Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Μια ιδιωτική κερδοσκοπική εταιρεία δεν μπορεί να είναι µέλος των Copa Cogeca


Τη δυσαρέσκειά του εκφράζει στον ΑγροΤύπο ο πρόεδρος της Νέας ΠΑΣΕΓΕΣ, Παύλος Σατολιάς, για την εγγραφή της ΓΑΙΑ Επιχειρείν ως μέλους της Copa Cogeca. «Αυτή είναι η κατάντια των θεσμών που υπάρχει στην Ευρώπη. Μια ιδιωτική κερδοσκοπική εταιρεία σε καμιά περίπτωση δεν αποτελεί αγροτική οργάνωση και δεν μπορεί να είναι µέλος των Copa Cogeca», τονίζει.

Και προσθέτει: «Βέβαια και εμείς έχουμε κάνει πολλά λάθη στο παρελθόν. Τα χρέη της παλαιάς ΠΑΣΕΓΕΣ (περίπου 40.000 ευρώ) την είχαν καταστήσει ανενεργό μέλος. Ελπίζω σύντομα η διοίκηση της Νέας ΠΑΣΕΓΕΣ να καταφέρει να συγκεντρώσει τα απαραίτητα χρήματα και να καταθέσει αίτημα ένταξης στις ευρωπαϊκές αγροτοσυνδικαλιστικές οργανώσεις. Εκτιμώ ότι και το δικό μας αίτημα θα γίνει δεκτό.

Η ετήσια συνδρομή για το κάθε κράτος στο εν λόγω όργανο υπολογίζεται σε 120.000 ευρώ. Αν τώρα αυτό το ποσό θα μοιραστεί με τις υπόλοιπες οργανώσεις μέλη της χώρας μας είναι ένα θέμα προς συζήτηση.

Αυτό που θα πρέπει να καταλάβουν οι Έλληνες αγρότες είναι ότι αν θέλουν να μην τους εκπροσωπεί μια ιδιωτική εταιρεία θα πρέπει να βάλουν το χέρι στην τσέπη. Τα χρήματα δεν είναι πολλά για τους χιλιάδες αγρότες στην χώρα μας. Εγώ θα κάνω τα αδύνατα δυνατά να εκπροσωπηθούν οι πραγματικοί συνεταιριστές στη Copa Cogeca.

Προς το ΥπΑΑΤ θα ήθελα να πω ότι μπορεί να έχουν «πικρίες» με κάποιες οργανώσεις και συνεταιριστές αλλά είναι αθέμιτο να μην φροντίζει για την «φωνή» των αγροτών στις Βρυξέλλες. Δεν θα έπρεπε να αφήσει τα πράγματα και να γίνονται μέλη των κορυφαίων ευρωπαϊκών οργανώσεων του χώρου κεφαλαιοκρατικές επιχειρήσεις (με βάση το καταστατικό της έχει στόχο την κερδοφορία). Δεν έχω κάτι κατά της ΓΑΙΑ αλλά πιστεύω ότι ο αγροτικός και συνεταιριστικός τομέας θα πρέπει να λειτουργεί διαφορετικά στην ΕΕ».

 
 

Επιστροφή

1990-2018 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 1,40625 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version