Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Βάρος στον αγροδιατροφικό τομέα δίνει ο ΟΠΑΠ και στηρίζει 10 επιχειρήσεις του κλάδου

Βάρος στον αγροδιατροφικό τομέα δίνει ο ΟΠΑΠ και στηρίζει 10 επιχειρήσεις του κλάδου


Στον αγροδιατροφικό τομέα ανήκουν οι 10 από τις 20 επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν στο νέο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ΟΠΑΠ, «Επιχειρηματική Ανάπτυξη από τον ΟΠΑΠ». Η παρουσίαση του προγράμματος και των εταιρειών πραγματοποιήθηκε σε ειδική εκδήλωση, την Τρίτη, 4 Απριλίου 2017, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Οι δέκα εταιρείες του αγροδιατροφικού τομέα είναι:
KANAKAS: Εταιρεία παραγωγής και επεξεργασίας ρυζιού εξαιρετικής ποιότητας
Τσιλιλής: Η πρώτη ελληνική εταιρεία που εμφιάλωσε τσίπουρο
ΝΗΣΟΣ: Μικροζυθοποιία από την Τήνο
Anassa: Εταιρεία επεξεργασίας και εμπορίας premium βοτάνων και αφεψημάτων
Bläuel: Παραγωγός έξτρα παρθένου βιολογικού ελαιολάδου
Evrofarma: Καινοτόμα ελληνική γαλακτοβιομηχανία
Κουφετοποιία Χατζηγιαννάκη: Οικογενειακή επιχείρηση παραγωγής ποιοτικών και καινοτόμων ζαχαρωδών προϊόντων
Provertia: Εταιρεία παραγωγής και επεξεργασίας γαλακτοκομικών ειδών
Radiki: Εταιρεία προώθησης ποιοτικών γεωργικών προϊόντων
Ρούσσας: Τυροκομική εταιρεία που αφιερώθηκε αποκλειστικά στη παραγωγή φέτας

Οι υπόλοιπες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι:
Alvion Pharmaceuticals
Cream Team
Diving Status
Doctoranytime
Madame Shou Shou
Η online υπηρεσία εύρεσης και αξιολόγησης χώρων φύλαξης και απασχόλησης παιδιών
NanoPhos
Plex.Earth
Pockee
Spotawheel

Το δελτίο τύπου του ΟΠΑΠ για την εκδήλωση αναφέρει τα εξής:

Πρόκειται για εταιρείες που εκπροσωπούν παραγωγικούς και εξωστρεφείς κλάδους της ελληνικής οικονομίας, όπως το λιανικό εμπόριο, οι ναυτιλιακές υπηρεσίες, η επεξεργασία τροφίμων, η τεχνολογία, η φαρμακοβιομηχανία κλπ. Μέσω του προγράμματος «Επιχειρηματική Ανάπτυξη από τον ΟΠΑΠ» θα λάβουν εξειδικευμένη και ολοκληρωμένη υποστήριξη αλλά και πρόσβαση σε ένα δίκτυο περισσότερων από 70 υψηλόβαθμων στελεχών της αγοράς, που θα τις βοηθήσει να ξεπεράσουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, ώστε με την εξέλιξή τους να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και να διευρύνουν τους επιχειρηματικούς τους ορίζοντες.

Ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του ΟΠΑΠ, Καμίλ Ζίγκλερ, δήλωσε σχετικά: «Διαχρονικά ο ΟΠΑΠ αποτελεί ζωντανό και αναπόσπαστο κύτταρο της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας. Προχωράμε σε σημαντικές επενδύσεις, υλοποιούμε πολλαπλά έργα και συμβάλλουμε στη δημιουργία και διατήρηση θέσεων εργασίας, μέσα από μια στρατηγική που παράγει αξία για την κοινωνία, την οικονομία και την εταιρεία μας. Το «στοίχημα» του ΟΠΑΠ είναι η ανάπτυξη – και εργαζόμαστε εντατικά για να το πετύχουμε. Για αυτό και η σημερινή μέρα είναι ιδιαίτερη για εμάς, καθώς σηματοδοτεί την έναρξη του προγράμματος «Επιχειρηματική Ανάπτυξη από τον ΟΠΑΠ», που έχει ως στόχο να ενισχύσει τις προοπτικές δυναμικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων».  
 
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Ντάμιαν Κόουπ, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Ως μια από τις ηγετικές εταιρείες της αγοράς και υπεύθυνος εταίρος της ελληνικής κοινωνίας αναγνωρίζουμε πλήρως το θετικό αντίκτυπο που μπορούμε να έχουμε σε κοινωνικό επίπεδο από τη δραστηριότητά μας. Πρόκειται για τον θεμέλιο λίθο της στρατηγικής μας στον τομέα της εταιρικής υπευθυνότητας, η οποία δημιουργεί σημαντικά οφέλη για πολλούς κοινωνικούς μας εταίρους σε όλη τη χώρα. Είμαστε υπερήφανοι για τα επιτεύγματά μας, αλλά ταυτόχρονα, επιδιώκουμε να ανεβάζουμε τον πήχη όλο και ψηλότερα. Πιστοί, λοιπόν, στη στρατηγική μας κατεύθυνση να δημιουργούμε ένα καλύτερο αύριο για τη νέα γενιά – το μέλλον της Ελλάδας – στηρίζουμε έμπρακτα την απασχόληση και την ανάπτυξη, μέσα από συγκεκριμένες δράσεις, όπως το πρόγραμμα «Επιχειρηματική Ανάπτυξη από τον ΟΠΑΠ», που παρουσιάσαμε σήμερα». 

Ο Chief Customer Officer του ΟΠΑΠ, Πετρ Ματεγιόφσκι, ανέφερε: «Αποστολή του προγράμματος που υλοποιούμε σε συνεργασία με την Endeavor Greece είναι η ολοκληρωμένη υποστήριξη αναπτυσσόμενων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, δηλαδή τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας, και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Η ανταπόκριση της επιχειρηματικής κοινότητας στο κάλεσμα μας ήταν ιδιαίτερα μεγάλη, καθώς περισσότερες από 500 επιχειρήσεις υπέβαλαν συμμετοχή. Η επιλογή των 20 εταιρειών βασίστηκε σε κριτήρια όπως η καινοτομία, το επιχειρηματικό μοντέλο, οι προοπτικές της επιχείρησης, καθώς και το όραμα του επιχειρηματία. Αυτή η δυναμική ομάδα θα έχει πολλαπλά οφέλη από το πρόγραμμα, που ξεκινούν από την καθοδήγηση σε βασικούς άξονες δράσης, όπως η στρατηγική, η οικονομική και λειτουργική διαχείριση και φτάνουν μέχρι και την πρόσβαση σε χρηματοδοτικά εργαλεία και σε διεθνείς αγορές».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Endeavor Greece, Χάρης Μακρυνιώτης, δήλωσε: «Είμαστε πολύ υπερήφανοι που συνεργαζόμαστε με τον ΟΠΑΠ στο πρόγραμμα «Επιχειρηματική Ανάπτυξη από τον ΟΠΑΠ» καθώς πιστεύουμε ότι οι 20 επιλεγμένες δυναμικά αναπτυσσόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα στους κλάδους τους, να δημιουργήσουν αξία για τη χώρα. Είναι εταιρείες με σημαντικό πολλαπλασιαστικό αντίκτυπο για την οικονομία και την κοινωνία, που μπορούν να δημιουργήσουν ένα αξιοσημείωτο αριθμό θέσεων εργασίας και να λειτουργήσουν ως πρότυπα και πηγή έμπνευσης για άλλους».

Ολοκληρωμένη υποστήριξη στις επιχειρήσεις

Οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Επιχειρηματική Ανάπτυξη από τον ΟΠΑΠ» που υλοποιείται σε συνεργασία με τον διεθνή μη κερδοσκοπικό οργανισμό Endeavor,  αποκτούν πρόσβαση σε δεδομένα και πληροφορίες, καθώς και σε ένα σημαντικό επιχειρηματικό δίκτυο, το οποίο θα τις βοηθήσει να ξεπεράσουν τυχόν εμπόδια και δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και να εξελιχθούν σε μεγάλες και επιτυχημένες επιχειρήσεις που καινοτομούν, εξάγουν, αλλάζουν τα δεδομένα στον κλάδο τους και κατ’ επέκταση δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα, που υλοποιείται σε συνεργασία με τον διεθνή μη-κερδοσκοπικό οργανισμό Endeavor, παρέχει στις συμμετέχουσες επιχειρήσεις:

  • Ολοκληρωμένη καθοδήγηση: Ένα δίκτυο επιτυχημένων επιχειρηματιών και υψηλόβαθμων στελεχών της αγοράς θα βοηθήσει τις εταιρείες να ξεπεράσουν τα προβλήματά τους. Σύμφωνα με τις ανάγκες και τις προτεραιότητες της κάθε επιχείρησης θα επιλεγεί ο κατάλληλος μέντορας με τον οποίο θα συνεργαστεί καθ΄ όλη τη διάρκεια του προγράμματος.
  • Εκπαιδευτικά σεμινάρια: Κάθε επιχείρηση θα λάβει καθοδήγηση σε βασικούς άξονες δράσης της, όπως η στρατηγική, η διαχείριση οικονομικών και ανθρώπινου δυναμικού, το marketing και οι πωλήσεις, το branding και η επικοινωνία, μέσω μιας σειράς εκπαιδευτικών εργαστηρίων και συναντήσεων. Στο πλαίσιο του προγράμματος θα οργανωθούν οκτώ εκπαιδευτικά σεμινάρια που καλύπτουν βασικούς τομείς λειτουργίας μιας επιχείρησης.
  • Πρόσβαση σε χρηματοδοτικά εργαλεία: Οι επιχειρήσεις θα αποκτήσουν πρόσβαση σε ένα δίκτυο επενδυτών και, σε συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα, θα έχουν τη δυνατότητα να διερευνήσουν πιθανές επιλογές χρηματοδότησης και δανεισμού με τη βοήθεια των στελεχών της τράπεζας.
  • Πρόσβαση σε διεθνείς αγορές: Οι επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται για διεθνή επέκταση θα ενημερωθούν για τις αγορές που τους ενδιαφέρουν προκειμένου να σχεδιάσουν ένα ολοκληρωμένο στρατηγικό πλάνο για την περαιτέρω επέκταση της δραστηριότητάς τους.
  • Δράσεις δικτύωσης: Οι επιχειρήσεις θα έχουν πολυάριθμες ευκαιρίες δικτύωσης με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες, αλλά και άλλους επιχειρηματίες σε ειδικά σχεδιασμένες εκδηλώσεις.
 
 

Επιστροφή

1990-2018 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,71875 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version