Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Έως τον Ιούλιο οι αποζημιώσεις ΕΛΓΑ για το 2016


Τον στόχο της ολοκλήρωσης της καταβολής των αποζημιώσεων των παραγωγών για ζημιές του 2016 το αργότερο έως το τέλος Ιουνίου, έχει θέσει ο ΕΛΓΑ σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου. Αυτό επιβεβαιώνει και κοινοβουλευτική απάντηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Β. Αποστόλου σε ερώτηση του βουλευτή Έβρου κ. Αναστάσιου Δημοσχάκη, ο οποίος αναφέρεται σε καθυστερήσεις στις αποζημιώσεις αρκετών κτηνοτρόφων του Νομού Έβρου για ζημιές από την Άνοιξη του 2016. Όπως καταγγέλει ο ερωτών βουλευτής Έβρου κ. Α. Δημοσχάκης, «πολλοί κτηνοτρόφοι που υπέστησαν ολοκληρωτική καταστροφή το 2016 ακόμα είναι απλήρωτοι». Επίσης ο ίδιος αναφέρει ότι άλλοι κτηνοτρόφοι που έλαβαν τις αποζημιώσεις τους, τις είδαν μειωμένες σε σχέση με αυτό που αναμενόταν να εισπράξουν.

Μεταξύ άλλων ο κ. Δημοσχάκης αναφέρει: «στις 2/3/2017 ανακοίνωσε ο ΕΛΓΑ ότι κατέβαλε τις αποζημιώσεις των πληγέντων κτηνοτρόφων της προηγούμενης χρονιάς (σ.σ. 2016). Δυστυχώς όμως οι αποζημιώσεις που καταβλήθηκαν δεν αφορούσαν το σύνολο του νομού αλλά τμήμα αυτού.

Στη συνέχεια της ερώτησής του ο κ. Δημοσχάκης αναφέρεται και σε ποσά αποζημιώσεων μειωμένα σε σχέση με αυτό που περίμεναν οι δικαιούχοι αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι:

«με έκπληξη διαπιστώνουμε ότι για πρώτη φορά στα χρονικά του ΕΛΓΑ οι δικαιούχοι δεν εισέπραξαν το προβλεπόμενο ποσοστό που προκύπτει από τα ποσοστά ζημιάς και το είδος της καλλιέργειας, σύμφωνα με τους πίνακες ασφάλισης του Οργανισμού. Το ποσό που πληρώσατε είναι το 80% της αποζημίωσης σε κάθε δικαιούχο».

Διαβάστε εδώ την αναλυτική ερώτηση του κ. Δημοσχάκη

Στόχος ο Ιούλιος για την ολοκλήρωση των πληρωμών για ζημιές 2016, με πληρωμές κάθε μήνα

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου ο ΕΛΓΑ έχει θέσει ως στόχο - καταληκτική ημερομηνία εξόφλησης των αποζημιώσεων για ζημιές του 2016 την 30η Ιουνίου 2017.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων στην απάντησή του ο Υπουργός ΑΑΤ κ. Αποστόλου:

Στα σχέδια του Οργανισμού είναι να πραγματοποιηθούν οι πληρωμές στην Επικράτεια τους προσεχείς μήνες σε τακτά χρονικά διαστήματα (κέθε μήνα) μέχρι και την ολοκλήρωση όλων των αποζημιώσεων του 2016 (τέλη Άνοιξης - αρχές καλοκαιριού 2017).

Δείτε εδώ την απάντηση του κ. Αποστόλου

 
 

Επιστροφή

1990-2018 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,5939941 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version