Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Νέοι Αγρότες: όχι στην ανακατανομή κονδυλίων, ναι στην υπερδέσμευση προϋπολογισμού σε περιφέρειες που κινδυνεύουν να μείνουν εκτός υποψήφιοι


Αποκλείει το ενδεχόμενο αναδιανομής των κατανεμημένων πόρων από περιφέρειες που δεν έχουν εξαντλήσει τα σχετικά κονδύλια λόγω χαμηλού ενδιαφέροντος ένταξης στο πρόγραμμα των Νέων Αγροτών (Μέτρο 6.1 ΠΑΑ 2014 - 2020) σε περιφέρειες που αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο να χάσουν από το πρόγραμμα σημαντικό αριθμό υποψηφίων δικαιούχων ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Β. Αποστόλου, απαντώντας σε κοινοβουλευτικές ερωτήσεις των βουλευτών Σερρών κας Φ. Αραμπατζή (ΝΔ) και κ. Μ. Τζελέπη (ΠΑΣΟΚ). Οι βουλευτές επισημαίνουν ότι ορισμένες περιφέρειες αντιμετωπίζουν σημαντικό πρόβλημα με υποψήφιους δικαιούχους που κινδυνεύουν να μείνουν εκτός προγράμματος και ζητούν από το ΥπΑΑΤ να τους πληροφορήσει εάν μπορεί να γίνει υπέρβαση προϋπολογισμού, όπως γίνεται στο ΕΣΠΑ ή να γίνει αναλογική κατανομή κονδυλίων στις περιφέρειες.

Διαβάστε εδώ τη σχετική ερώτηση

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπέρ της ανακατανομής των κονδυλίων είχε ταχθεί με δηλώσεις του στον ΑγροΤύπο ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Φάνης Παπάς.

Πάντως ο υπουργός στην απάντησή του απέκλεισε αυτό το ενδεχόμενο αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι: «Δεδομένου ότι η πρόσκληση που δημοσιοποιήθηκε ήταν η πρώτη για τον εν λόγω υπομέτρο (σ.σ. 6.1) και μάλιστα κατά το πρώτο έτος εφαρμογής του ΠΑΑ 2014-2020 θα πρέπει να υποστηριχθεί η δυνατότητα κάθε περιφέρειας να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια ένταξης νέων γεωργών και να προβεί ενδεχομένως σε νέα πρόσκληση στη βάση των διαθέσιμων πιστώσεων που της έχουν εκχωρηθεί συμβάλλοντας έτσι, κατά τη διάρκεια της προγραμματικής περιόδου στη βελτίωση της ηλικιακής σύνθεσης του πρωτογενούς τομέα και κατ' επέκταση στη βελτίωση της ανταγωνιστικοτητάς του.

Τέλος, επισημαίνεται ότι στο ανωτέρω πλαίσιο θα χρησιμοποιηθεί κάθε δυνατότητα υπερδέσμευσης για τις περιφέρειες στις περιπτώσεις που ο συνολικός προϋπολογισμός των αιτήσεων που υποβλήθηκαν υπερβαίνει τον διαθέσιμο αλλά ταυτόχρονα θα διαφυλαχθεί το δικαίωμα των υπόλοιπων περιφερειών να πραγματοποιήσουν την αναπτυξιακή τους στρατηγική στον πρωτογενή τομέα.

 
 

Επιστροφή

1990-2018 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 4,484375 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version