Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

ΠΕΝΑ: Άμεση καταβολή του πριμ πρώτης εγκατάστασης στους δικαιούχους Νέους Αγρότες


Την πρώτη τους συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Ιωάννη Τσιρώνη, είχαν την περασμένη Τετάρτη μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών (ΠΕΝΑ) και εκπρόσωποι τοπικών ενώσεων νέων αγροτών, όπου είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για τα θέματα που τους απασχολούν.

Οι εκπρόσωποι των νέων αγροτών ενημέρωσαν τον υπουργό για τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά  τους εξαιτίας των υψηλού κόστους παραγωγής, της μεγάλης φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών που καλούνται να υποβάλλουν, ενώ στάθηκαν ιδιαίτερα στο θέμα των αδειών για τις σταυλικές εγκαταστάσεις και τα προβλήματα που δημιουργούνται από τις μεγάλες καθυστερήσεις που παρατηρούνται λόγω της δαιδαλώδους γραφειοκρατίας.

Παράλληλα συζητήθηκαν και θέματα που έχουν σχέση με τη βιολογική γεωργία και το τρέχον υπό διαμόρφωση πρόγραμμα στο οποίο όπως είπε ο υπουργός οι νέοι αγρότες θα έχουν περισσότερα μόρια.

Αναφορά έγινε για τα σχέδια βελτίωσης και για την αναγκαιότητα σύνδεσής τους με τραπεζική χρηματοδότηση, καθώς σε διαφορετική περίπτωση οι νέοι αγρότες δεν θα μπορέσουν να πετύχουν τους στόχους τους.

Ο κ. Τσιρώνης ανέφερε πως το υπουργείο βρίσκεται σε επαφή με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων  προκειμένου να βρεθεί λύση στο μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης ρευστότητας.

Παρόντες στη συνάντηση, που  πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα καλό κλίμα, ήταν ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών Θεόδωρος Βασιλόπουλος, ο ειδικός γραμματέας της Π.Ε.Ν.Α. Παναγιώτης Αλεξανδρόπουλος, εκπρόσωποι της Ένωσης Νέων Αγροτών Ηλείας Ιωάννης Αλεξόπουλος, Καρδίτσας Χρυσόστομος Νταντάμης και Γιώργος Κορομπίλιας και Αιτωλοακαρνανίας Χρήστος Καπελιέρης.

Οι νέοι αγρότες τόνισαν και την αναγκαιότητα άμεσης καταβολής του πριμ πρώτης εγκατάστασης στους δικαιούχους για να μπορέσει να έχει το πρόγραμμα τα επιθυμητά αποτελέσματα, ενώ ζήτησαν να επιδοτείται η αγορά γης των νέων που θέλουν να δημιουργήσουν κτηριακές υποδομές και σταύλους.

Σε επόμενη συνάντηση τους με τον κ. Τσιρώνη, οι εκπρόσωποι της Π.Ε.Ν.Α. θα καταθέσουν το υπόμνημά τους με λεπτομερή καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, αλλά και των λύσεων που προτείνουν.

Ο πρόεδρος της Π.Ε.Ν.Α. προσκάλεσε τον υπουργό να παρευρεθεί στο 24ο  Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών  που θα πραγματοποιηθεί φέτος  στα Χανιά της Κρήτης και συγκεκριμένα στο χώρο του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου, από τις 7 έως τις 10 Σεπτεμβρίου, με θέμα την ελαιουργία και την κτηνοτροφία.

 
 

Επιστροφή

1990-2018 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,6401367 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version