Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ε. Μπασιάκος

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ε. Μπασιάκος


Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή, σε ηλικία 63 ετών, ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτής της ΝΔ, Ευάγγελος Μπασιάκος την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου. Ο αποθανών ήταν εν ενεργεία βουλευτής και Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΔ ενώ είχε διατελέσει υπουργός υφυπουργός Γεωργίας και υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Γεννήθηκε στη Θήβα και ήταν παντρεμένος με τη Βικεντία Συροπούλου και πατέρας ενός γιού του Θανάση-Αριστείδη.

Ήταν μέλος της Νέας Δημοκρατίας και της ΟΝΝΕΔ από την ίδρυσή τους.

Εκλεγόταν στο Νομό Βοιωτίας από το 1989 έως σήμερα και είχε διατελέσει: Υφυπουργός Γεωργίας από 3.12.1992 έως 13.10.1993., Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αρχικά (9.3.2004) και Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων από 23/9/2004 έως 19/9/2007.

Είχε κάνει σπουδές στα Νομικά και στις Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Μεταπτυχιακές Σπουδές στην Αγγλία στο Διεθνές Δίκαιο και στην Πολιτική Επιστήμη. (1979-1981). Ειδικεύτηκε στο Δίκαιο της ΕΟΚ, στους Διεθνείς και Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς, στα Δικαιώματα του Ανθρώπου, στην Πολιτική της Δυτικής Ευρώπης και στην Πολιτική Κοινωνιολογία.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μόλις πληροφορήθηκε την απώλεια του βουλευτή και πρώην Υπουργού Βαγγέλη Μπασιάκου, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είμαι βαθιά συγκλονισμένος από την ξαφνική απώλεια του φίλου και συναγωνιστή στις κοινές μάχες για την παράταξη και την Πατρίδα μας Βαγγέλη Μπασιάκου. Υπηρέτησε ως βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και Υπουργός των Κυβερνήσεών της τα πραγματικά συμφέροντα του λαού και της χώρας μας. Πιστός στις αρχές και τις αξίες που φωτίζουν και αναβαθμίζουν το δημόσιο βίο. Διακρίθηκε για το ήθος, την εντιμότητα, τη συνέπεια, αλλά και την μεγάλη αγάπη του για την ιδιαίτερη πατρίδα του τη Βοιωτία. Τιμούσε τους συμπολίτες του και τιμήθηκε επάξια από αυτούς. Στην γυναίκα του Βικεντία, τον γιό του Θανάση - Αριστείδη και σε όλους τους οικείους του, εκφράζω την βαθιά οδύνη μου και τα ειλικρινή συλλυπητήρια μου».

 
 

Επιστροφή

1990-2018 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,46875 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version