Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Η καλλιέργεια του λούπινου και οι πολλαπλές χρήσεις του

Η καλλιέργεια του λούπινου και οι πολλαπλές χρήσεις του


Με ιδιαίτερη επιτυχία σήμερα Τετάρτη, 5 Απριλίου 2017, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική ημερίδα για την καλλιέργεια του λούπινου και τις πολλαπλές χρήσεις του, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος LIBBIO.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την ομάδα του Ευρωπαϊκού ερευνητικού προγράμματος LIBBIO: Lupinus mutabilis for Increased Biomass from marginal lands and value for BIOrefineries (Horizon 2020) (www.libbio.net).

Αρχικά  στο πρώτο μέρος της ημερίδας ο  κύριος Pall Arnason  επισκέπτης ομιλητής (Inovation center of Iceland)  παρουσίασε εν συντομία το Ευρωπαϊκό προγράμμα LIBBIO καθώς και τα  πλεονεκτήματα του λούπινου των Άνδεων (Lupinus mutabilis) ή λούπινο το μαραγαριταρώδες.

Την σκυτάλη πήρε η κα Μυρτώ Μπάραδα από το ΓΠΑ η  οποία παρουσίασε τα δύο είδη λούπινου που καλλιεργούνται στην Ελλάδα (Lupinus albus και Lupinus pilosus) με το πρώτο να καταλαμβάνει τις μεγαλύτερες εκτάσεις.

Στη συνέχεια ακολούθησε παρουσίαση από τον κ. Χατζηγεωργίου καθηγητή του ΓΠΑ, ο οποίος εστίασε στις δυνατότητες που υπάρχουν ως προς την αντικατάσταση της σόγιας από το μαργαριταρώδες λούπινο. Το πρώτο μέρος της ημερίδας έκλεισε με την ομιλία του καθηγητή Rob Van Haren από το πανεπιστήμιο του Ηanze.

Tο δεύτερο μέρος της ημερίδας  ξεκίνησε  με  παρουσίαση των  προσπαθειών  γενετικής βελτίωσης του μαργαριταρώδους λούπινου για την δημιουργία νέων  ποικιλιών, από την Luisa Trindade από το πανεπιστήμιο του Wageningen.  Στην  υφιστάμενη κατάσταση όσο αφορά την καλλιέργεια του Λούπινου στην Ευρώπη Udo Prins ( ινστιτούτο Luis Bolck).

Ο κ. k Franke ( german institute of food technologies) αναφέρθηκε στις σύγχρονες μεθόδους επεξεργασίας του λούπινου. Στη συζήτηση επανήλθε  καθηγητής Rob Van Haren  αναλύοντας τις δυνατότητες χρήσης του λούπινου στην  διατροφή του ανθρώπου και των ζώων.

Η ημερίδα έκλεισε με την παρουσίαση της κας. Irmgard  Starmann ( εταιρεία color &brain), η οποία  εστίασε  τις  χρήσεις του λούπινου στην βιομηχανία, των καλλυντικών.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν τόσο φοιτητές όσο και αρκετοί καθηγητές του ΓΠΑ. Στο τέλος δόθηκε ο απαραίτητος χρόνος για διευκρινίσεις και βεβαιώσεις παρακολούθησης της ημερίδας.

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,5 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version