Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Πληρωμή ΕΛΓΑ 11,7 εκατ. ευρώ για ζημιές 2016 την Παρασκευή

Πληρωμή ΕΛΓΑ 11,7 εκατ. ευρώ για ζημιές 2016 την Παρασκευή


Στα 11,7 εκατομμύρια ευρώ θα ανέρχεται τελικά η πληρωμή που θα πραγματοποιήσει αυτή την εβδομάδα ο ΕΛΓΑ για δικαιούχους ζημιών του 2016. Αυτό προκύπτει από την ενημέρωση του Αντιπροέδρου του Οργανισμού κ. Αθανάσιου Ζαννιά. Η πληρωμή αφορά 7.397 δικαιούχους και το ποσό που θα καταβληθεί περιλαμβάνει αποζημιώσεις για ζημιές της Άνοιξης και του Καλοκαιριού του 2016. Οι παραγωγοί σε Αρκαδία, Έβρο και Καστοριά θα λάβουν ένα σημαντικό μέρος του συνολικού προς πληρωμή ποσού (δείτε αναλυτικότερα).

Αξίζει να αναφερθεί ότι το ποσό της πληρωμής είναι αρκετά μειωμένο σε σχέση με αυτό που εκτιμούσε ο ΕΛΓΑ ότι θα καταβληθεί πριν από μερικές ημέρες (πρόσφατες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για τουλάχιστον 15 εκατ.ευρώ) ωστόσο σύμφωνα με τον κ. Ζαννιά η μείωση στο ποσό της πληρωμής οφείλεται κυρίως σε έναν αριθμό πορισμάτων που δεν κατάφθασαν εγκαίρως στα κεντρικά του οργανισμού, ώστε οι ζημιές τους να συμπεριληφθούν στην επικείμενη πληρωμή. Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι τα 11,2 εκατ. ευρώ αφορούν ζημιές για φυτική παραγωγή και οι υπόλοιπες 530.000 ευρώ ζημιές σε ζωικό κεφάλαιο.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Οργανισμού, η πληρωμή θα ανέλθει στα 11.770.958 ευρώ και τα χρήματα θα καταβληθούν σε 7.397 δικαιούχους. Οι παραγωγοί θα μπορούν να βλέπουν τα χρήματα στους λογαριασμούς τους από την Παρασκευή 3/3, (ίσως και από το απόγευμα της Πέμπτης στα ΑΤΜ). Από το παραπάνω ποσό σύμφωνα με στοιχεία του ΕΛΓΑ, σχεδόν 3 εκατ. θα δοθούν σε παραγωγούς της Αρκαδίας, περίπου 1 εκατ. σε παραγωγούς του Έβρου και περί τις 700.000 ευρώ σε παραγωγούς της Καστοριάς.

Διαβάστε εδώ το σχετικό Δ.Τ. του Οργανισμού

Για να δείτε αναλυτικά την κατανομή των ποσών ανά Νομό πατήστε εδώ

 
 

Επιστροφή

1990-2018 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,5234375 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version