Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Καταβλήθηκε έκτακτη ενίσχυση ύψους 1,5 εκατ. ευρώ σε κτηνοτρόφους του Αιγαίου όμως ορισμένοι δεν πληρώθηκαν


Περιπτώσεις κτηνοτρόφων που δεν πληρώθηκαν καθόλου και κτηνοτρόφων που έλαβαν και κάτι...παραπάνω σε σχέση με τα προβλεπόμενα της έκτακτης ενίσχυσης για παραγωγούς νησιών του Αιγαίου που πλήττονται από το πρόβλημα των προσφυγικών ροών, ανέδειξε το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου. Υπενθυμίζεται ότι τον Φλεβάρη με ανακοίνωσή του το ΥπΑΑΤ είχε αναγγείλει πληρωμές συνολικού ύψους 1,68 εκατ. ευρώ σε αιγοπροβατοτρόφους και βοοτρόφους 6 νησιών του Αιγαίου ενώ με πρόσφατη τροποποίηση εντάχθηκαν και οι Οινούσες. Όπως ανέφεραν κτηνοτρόφοι από χωριά της Λέσβου στον ΑγροΤύπο, υπήρξαν αρκετές περιπτώσεις όπου οι δικαιούχοι δεν έλαβαν την ενίσχυση.

Ποιες οι ενισχύσεις που προέβλεπε η απόφαση του ΥπΑΑΤ και τι πληρώθηκε σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥπΑΑΤ τον Φεβρουάριο και σχετική απόφαση την ίδια περίοδο (ΦΕΚ Β', 578, 24/2/2017) η προβλεπόμενη ενίσχυση (έκτακτη ενίσχυσης προσαρμογής σε παραγωγούς γάλακτος) ορίστηκε σε 1.683.910 ευρώ για αιγοπροβατοτρόφους και βοοτρόφους (για τους δεύτερους προβλέπονταν 93.280 ευρώ) στα νησιά Μυτιλήνη, Χίος, Σάμος, Λέρος, Κως και Μεγίστη ενώ με πρόσφατη τροποποιητική (ΦΕΚ Β' 1294, 12/4/2017) προστέθηκαν και οι Οινούσες. Η ενίσχυση που προβλεπόταν σύμφωνα με το υπουργείο θα έφτανε τα 3,99 ευρώ ανά επιλέξιμο αιγοπρόβατο και τα 80 ευρώ ανά επιλέξιμο βοοειδές.

Τελικά, σύμφωνα με τη λίστα πληρωμών του ΟΠΕΚΕΠΕ στις 12/4 καταβλήθηκαν 1.495.275 ευρώ (1.402.479 ευρώ σε 2.797 αιγοπροβατοτρόφους και 92.796 ευρώ σε 85 βοοτρόφους).

«Εδώ στα Παράκοιλα της Λέσβου υπήρξαν κτηνοτρόφοι που έλαβαν 4,20 ευρώ ενίσχυχη ανά ζώο, πάνω δηλαδή από τα προβλεπόμενα αλλά γνωρίζω και συναδέλφους που πληρώθηκαν μειωμένη την ενίσχυση ή και κάποιους από γειτονικά χωριά όπως η Αγία Παρασκευή που δεν έλαβαν καθόλου χρήματα», ανέφερε στον ΑγροΤύπο ο κτηνοτρόφος από τη Λέσβο κ. Βασίλειος Βαχαράκης. «Προσπαθούν να δουν τι συνέβη μέσω του ΟΠΕΚΕΠΕ. Προσωπικά εγώ πληρώθηκα στις 13/4 (σ.σ. η εντολή της πληρωμής σύμφωνα με τη λίστα του ΟΠΕΚΕΠΕ έχει καταχωρηθεί στις 12/4). Ήταν μια καλή ενίσχυση που ανακούφισε κάπως τα πράγματα καθώς είχαμε πάθει μεγάλες ζημιές τον Χειμώνα», πρόσθεσε ο κ. Βαχαράκης.

Εδώ η πρόσφατη τροποποιητική

Εδώ η λίστα πληρωμών του ΟΠΕΚΕΠΕ

 
 

Επιστροφή

1990-2018 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 1,09375 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version