Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Μ. Σάλλας: Η Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα θα στηρίξει την τοπική επιχειρηματικότητα


«Είναι ένα αναπτυξιακό στοίχημα που θα το κερδίσουμε, αποδεικνύοντας πως η ελληνική οικονομία και ασφαλώς η οικονομία της Κρήτης έχουν προοπτικές και δυναμική ανάπτυξης. Στόχος μας είναι να μετεξελίξουμε την Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα σε ένα σύγχρονο πιστωτικό ίδρυμα που θα στηρίξει ενεργά την τοπική επιχειρηματικότητα και την οικονομία», τόνισε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου στο Ηράκλειο, ο Πρόεδρος της Lyktos Group, Μιχάλης Σάλλας, αναφερόμενος  στην απόφαση του για την είσοδο της Lyktos Participations AE ως στρατηγικού επενδυτή στην Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα και αναπτύσσοντας τα σχέδιά του για το μέλλον του πιστωτικού Ιδρύματος.

«Θέτουμε τους στόχους και τους υπηρετούμε με υψηλού επιπέδου τεχνογνωσία και αίσθημα ευθύνης. Σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα τα αποτελέσματα θα είναι σημαντικά» δήλωσε ο κ. Σάλλας.

Παράλληλα, εξέφρασε τη χαρά του που συμμετέχει στην Παγκρήτια Τράπεζα, τονίζοντας ότι θα συμβάλει από τη δική του πλευρά με όλες τις δυνάμεις του και θα βοηθήσει την προσπάθεια της Παγκρήτιας να αναβαθμιστεί και να πάει σ ένα άλλο επίπεδο τράπεζας για να μπορεί να ανταποκριθεί καλύτερα στις σύγχρονες συνθήκες, όπως επεσήμανε.

Επίσης, ανέφερε ότι δεν θα είναι ο ίδιος στο ΔΣ, ωστόσο θα υποδείξει 2-3 μέλη για το Διοικητικό Συμβούλιο.

Ακόμη, ο κ. Σάλλας είπε ότι ήδη έχουν προετοιμαστεί ομάδες και με ειδικευμένους σύμβουλους για την παροχή δυνατοτήτων και περισσότερων υπηρεσιών που θα είναι ασφαλώς δεμένες και «κουμπωμένες» με καλύτερες υπηρεσίες και προϊόντα με την Κρητική οικονομία.

Ο πρόεδρος της Παγκρήτιας, Νίκος Μυρτάκης, στην αρχή της συνέντευξης, αναφέρθηκε με θερμά λόγια για τον κ. Σάλλα, σημειώνοντας ότι η «συνάντηση» αυτή δεν ήταν τυχαία.

«Ο Μιχάλης Σάλλας είναι ένας επιτυχημένος Έλληνας τραπεζίτης, ο άνθρωπος που έχτισε την πρώτη σε μέγεθος τράπεζα της χώρας από μηδενική βάση, ενώ δεν μπορώ να μην αναφερθώ στην καταγωγή του κ. Σάλλα από το Ηράκλειο της Κρήτης, έδρα της Τράπεζάς μας. Tον καλωσορίζω», είπε ο πρόεδρος της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας.

Ο πρόεδρος της Lyktos, Μιχάλης Σάλλας, και ο πρόεδρος της Παγκρήτιας, Νίκος Μυρτάκης, αναφερόμενοι στους στόχους της επόμενης ημέρας δήλωσαν ότι από σήμερα ξεκινούν μία σειρά ενεργειών που θα ενισχύσουν την Τράπεζα και θα την οδηγήσουν σε αύξηση της κερδοφορίας.

Ειδικότερα εξειδικεύοντας τους στόχους αναφέρθηκαν:

  • Στην περαιτέρω βελτίωση των εποπτικών δεικτών με ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών, όπως συμβουλευτική τραπεζική στους βασικούς τομείς της κρητικής οικονομίας και νέα καταθετικά προϊόντα.
  • Στη διεύρυνση καταθετικής βάσης με προσέλκυση νέων πελατών, μείωση του καταθετικού κόστους και μηδενισμό των χρηματοδοτικών αναγκών της Τράπεζας από τον ELA.
  • Στην αναβάθμιση της μηχανογράφησης.
  • Στη δημιουργία Treasury για την υποστήριξη της τοπικής οικονομίας (π.χ. εξαγωγές- τουρισμός) μέσω εξειδικευμένων προϊόντων.
  • Στην αναδιοργάνωση και ενίσχυση της στελέχωσης της Τράπεζας, ιδιαίτερα στον τομέα των NPL's (μη εξυπηρετούμενα δάνεια) κατά τα πρότυπα των συστημικών τραπεζών.
  • Στην αναμόρφωση και εκσυγχρονισμό του Τομέα Χορηγήσεων.
 
 

Επιστροφή

1990-2018 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,421875 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version