Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Οκτώ ιταλικές περιφέρειες σε συνεργασία με την ΕΕ δημιούργησαν ένα χρηματοδοτικό ταμείο για τον αγροτικό τομέα


Οκτώ ιταλικές περιφέρειες αποφάσισαν να αξιοποιήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα ταμεία αγροτικής ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δημιουργώντας την Πολυπεριφερειακή Πλατφόρμα Αγροτικών Εγγυήσεων (AIGMP). Η συμφωνία μεταξύ περιφερειακών, εθνικών και ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων, υπογράφηκε στη Βερόνα, στις 8 Απριλίου 2017. Στόχος της είναι η χρηματοδότηση μικρών και μεσαίων επιχειρήσεις αγροτικής παραγωγής, μεταποίησης και διανομής γεωργικών προϊόντων. Θα αποσκοπεί στη δημιουργία επενδύσεων στον αγροτικό τομέα της Ιταλίας, συνολικού ύψους άνω του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ. Συγκεκριμένα οι περιφέρειες Piemonte, Toscana, Umbria, Campania, Puglia, Veneto, Friuli Venezia Giulia και Calabria, υπέγραψαν συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (ΕΤΕ) και το ιταλικό ISMEA (Ινστιτούτο Υπηρεσιών Γεωργίας Αγοράς Τροφίμων) για την σύσταση του AIGMP.

Σύμφωνα με την Κομισιόν, θα είναι το μεγαλύτερο χρηματοδοτικό «εργαλείο» για τη γεωργία που υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ) μέχρι σήμερα. Θα χρηματοδοτείται από το ΕΓΤΑΑ και από εθνικές συνεισφορές (πάνω από 68 εκατ. ευρώ), το ΕΤΕ (165 εκατ. ευρώ), την ΕΤΕπ (150 εκατ. ευρώ) και την ιταλική τράπεζα Cassa Depositi Prestiti SpA (150 εκατ. ευρώ). Επιπλέον, η ISMEA έχει τη δυνατότητα να συνεισφέρει σε αυτό περίπου 20 εκατ. ευρώ.

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο κ. Phil Hogan, Επίτροπος Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης της ΕΕ, «αυτή είναι μια ενθαρρυντική πρωτοβουλία δημιουργίας χρηματοπιστωτικών μέσων στη γεωργία και είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος με την εξαιρετική συνεργασία μεταξύ των περιφερειακών, εθνικών και ευρωπαϊκών θεσμών. Έτσι θα μπορούμε να έχουμε μεγαλύτερη ιδιωτική χρηματοδότηση στον αγροτικό τομέα. Οι αγρότες της ΕΕ πρέπει να έχουν ίδιες δυνατότητες πρόσβασης δανεισμού και επενδύσεων όπως και οι υπόλοιποι τομείς της οικονομίας. Έτσι θα οικοδομήσουμε έναν ανταγωνιστικό ευρωπαϊκό αγροτικό τομέα και θα αξιοποιήσουμε πλήρως τις δυνατότητες της βιώσιμης παραγωγής, θα αυξήσουμε τις εξαγωγές και θα δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας. Ελπίζω το μοντέλο αυτό να το μιμηθούν και άλλες χώρες της ΕΕ».

 
 

Επιστροφή

1990-2018 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,515625 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version