Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

ΟΠΕΚΕΠΕ: Έως 10 Απριλίου η συνδεδεμένη βάμβακος, Παρασκευή πληρώνονται οι πρόωρες συντάξεις Φεβρουαρίου


Σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η πληρωμή για τις πρόωρες συντάξεις αγροτών, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΑγροΤύπου. Η πληρωμή θα αφορά τον μήνα Φεβρουάριο και θα περιλαμβάνεται σε μια σειρά πληρωμών για ανειλημμένες υποχρεώσεις διαφόρων καθεστώτων που δεν αναμένεται ωστόσο να συμπεριλαμβάνει σημαντικά «πακέτα». Τη συνδεδεμένη στο βαμβάκι περιμένουν οι αγρότες πριν το Πάσχα για να ακακουφιστούν, με πιθανότερες ημερομηνίες πληρωμής την Μεγάλη Παρασκευή 7 ή τη Δευτέρα του Πάσχα 10 Απριλίου. Με τα υπάρχοντα δεδομένα πάντως δεν φαίνεται φως στο τούνελ πριν από το Πάσχα, για τους κτηνοτρόφους που περιμένουν τα υπόλοιπα εξισωτικής 2015, χωρίς να υπάρχει ακόμα σαφές χρονοδιάγραμμα πληρωμής.

Το βαμβάκι περιμένουν οι αγρότες

Την ειδική στήριξη βάμβακος περιμένουν οι αγρότες όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο Πρόεδρος της ΕΑΣ Ορεστιάδας κ. Βασίλης Μητούσης. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του ΑγροΤύπου η εν λόγω πληρωμή έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί πριν από το Πάσχα με πιθανότερη ημέρα πληρωμής τη Μεγάλη Παρασκευή 7 Απριλίου με υπαρκτή πάντως την πιθανότητα να φανούν τα χρήματα και τη Δευτέρα του Πάσχα 10 Απριλίου. Υπενθυμίζεται ότι στην ίδια πληρωμή θα περιλαμβάνονται και οι πληρωμές συνδεδεμένων ενισχύσεων συνδεδεμένες στα τεύτλα και σπαράγγια (εκκρεμούν οι αποφάσεις καθορισμού ύψους των ενισχύσεων).

Πληρώνονται οι πρόωρες συντάξεις Φεβρουαρίου

Την Παρασκευή 31 Μαρτίου αναμένεται να πληρωθούν οι πρόωρες συντάξεις αγροτών για τον μήνα Φεβρουάριο. Αυτό ανέφερε ο αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Γ. Κέντρος στον ΑγροΤύπο επιβεβαιώνοντας ότι την Παρασκευή 31 Μαρτίου θα γίνει μια νέα πληρωμή από τον Οργανισμό που θα περιλαμβάνει και άλλες πληρωμές ανειλημμένων υποχρεώσεων.

Στασιμότητα σε γεωργοπεριβαλλοντικά και υπόλοιπα εξισωτικής 2015

Ωστόσο αυτό που καίει βιοκαλλιεργητές και δικαιούχους γεωργοπεριβαλλοντικών καθεστώτων είναι πότε θα ξεκινήσουν οι πληρωμές για βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία καθώς σε ορισμένες περιοχές οι παραγωγοί δεν έχουν πληρωθεί για το 2014 ενώ εκκρεμούν και οι πληρωμές του 2015, η πληρωμή των οποίων είχε οριοθετηθεί από το ΥπΑΑΤ εντός του πρώτου τριμήνου του 2017. Όπως είχε πληροφορήσει σχετικά ο ΑγροΤύπος, για να ξεκινήσουν εκ νέου οι πληρωμές στα γεωργοπεριβαλλοντικά αναμένεται σχετική απόφαση έγκρισης κονδυλίων η οποία προς το παρόν δεν έχει γνωστοποιηθεί πότε θα βγει.  Σε αναμονή βρίσκονται και οι κτηνοτρόφοι περιμένοντας πληρωμές για υπόλοιπα εξισωτικής 2015, κάτι που σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου φαντάζει εξαιρετικά απίθανο να πραγματοποιηθεί έως το Πάσχα, ενώ ερωτηματικό παραμένει αν θα περάσει και ο Απρίλιος χωρίς κάποια εξέλιξη.

 
 

Επιστροφή

1990-2018 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,7646484 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version