Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Μέχρι τέλος του 2017 θα έχουν εξοφληθεί οι οφειλές στα βιολογικά


Την πλήρη αποπληρωμή των οφειλών από το προηγούμενο ΠΑΑ της βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας εντός του έτους, ανακοίνωσε από τη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιάννης Τσιρώνης. Μέχρι τις 30 Ιουνίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι πληρωμές βιοκαλλιεργητών για το 2014 και μέχρι το τέλος του 2017 θα πληρωθούν και οι οφειλές από το 2015 και το 2016, είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Γεωργαντά. «Είναι ζωτικής ανάγκης να πληρώνονται οι βιοκαλλιεργητές στην ώρα τους. Μέχρι αυτή την στιγμή έχουμε πληρώσει το 64% των πληρωμών του 2014 στη βιολογική γεωργία και το 55% στη βιολογική κτηνοτροφία», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός.

Ο κ. Τσιρώνης επεσήμανε ότι υπήρξε τεράστιο πρόβλημα από τις αλληλοεπικαλύψεις εκτάσεων ανάμεσα στις δηλώσεις που έκαναν οι αγρότες. Ανέφερε δε ότι στη Λέσβο για παράδειγμα από τις 4.000 περιπτώσεις αλληλοεπικάλυψη έχουν φτάσει τις 400.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην μεγάλη καθυστέρηση που υπήρχε στην πληρωμή των βιοκαλλιεργητών του προηγούμενου ΠΑΑ. «Χειριζόμασταν τον προηγούμενο χρόνο πληρωμές που αφορούσαν ακόμη και το 2009 και το 2010. Αυτή η «ψαλίδα» τώρα κλείνει μετά από τις προσπάθειες που κάνει η διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ που χειρίζεται τις πληρωμές. Εκτιμώ ότι μέχρι τέλος του έτους θα έχουν ολοκληρωθεί ακόμη και οι πληρωμές του 2016», τόνισε.

Σε ότι αφορά την ΚΥΑ πιστώσεων ο Υφυπουργός ανακοίνωσε ότι την υπέγραψε στις 28/03/17.

Σε ότι αφορά την αναμόρφωση του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης για τα προβλήματα που δημιουργούνται σε παλιούς και νέους βιοκαλλιεργητές, εξήγγειλε εκ νέου αλλαγή του προγράμματος με θέσπιση βασικού κριτήριου την εμπειρία.


 
 

Επιστροφή

1990-2018 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,5 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version