Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Μετά τις 25 Μαΐου προγραμματίζεται πληρωμή για συνδεδεμένες σε φυτική και ζωική παραγωγή, πληρωμές αναμένονται και για υπόλοιπα εξισωτικής

Μετά τις 25 Μαΐου προγραμματίζεται πληρωμή για συνδεδεμένες σε φυτική και ζωική παραγωγή, πληρωμές αναμένονται και για υπόλοιπα εξισωτικής


Τέλη Μαΐου, και σίγουρα μετά τις 25 του μήνα, αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι επόμενες σημαντικές πληρωμές από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Θα αφορούν σίγουρα συνδεδεμένες φυτικής και ζωικής παραγωγής. Μέσα στο πακέτο θα περιλαμβάνονται οι συνδεδεμένες σε βιομηχανική ντομάτα, ρύζι και πορτοκάλια προς χυμοποίηση. Επίσης στόχος του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι να γίνει και μια πρώτη πληρωμή συνδεδεμένων σε βοοτρόφους και αιγοπροβατοτρόφους μέχρι τέλος του μήνα ώστε να υπάρξουν «διορθώσεις» σε μια επόμενη πληρωμή που θα γίνει πριν το τέλος Ιουνίου. Υπενθυμίζουμε ότι, λίγο πριν το Πάσχα, πραγματοποιήθηκαν οι πληρωμές της συνδεδεμένης του σπαραγγιού, ζαχαρότευτλων, της σηροτροφίας, ροδάκινων προς χυμοποίηση. Τέλη του μήνα αναμένεται να γίνει και μια πληρωμή υπολοίπων εξισωτικής.

Η πληρωμή μόνο για τις συνδεδεμένες, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής, εκτιμήσεις μας θα ξεπερνάει τα 80 εκατ. ευρώ. Προς το παρόν γίνονται διασταυρώσεις και έλεγχοι, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν και τροποποιήσεις που ενδέχεται να αλλάξουν το τελικό ποσό προς πληρωµή.

Να σηµειωθεί ότι βάσει των προϋπολογισµών για το 2016 στο ρύζι αναλογούν 7.905.818 ευρώ, τη βιοµηχανική ντοµάτα 3.162.327 ευρώ, τα πορτοκάλια 11.858.727 ευρώ. Αντίστοιχα για τις ενισχύσεις των ζωικών στο πρόβειο και το αίγειο κρέας, το µπάτζετ του 2016 για τα πεδινά είναι 11.364,614 ευρώ και για τα ορεινά στα 21.444.532 ευρώ, στο βόειο κρέας ανέρχεται στα 4.211.569 ευρώ και για τους κτηνοτρόφους µε ειδικά δικαιώµατα, για βοοειδή στα 4.450.000 ευρώ και για αιγοπρόβατα στα 25.196.819 ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση, υποχρέωση στο πλαίσιο των κοινοτικών κανόνων, είναι η διευθέτηση όλων των πληρωμών μέχρι τις 30 Ιουνίου, κάτι που σημαίνει ότι μέχρι αυτή την καταληκτική ημερομηνία θα κληθεί ο Οργανισμός Πληρωμών να καλύψει όλα τις εκκρεμότητες της ενιαίας ενίσχυσης του 2016.

Τέλη Μαΐου τοποθετείται και η πληρωμή των υπόλοιπων από εξισωτικές αποζημιώσεις του 2014 και 2015, ενώ μέσα στον Ιούνιο αναμένεται να ξεκινήσει η πίστωση των υπολοίπων της εξισωτικής αποζημίωσης του 2016.

 
 

Επιστροφή

1990-2018 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,3125 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version