Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις για την προστασία 6 ελληνικών προϊόντων στην κινέζικη αγορά


Η ΕΕ και η Κίνα συμφώνησαν να δημοσιεύσουν επίσημο κατάλογο διακοσίων ευρωπαϊκών και κινεζικών προϊόντων με γεωγραφικές ενδείξεις, 100 από κάθε πλευρά, που θα εξεταστούν με σκοπό την παροχή προστασίας στο πλαίσιο διμερούς συμφωνίας που θα συναφθεί μέσα στο 2017. Με τη δημοσίευση αυτή ξεκινάει η διαδικασία για την «προστασία» αυτών των προϊόντων στις αγορές των δύο πλευρών από απομιμήσεις και παράνομη ιδιοποίηση, η οποία αναμένεται ότι θα οδηγήσει σε αμοιβαία εμπορικά οφέλη και αύξηση της ευαισθητοποίησης των καταναλωτών και της ζήτησης για προϊόντα υψηλής ποιότητας και από τις δύο πλευρές. Στην λίστα  περιλαμβάνονται και έξι προϊόντα από την χώρα μας που είναι: το Ούζο, το Σαμιώτικο κρασί, το ελαιόλαδο Σητείας, η Ελιά Καλαμάτας, η μαστίχα Χίου και η Φέτα.

Ο κατάλογος της ΕΕ με τα προϊόντα που θα πρέπει να προστατεύονται στην Κίνα περιλαμβάνει προϊόντα όπως: Bayerisches Bier, Queso Manchego, Champagne, Gorgonzola και Polska Wοdka, ενώ μεταξύ των κινεζικών προϊόντων τα οποία οι κινεζικές αρχές επιθυμούν να υπαχθούν στο καθεστώς προστατευόμενων γεωγραφικών ενδείξεων στην ΕΕ συγκαταλέγονται, για παράδειγμα, τα μήλα Yantai (Yantai Ping Guo), το τσάι με γιασεμί Hengxian (Hengxian Mo Li Hua Cha), το ρύζι Panjin (Panjin Da Mi) και το μάνγκο Baise (Baise Mang Guo).

Η δημοσίευση των καταλόγων αυτών σηματοδοτεί την έναρξη περιόδου κατά την οποία τα ενδιαφερόμενα μέρη υποβάλλουν τις παρατηρήσεις τους.

Όπως επισημαίνει η Κομισιόν, η κινεζική αγορά γεωργικών προϊόντων διατροφής είναι μία από τις σημαντικότερες παγκοσμίως και αναπτύσσεται χρόνο με τον χρόνο, χάρη στην ανάπτυξη της μεσαίας τάξης η οποία εκτιμά ιδιαίτερα τα ευρωπαϊκά τρόφιμα και ποτά, τα οποία συχνά έχει γνωρίσει στο πλαίσιο ταξιδιών στο εξωτερικό. Η χώρα αυτή διαθέτει επίσης δική της, πλούσια παράδοση γεωγραφικών ενδείξεων, πολλές εκ των οποίων είναι, ακόμη, σε μεγάλο βαθμό άγνωστες στους ευρωπαίους καταναλωτές αλλά αναμένεται ότι θα καταστούν τώρα ευρύτερα γνωστές χάρη στη συμφωνία.

Δείτε την λίστα με τα ευρωπαϊκά προϊόντα

Δείτε την λίστα με τα κινέζικα προϊόντα

 
 

Επιστροφή

1990-2018 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,1875 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version