Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Φορέα αναγνώρισης αγροτικών προϊόντων μοναστηριών και μικρών παραγωγών θέλει να κάνει η ΓΣΕΒΕΕ

Φορέα αναγνώρισης αγροτικών προϊόντων μοναστηριών και μικρών παραγωγών θέλει να κάνει η ΓΣΕΒΕΕ


Φορέα αναγνώρισης μοναστηριακών προϊόντων και προϊόντων μικρών παραγωγών θέλει να κάνει η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ). Επίσης ζητά την δημιουργία ενιαίου μηχανισμού πιστοποίησης της Ελληνικής Κουζίνας («Σήμα Ελληνικής Κουζίνας») και των Ελληνικών προϊόντων. Αυτά τονίστηκαν στη συνάντηση εργασίας, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (16/03/2017), της ΓΣΕΒΕΕ, παρουσία του Προέδρου κ. Γ. Καββαθά και του Γεν. Γραμματέα κ. Γ. Κουράση, με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ε. Αποστόλου.

Η Διοίκηση της ΓΣΕΒΕΕ κατέθεσε αναλυτικά πλέγμα επίκαιρων προτάσεων σχετικά με θέματα ρύθμισης του κανονιστικού πλαισίου στον κλάδο της εστίασης καθώς και ζητήματα πιστοποίησης ελληνικών προϊόντων και στήριξης των μικρών επιχειρήσεων και παραγωγών.

Ειδική μνεία έγινε στην ανάγκη δημιουργίας ενός ενιαίου μηχανισμού πιστοποίησης της Ελληνικής Κουζίνας («Σήμα Ελληνικής Κουζίνας») και των Ελληνικών προϊόντων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ζήτημα επί του οποίου η ΓΣΕΒΕΕ προωθεί ήδη αντίστοιχες ενέργειες σε μελετητικό και επιχειρησιακό επίπεδο.

O Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ ενημέρωσε τον κ. Υπουργό για την ίδρυση από την Συνομοσπονδία ενός φορέα για την αναγνώριση των Μοναστηριακών προϊόντων και προϊόντων μικρών παραγωγών και την απονομή σήματος με το διακριτικό τίτλο «ΚΑΝΟΝ», σε αντιστοίχιση με τα σήματα «Monastic» και «Kosher», σε συνεργασία με την Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας.

Σε δηλώσεις που έκανε στον ΑγροΤύπο ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γ. Καββαθάς ανέφερε ότι «στην Ελλάδα υπάρχουν περίπου 50 – 60 ορθόδοξες μονές που παράγουν αγροτικά προϊόντα (λάδι, ελιές, κρασί, σαπούνι κ.α.). Στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας που έγινε στην Λακωνία αρκετές από αυτές παρουσίασαν τα προϊόντα τους και είδαμε ότι υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον από τις άλλες ορθόδοξες χώρες.

Έχουμε προχωρήσει στο καταστατικό της εταιρείας απονομής σήματος με το διακριτικό τίτλο «ΚΑΝΟΝ», τώρα προχωρούμε με τον Κανονισμό πιστοποίησης και σε αυτό ζητάμε και την συνδρομή του ΥπΑΑΤ. Θέλω να σας επισημάνω ότι υπάρχει μεγάλη ρωσική εταιρεία που θέλει να συμμετάσχει στο μετοχικό κεφάλαιο της «ΚΑΝΟΝ» Εκτιμώ ότι από τον Απρίλιο θα έχει ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία».

Η ΓΣΕΒΕΕ, δεδομένης της μακρόχρονης και εκτεταμένης εμπειρίας της στη δημιουργία συνεργατικών σχηματισμών, επανέλαβε επίσης το βασικό πυρήνα των προτάσεων της για την ανάγκη ανάπτυξης στοχευμένων πολιτικών υποστήριξης των συνεργατικών σχημάτων και των συνεργειών στον ευρύτερο τομέα της Αγροδιατροφής, με στόχο τη δημιουργία οικονομιών κλίμακας, την περαιτέρω αναβάθμιση των ελληνικών προϊόντων και την ενίσχυση της εξωστρέφειας τους.

Ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει όλα τα θέματα που έθεσε η ΓΣΕΒΕΕ και αφορούν στο χαρτοφυλάκιο της και θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ή διευκρινίσεις αν απαιτηθεί.

Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο εκπρόσωπος της ΓΣΕΒΕΕ στο Forum Τροφίμων της UEAPME κ. Ι. Μπαλατσούρας.

 
 

Επιστροφή

1990-2018 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,75 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version