Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Συμφωνία για διατήρηση των αλιευτικών πόρων και συζήτηση για φυτοπροστασία στο Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ


Σε γενική συμφωνία για τη διατήρηση των ιχθυαποθεμάτων και την προστασία των θαλασσίων οικοσυστημάτων κατέληξε το Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ, την Πέμπτη (11 Μαΐου 2017). Οι νέοι κανόνες καλύπτουν τη λήψη και εκφόρτωση των αλιευτικών πόρων, τις προδιαγραφές και τη λειτουργία αλιευτικών σκαφών καθώς και μέτρα για τον περιορισμό των επιπτώσεών τους σε ευαίσθητα είδη ή περιοχές. Τώρα μένει να υιοθετήσει τον κανονισμό και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να τεθεί σε ισχύ. Πιο αναλυτικά, οι υπουργοί γεωργίας και αλιείας ενέκριναν την πρόταση νέων κανόνων που συχνά αναφέρεται και ως «τεχνικά μέτρα». Η θέση του Συμβουλίου βασίζεται σε πρόταση της Κομισιόν που αποσκοπεί στον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων κανόνων σχετικά με τον τρόπο και τον τόπο όπου μπορούν να ψαρεύουν οι αλιείς.

Αυτά καλύπτουν τη λήψη και εκφόρτωση των αλιευτικών πόρων, τις προδιαγραφές και τη λειτουργία αλιευτικών σκαφών καθώς και τα μέτρα για τον περιορισμό των επιπτώσεών τους σε ευαίσθητα είδη ή περιοχές.

«Μέχρι τώρα οι Ευρωπαίοι ψαράδες έπρεπε να ακολουθούν πάνω από 30 διαφορετικούς κανονισμούς», σημείωσε ο κ. Ρόντερικ Γκάλντες, κοινοβουλευτικός γραμματέας Γεωργίας και Αλιείας της Μάλτας, «ένα υπερβολικά δύσκολο και επαχθές», όπως είπε «νομοθετικό πλαίσιο». «Οι καλύτεροι και σαφέστεροι κανόνες θα βοηθήσουν στην προστασία των θαλασσών μας και στη βιωσιμότητα των αλιευτικών μας πόρων και κυρίως η θέση του Συμβουλίου εξουσιοδοτεί την αλιευτική κοινότητα, δίνοντάς της άμεση έμφαση στη διαδικασία λήψης αποφάσεων», σημείωσε ο Προεδρεύων του Συμβουλίου.

Επίσης στο Συμβούλιο συζητήθηκε ο Κανονισμός με τα όρια των φυτοπροστατευτικών ουσιών.

 
 

Επιστροφή

1990-2018 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 1,53125 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version