Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Ζητούν άμεση λύση από τον πρωθυπουργό για το πρόβλημα με τα αρρύθμιστα δάνεια ελληνικού δημοσίου οι πτηνοτρόφοι


Να λυθεί άμεσα το πρόβλημα που απασχολεί πτηνοτρόφους και γενικότερα κτηνοτρόφους σε όλη τη χώρα, οι οποίοι είχαν λάβει κατά το παρελθόν δάνεια με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου και αντιμετωπίζουν προβλήματα δέσμευσης των τραπεζικών τους λογαριασμών και άλλες συνέπειες λόγω αιτήματος του εκκαθαριστή για άμεση αποπληρωμή των οφειλών τους, ζήτησε με επιστολή του ο Γενικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων. Δηλώσεις για το ζήτημα παραχώρησαν στον ΑγροΤύπο ο πρόεδρος του Γ.Α.Σ. Ιωαννίνων κ. Χ. Μπαλτογιάννης και το μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΚ κ. Ε. Γίτσας.

Όπως αναφέρει η επιστολή: «οργή και αγανάκτηση επικρατεί μεταξύ των κτηνοπτηνοτρόφων της περιοχής μας (...) μετά την απαράδεκτη ενέργεια της κατάσχεσης τραπεζικών λογαριασμών αλλά και της αποστολής προειδοποιητικών επιστολών με τις οποίες καλούν τους οφειλέτες να εξοφλήσουν το σύνολο των οφειλών τους σε συγκεκριμένη ημερομηνία, μετά την παρέλευση της οποίας θα αποσταλούν για βεβαίωση στις κατά τόπους οικονομικές εφορίες».

Διαβάστε εδώ την επιστολή

Όπως ανέφερε ο κ. Μπαλτογιάννης: «Αυτές τις μέρες μια ιδιωτική εισπρακτική εταιρεία ξεκίνησε διαδικασία από πλευράς εκκαθαριστή, αποστέλλοντας ειδοποιητήρια σε παραγωγούς - οφειλέτες. Σύμφωνα με τη διατύπωση των ειδοποιητηρίων ζητείται η άμεση εξόφληση των οφειλών στο σύνολό τους» διευκρινίζει ο κ. Μπαλτογιάννης ,προσθέτοντας ότι ειδικά για τον κλάδο των πτηνοτρόφων τα «δάνεια είναι συνήθως ύψους 15, 20 και 30.000 ευρώ. Βλέπετε την αντιμετώπιση της τράπεζας η οποία ξεκίνησε αυτή τη διαδικασία μόνο με τους γεωργοκτηνοτρόφους», σχολίασε, διευκρινίζοντας ότι η προθεσμία για τους οφειλέτες, σύμφωνα με τα ειδοποιητήρια έληγε στις 17/3, ημερομηνία που εστάλη και η επιστολή. «Υπάρχει η δέσμευση από τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ότι και αυτά τα δάνεια θα μπορέσουν να ρυθμιστούν. Αυτή τη στιγμή απειλείται ο απλός παραγωγός», πρόσθεσε ο ίδιος. 

Από την πλευρά του ο κ. Γίτσας, ερωτώμενος για το ζήτημα ανέφερε: «ο ΣΕΚ κατά διαστήματα έχει επαναλάβει τις θέσεις τους για αυτά τα δάνεια. Να σταματήσουν αυτές οι διαδικασίες και να δοθεί η δυνατότητα ρύθμισης, αφού φύγουν οι προσαυξήσεις και οι τοκισμοί των δανείων και δοθεί η δυνατότητα στον αγρότη και κτηνοτρόφο να προσκομίσει τα νεώτερα οικονομικά του δεδομένα και τη δυνατότητα που έχει να αποπληρώσει αυτές τις υποχρεώσεις.Τη νομοθετική ρύθμιση, από πλευράς ελληνικής πολιτείας, πιέζουμε και την περιμένουμε εδώ και τρία χρόνια. Το πρόβλημα το αντιμετωπίζει ο κτηνοτρόφος που είναι ο πιο αδύναμος κρίκος ως προς την αντιμετώπισή του. Θέλουμε κι εμείς ίδιους όρους μεταχείρισης, όπως και στα άλλα επιχειρηματικά δάνεια. Είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί έντονα κτηνοτρόφους, αρκετοί εκ των οποίων είχαν κάνει κατά το παρελθόν μεγάλες επενδύσεις, όπως οι αιγοπροβατοτρόφοι και οι χοιτοτρόφοι. Το 10%  των αιγοπροβατοτρόφων που παράγουν όμως το 80% της παραγωγής, είναι χρεωμένοι. Συνεχώς δημιουργούνται αυτά τα προβλήματα, ειδικά με τις φορολογικές ενημερότητες των παραγωγών» ανέφερε ο κ. Γίτσας.

 
 

Επιστροφή

1990-2018 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 1,867188 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version