Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Εορτασμός του Κιλελέρ έγινε από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων


Με αγροτική συγκέντρωση και τη συμμετοχή εργαζομένων και νεολαίας, γιορτάστηκε, στις 19 Μάρτη 2017, στον χώρο του Μνημείου του Αγρότη στο Κιλελέρ Λάρισας, η επέτειος των 107 χρόνων από την αιματηρή εξέγερση των κολίγων του Κιλελέρ. Η συγκέντρωση ξεκίνησε με ομιλίες μπροστά από το μνημείο, όπου πρώτος χαιρέτησε το μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων Κώστας Τζέλλας.

Ο κ. Τζέλας από το βήμα καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους στη συγκέντρωση, λέγοντας πως το σημερινό συλλαλητήριο διοργανώνεται προς τιμήν των νεκρών του Κιλελέρ, αλλά και με στόχο να αναδειχθούν τα σημερινά προβλήματα των αγροτών. Επίσης, κατήγγειλε τις κυβερνητικές πολιτικές οι οποίες, όπως είπε, «οδηγούν σε ένα νέο είδος τσιφλικάδων» και σημείωσε: «Εμείς οι μικρομεσαίοι αγρότες, μαζί με τους εργαζόμενους, θα δώσουμε την υπόσχεση στους προγόνους μας ότι δεν θα επιτρέψουμε να δημιουργηθούν νέα τσιφλίκια στην εργασία, στην αγροτιά, παντού».

Κεντρικός ομιλητής στη συγκέντρωση ήταν ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων: «Είμαστε σήμερα εδώ για να αποτίσουμε φόρο τιμής στους ηρωικούς προγόνους μας, να δώσουμε όρκους πίστης και ευθύνης ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση εκείνης της θυσίας».

Ο κ. Ρίζος Μαρούδας επισήμανε πως το σημερινό συλλαλητήριο στο Κιλελέρ αποτελεί τη συνέχεια των αγροτικών κινητοποιήσεων και των μπλόκων του προηγούμενου διαστήματος.

«Το Κιλελέρ αποτελεί σημείο σταθμό στο αγροτικό κίνημα και παραδειγματίζει τους αγώνες του σήμερα, γιατί οργανώθηκε και πέτυχε από τους πρώτους πεδινούς αγροτικούς συνδέσμους που συγκροτήθηκαν σε πόλεις και χωριά, ενώ προβάλει την αναγκαιότητα για συσπείρωση σε δραστήριους μαζικούς συλλόγους στο σήμερα» σημείωσε.

Στη συνέχεια τόνισε πως υπάρχει η ανάγκη να ενισχυθεί η συμμαχία των αγροτών με τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους «ενάντια στον κοινό αντίπαλο, ώστε να δοθεί προοπτική στον αγώνα για την αξιοποίηση των τεράστιων παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας προς όφελος του λαού».

Μετά το τέλος της συγκέντρωσης διαβάστηκε ψήφισμα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων από το χώρο του μνημείου στο Κιλελέρ. Στο ψήφισμα μεταξύ άλλων τονίζεται: «Η σημερινή αγωνιστική συγκέντρωση για τον γιορτασμό της 107ης επετείου του Κιλελέρ έρχεται ως συνέχεια μιας ακόμα μεγάλης μάχης που δώσαμε οι μικρομεσαίοι αγρότες, επί 25 μερόνυχτα στα μπλόκα, ενάντια στην ΚΑΠ της ΕΕ και στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, για την επιβίωσή μας».

 
 

Επιστροφή

1990-2018 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,515625 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version