έμμεση δράση μέσω της διέγερσης των εσωτερικών φυσικών μηχανισμών άμυνας του φυτού.

 
 

Επιστροφή

1990-2018 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,515625 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version