Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Ελλειμματική αναμένεται η παγκόσμια παραγωγή το 2017/2018 σε σιτάρι και καλαμπόκι

Ελλειμματική αναμένεται η παγκόσμια παραγωγή το 2017/2018 σε σιτάρι και καλαμπόκι


Μειωμένη κατά 3% εκτιμάται ότι θα είναι η παγκόσμια παραγωγή δημητριακών την περίοδο 2017/18, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Διεθνούς Συμβουλίου Δημητριακών (IGC). Η παγκόσμια κατανάλωση εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει την παγκόσμια παραγωγή, με αποτέλεσμα να μειωθούν τα παγκόσμια αποθέματα κατά 5% για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια. Η μείωση αυτή θα οφείλεται στην ελλειμματική παραγωγή κυρίως σε σιτάρι και καλαμπόκι. Στην Ε.Ε. αναμένεται αύξηση της παραγωγής δημητριακών στους 306,2 εκατ. τόνους, καθώς και αύξηση της κατανάλωσης (282,1 εακτ. τόνους) και των εξαγωγών (44,7 εκατ. τόνους) που θα οδηγήσουν σε μείωση των αποθεμάτων (31,9 εκατ. τόνους).

Η παραγωγή ρεκόρ σε σιτάρι και καλαμπόκι την προηγούμενη περίοδο (2016/17) οδήγησαν στη μεγαλύτερη παγκόσμια παραγωγή δημητριακών που έχει καταγραφεί ιστορικά, η οποία έφτασε τους 2.111 εκατ. τόνους. Την τρέχουσα περίοδο (2017/18) η παγκόσμια παραγωγή δημητριακών αναμένεται να υποχωρήσει στους 2.054 εκατ. τόνους, εξαιτίας της μειωμένης παραγωγής σε σιτάρι και καλαμπόκι. Τα παγκόσμια αποθέματα είναι υψηλά, μετά από τρεις συνεχόμενες χρονιές που η παραγωγή ήταν πλεονασματική, και ευνοούν την κατανάλωση η οποία αναμένεται να φτάσει τους 2.079 εκατ. τόνους. Από αυτή την ποσότητα, οι 691 εκατ. τόνοι θα καταναλωθούν ως τρόφιμα, οι 926 εκατ. τόνοι ως ζωοτροφές και οι 344 εκατ. τόνοι θα χρησιμοποιηθούν από τη βιομηχανία. Η χρονιά προβλέπεται ότι θα είναι ελλειμματική και τα παγκόσμια αποθέματα δημητριακών θα μειωθούν κατά 25 εκατ. τόνους, στους 491 εκατ. τόνους.

Σιτάρι
Η παγκόσμια παραγωγή σιταριού αναμένεται να μειωθεί στους 736 εκατ. τόνους, την περίοδο 2017/18, σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις. Η κατανάλωση αναμένεται να ενισχυθεί οριακά σε σύγκριση με την περσινή σεζόν, φτάνοντας τους 738 εκατ. τόνους. Τα παγκόσμια αποθέματα στο τέλος της φετινής σεζόν εκτιμάται ότι θα μειωθούν οριακά στους 239 εκατ. τόνους, αλλά θα παραμείνουν υψηλά σε σύγκριση με την κατανάλωση.

Καλαμπόκι
Στο καλαμπόκι προβλέπεται μείωση των παγκόσμιων αποθεμάτων, στους 207 εκατ. τόνους, από τους 227 εκατ. τόνους που ήταν την περσινή σεζόν. Η μείωση αυτή αποδίδεται στην πολιτική της Κίνας να μειώσει τα αποθέματά της. Η παγκόσμια παραγωγή αναμένεται να μειωθεί στους 1.026 εκατ. τόνους την περίοδο 2017/18, ενώ η παγκόσμια κατανάλωση αναμένεται να αυξηθεί στους 1.046 εκατ. τόνους.

Ρύζι
Οι ευνοϊκές καιρικές συνθήκες στις σημαντικότερες περιοχές καλλιέργειας του ρυζιού και οι κρατικές ενισχύσεις που λαμβάνουν οι παραγωγοί σε αρκετές Ασιατικές χώρες, αναμένεται να οδηγήσουν στην παραγωγή ρεκόρ των 487 εκατ. τόνων την περίοδο 2017/18, σύμφωνα με τις προβλέψεις του IGC. Η παγκόσμια κατανάλωση εκτιμάται ότι θα αυξηθεί κατά 3 εκατ. τόνους σε σύγκριση με την προηγούμενη σεζόν, στους 485 εκατ. τόνους. Το διεθνές εμπόριο αναμένεται να αυξηθεί στους 41 εκατ. τόνους, κυρίως εξαιτίας των αυξημένων πωλήσεων από την Ινδία και το Βιετνάμ. Τα αποθέματα τα τελευταία χρόνια έχουν σταθεροποιηθεί στα επίπεδα των 118-120 εκατ. τόνων, καθώς η αύξηση της παραγωγής συνοδεύεται και από αύξηση της κατανάλωσης.

 
 

Επιστροφή

1990-2018 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 1,144531 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version