Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Συμμετοχή Περιφέρειας Κρήτης σε διεθνές φόρουμ για τα προϊόντα με γεωγραφικές ενδείξεις


Στο πρώτο παγκόσμιο Forum αφιερωμένο στις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που καλούνται να αντιμετωπίσουν τα Ευρωπαϊκά συστήματα των γεωγραφικών ενδείξεων στο νέο διαμορφούμενο εμπορικό περιβάλλον που πραγματοποιήθηκε στην Πάρμα της Ιταλίας συμμετείχε η Περιφέρεια Κρήτης.

Μάλιστα όπως έκανε γνωστό η Αντιπεριφερειάρχης Θεανώ Βρέντζου-Σκορδαλάκη που συμμετείχε στις εργασίες του φόρομ, η 2η Γενική Συνέλευση της ένωσης AREPO θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην Κρήτη τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Σκοπός του διεθνούς Forum να επανακαθοριστεί το νέο πλαίσιο λειτουργίας προώθησης και προστασίας των γεωγραφικών ενδείξεων στο διεθνές εμπόριο και παράλληλα να προωθήσει νέες επιχειρηματικές σχέσεις με τους κορυφαίους αγοραστές.

Στόχος η διασύνδεση των προϊόντων με την προστασία της εδαφικής ταυτότητας, το μέλλον της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής μετά το 2020, την παγκόσμια προβολή των πιστοποιημένων ευρωπαϊκών προϊόντων ως Γεωγραφικές Ενδείξεις (ΠΟΠ, ΠΓΕ, ΕΠΙΠ), την αποτελεσματικότερη παρακολούθηση της τοπικής, ευρωπαϊκής και παγκόσμιας αγορά για ένα βιώσιμο σύστημα προϊόντων διατροφής.

Το παγκόσμιο φόρουμ πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Ιταλικής κυβέρνησης και της Περιφέρειας Emilia-Romagna, ιδρυτικό μέλος της ένωσης ευρωπαϊκών περιφερειών AREPO, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, το Εμπορικό Επιμελητήριο της Ιταλίας, το Cibus Connect, την ένωση AREPO, το ευρωπαϊκό δίκτυο AREFLH και το παγκόσμιο δίκτυο Γεωγραφικών Ενδείξεων ORIGIN.

Αφορμή για την ανάληψη της πρωτοβουλία αυτής ήταν η ανάγκη οικοδόμησης μιας νέας στρατηγικής αξίας για τις Γεωγραφικές Ενδείξεις (ΓΕ) εντός του ευρωπαϊκού πλαισίου και στις διεθνείς αγορές.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Περιφερειάρχης Emilia Romagna κ. Stefano Bonaccini, o Δήμαρχος της Πάρμας κ. Federico Pizzarotti και ο Ευρωπαίος Επίτροπος κ. Phil Hogan μέσω video-message.

Στο πλαίσιο των εργασιών αναφέρθηκε ο ρόλος των Γεωγραφικών Ενδείξεων στην ευρωπαϊκή πολιτική καθώς επίσης το παρόν και το μέλλον τους στην ΕΕ ενώ ο κ. Paolo de Castro An, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου και μέλος της αντιπροσωπείας για τις σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, επεσήμανε τη σημαντική συμβολή της πρωτοβουλίας αυτής, η οποία σε συνδυασμό με την εμπειρία που έχει αποκομίσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πάνω στις ΓΕ από το 1992, θα μπορέσουν να διαμορφώσουν το νέο πλαίσιο στην μετά το 2020 εποχή.

Στο περιθώριο του Forum η Αντιπεριφερειάρχης κα Θεανώ Βρέντζου-Σκορδαλάκη είχε επαφές με την Αντιπεριφερειάρχη της Emilia Romagna, κα Simona Gaselli, εμπνευστής του παγκόσμιου Forum ORIGO, τον Αντιπεριφερειάρχη της Περιφέρειας Aquitaine Jean-Pierre Raynaud, με εκπροσώπους από την Περιφέρεια της Καταλονίας της Ισπανίας.

Επίσης με τον Γενικό Γραμματέα της ένωσης AREPO η κα. Βρέντζου είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει για θέματα της ένωσης και κυρίως για την 2η Γενική Συνέλευσης της ένωσης AREPO που θα διεξαχθεί στην Κρήτη τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι θέματα τα οποία αναπτύχθηκαν στην Πάρμα καθώς και η νέα διαμόρφωση των πολιτικών θα αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης στην 2η Γενική Συνέλευση της ένωσης AREPO. Στις εργασίες του παγκόσμιου Forum, από την Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε και το στέλεχος της Π.Ε Ρεθύμνης Χαράλαμπος Πίτερης.

 
 

Επιστροφή

1990-2018 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,5 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version