Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

ΕΦΚ πετρελαίου σε αγρότες: έλεγχος για βεβαιωμένα χρέη και στην συνέχεια για οφειλές ασφαλιστικών εισφορών, από τον Ιούνιο είναι πιθανή η πληρωμή


Την «δαιδαλώδη» διαδικασία επιστροφής ΕΦΚ στους αγρότες περιγράφει η έγγραφη απάντηση στην Βουλή η οποία δόθηκε από την ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων) μετά από επίκαιρη ερώτηση. Όπως αναφέρει εάν το αρχικά προσδιορισμένο ποσό επιστροφής είναι μέχρι 1.500 ευρώ, γίνεται έλεγχος μόνο για βεβαιωμένα χρέη ατομικά, συνυποχρέωσης, συνυπευθυνότητας διαφορετικά γίνεται έλεγχος αντίστοιχος του αποδεικτικού ενημερότητας. Εάν δεν υπάρχουν οφειλές (για επιστροφές μέχρι 1.500 ευρώ) ή είναι φορολογικά ενήμερος, αποστέλλονται προς έλεγχο για ασφαλιστικές οφειλές στην ΗΔΙΚΑ. Το αρχείο επιστρέφει ενημερωμένο (μετά από τους συμψηφισμούς στους Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης - Ο.Κ.Α.) από την ΗΔΙΚΑ, ώστε τυχόν υπόλοιπα να αποδοθούν στους δικαιούχους.

Στην ίδια απάντηση η αρμόδια υπηρεσία της ΑΑΔΕ (ΔΕΛΕΔ) αναφέρει ότι έχει διατεθεί εφαρμογή στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων της Α.Α.Δ.Ε., ώστε να απαντώνται ερωτήματα των ενδιαφερομένων, σχετικά με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε κατά περίπτωση απαίτησης και δικαιούχου.

Πάντως οι αγρότες περιμένουν την επιστροφή του ΕΦΚ του 2015 από τα τέλη Φεβρουαρίου του 2017. Και όπως φαίνεται δεν πρόκειται να γίνει μέσα στον Μάιο. Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ αν πάρει τη σχετική εντολή πληρωμής μπορεί να καταβληθεί τον Ιούνιο.

Δείτε αναλυτικά την απάντηση στην Βουλή.

Σε συνέχεια σχετικών ερωτήσεων, σας ενημερώνουμε ότι η Υπηρεσία μας για την επιστροφή του Ε.Φ.Κ. του πετρελαίου κινητήρων στους δικαιούχους, υλοποίησε τη διαδικασία, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην υπ’ αριθμ. ΔΕΦΚΦ A 1141582 ΕΞ 2016 / ΦΕΚ / Β / 3155 / 30.9.2016 απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης.

Σε γενικές γραμμές, η περιγραφόμενη διαδικασία σε συνδυασμό με τις προδιαγραφές που καταρτίστηκαν έχει ως εξής:
1. Αποστολή αρχείου από τον ΟΠΕΚΕΠΕ προς τη ΔΗΛΕΔ.
2. Δημιουργία αρχείου από τη ΔΗΛΕΔ (Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης) και υπολογισμός του αρχικού ποσού ΕΦΚ.
3. Συμψηφισμοί με τελωνειακό χρέη - Προσδιορισμός υπολοίπου.
4. Έλεγχος του αρχείου για οφειλές στις Δ.Ο.Υ.
- Εάν το αρχικά προσδιορισμένο ποσό επιστροφής είναι μέχρι 1.500,00 ευρώ, γίνεται έλεγχος μόνο για βεβαιωμένα χρέη ατομικά, συνυποχρέωσης, συνυπευθυνότητας, διαφορετικά γίνεται έλεγχος αντίστοιχος του αποδεικτικού ενημερότητας.
4.1. Εάν δεν υπάρχουν οφειλές (για επιστροφές μέχρι 1.500,00 ευρώ) ή είναι φορολογικά ενήμερος (για επιστροφές άνω των 1500,00 ευρώ), αποστέλλονται προς έλεγχο για ασφαλιστικές οφειλές στην ΗΔΙΚΑ (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης).
4.2. Εάν υπάρχουν οφειλές,
4.2.1. εάν είναι μόνο ατομικές, γίνεται κεντρικά συμψηφισμός και τυχόν εναπομείναντα υπόλοιπα αποστέλλονται προς έλεγχο για ασφαλιστικές οφειλές στην ΗΔΙΚΑ.
4.2.1. και ο συμψηφισμός δε δύναται να γίνει κεντρικά λόγω ιδιαίτερης και μεγάλης περιπτωσιολογίας (όπως αποβιώσας με επιστροφή μεγαλύτερη του χρέους, κατάσταση πτώχευσης, ρυθμισμένα χρέη κ.λπ.), το ποσό εξ’ ολοκλήρου αποστέλλεται σε ατομικό Α.Φ.ΕΚ. στη Δ.Ο.Υ. προκειμένου αυτή να διενεργήσει αρμοδίως τυχόν συμψηφισμούς, έλεγχο ασφαλιστικό οφειλών και σε περίπτωση εναπομείναντα υπολοίπου, να το αποδώσει στον δικαιούχο.
5. Το αρχείο που στέλνεται από τη ΔΗΛΕΔ στην ΗΔΙΚΑ, επιστρέφει ενημερωμένο (μετά από τους συμψηφισμούς στους Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης - Ο.Κ.Α.) από τη δεύτερη, ώστε τυχόν υπόλοιπα να αποδοθούν στους δικαιούχους και τα συμψηφιζόμενα από την ΗΔΙΚΑ ποσά στους Ο.Κ.Α.

Συνοψίζοντας, η Υπηρεσία μας στο αρχείο δικαιούχων του ΟΠΕΚΕΠΕ, υπολογίζει τα αρχικά προς επιστροφή ποσά και στη συνέχεια συμψηφίζει με τελωνειακές, φορολογικές και ασφαλιστικές οφειλές. Ό,τι δεν δύναται να γίνει από αυτήν, αποστέλλεται στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ., ώστε να συνεχίσουν την ως άνω περιγραφόμενη
διαδικασία.
Επιπροσθέτως, έχει διατεθεί εφαρμογή στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων της Α.Α.Δ.Ε., ώστε να απαντώνται ερωτήματα των ενδιαφερομένων, σχετικά με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε κατά περίπτωση απαίτησης και δικαιούχου.

 
 

Επιστροφή

1990-2018 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,484375 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version