Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Ανακοινώθηκε από τον ΕΦΚΑ η παράταση καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου

13/4/2017


Η Διοίκηση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), ανακοίνωσε την παράταση της καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών του Ιανουαρίου μέχρι τέλη Μαρτίου και του Φεβρουαρίου μέχρι 13 Απριλίου. Συγκεκριμένα η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΕΦΚΑ αναφέρει ότι παρατείνει την προθεσμία υποβολής της Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης (ΑΠΔ) και της καταβολής των αντίστοιχων ασφαλιστικών εισφορών μισθολογικής περιόδου Ιανουαρίου 2017, καθώς και την προθεσμία καταβολής εισφορών μηνός Ιανουαρίου 2017 των μη μισθωτών ασφαλισμένων (αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, ελεύθερων επαγγελματιών) έως την Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2017. Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία για να καταβληθούν οι εισφορές του Ιανουαρίου έληγε σήμερα Παρασκευή, 17 Μαρτίου.

Αντίστοιχα ορίζει την Μεγάλη Πέμπτη, 13 Απριλίου 2017, ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής της Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης (ΑΠΔ) και καταβολής των αντίστοιχων ασφαλιστικών εισφορών μισθωτών και μη μισθωτών ασφαλισμένων (αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, ελευθέρων επαγγελματιών) του μηνός Φεβρουαρίου 2017.

Πάντως ο Οργανισμός δεν ανακοίνωσε κάποια παράταση στην καταβολή των εισφορών β' εξαμήνου 2016 του ΟΓΑ. Θυμίζουμε ότι σε σχετικό ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου αναφέραμε ότι ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) εξετάζει να δοθεί παράταση μέχρι τον Σεπτέμβριο ή έως το τέλος του έτους, όσον αφορά την καταβολή των εισφορών β' εξαμήνου 2016 του ΟΓΑ. Η συγκεκριμένη σκέψη ωστόσο δεν έχει αποφασιστεί οριστικά.

Σύμφωνα με παλαιότερη ενημέρωση από στελέχη του Υπουργείου Εργασίας, μόνο 323.000 από τα ειδοποιητήρια ασφαλιστικών εισφορών είχαν πληρωθεί, μέχρι τις 7 Μαρτίου. Να σημειωθεί ότι περίπου 160.000 ασφαλισμένοι, μέχρι και το πρωί της Τρίτης (7 Μαρτίου 2017) δεν γνώριζαν το ποσό των εισφορών που θα πληρώσουν για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2017. Όπως αναφέρουν τα ίδια στελέχη, έως και την Παρασκευή 10 Μαρτίου περίπου 630.000 ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες είχαν καταβάλει τις εισφορές του Ιανουαρίου 2017.

 
 

Επιστροφή

1990-2018 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 1,09375 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version