Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Ολοκληρώθηκε ο τρίτος κύκλος προβολής του ελληνικού κρασιού στην Ιαπωνία

Ολοκληρώθηκε ο τρίτος κύκλος προβολής του ελληνικού κρασιού στην Ιαπωνία


Ολοκληρώθηκαν οι δράσεις του τρίτου κύκλου προβολής του ελληνικού κρασιού στην Ιαπωνία από τον Οργανισμό Enterprise Greece. Ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που ξεκίνησε το 2015 και περιελάμβανε σειρά εστιασμένων δράσεων όπως καταχωρήσεις και άρθρα στον κλαδικό τύπο, οργανωμένες επισκέψεις ιαπωνικών ΜΜΕ, προκειμένου να γνωρίσουν τον ελληνικό αμπελώνα και πρόσκληση εισαγωγέων στην έκθεση «Οινόραμα» στην Αθήνα, για επιχειρηματικές συναντήσεις με Έλληνες οινοποιούς.

Στο Τόκυο και στην Οσάκα διοργανώθηκαν ειδικές γευσιγνωσίες και εκπαιδευτικά σεμινάρια για τους επαγγελματίες του οινικού χώρου και της μαζικής εστίασης καθώς και θεματικά master class σεμινάρια από τον Κωνσταντίνο Λαζαράκη MW, ενώ για τους οινόφιλους καταναλωτές διοργανώθηκαν σε Τόκυο και Κιότο γαστρονομικές βραδιές με ελληνικό κρασί.
Ταυτόχρονα, η Ελλάδα συμμετείχε για πρώτη φορά στην έκθεση κρασιού Vinexpo Tokyo με ένα εντυπωσιακό περίπτερο που τράβηξε την προσοχή των επισκεπτών με τη μεγάλη ποικιλία κρασιών και την υψηλή ποιότητα τους.

Όλο το πρόγραμμα υποστηρίχτηκε από την Πρεσβεία της Ελλάδας στο Τόκυο και από εξειδικευμένες εταιρείες δημοσίων σχέσεων στην Ιαπωνία και στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο Enterprise Greece, οι συντονισμένες ενέργειες των τελευταίων ετών έχουν αρχίσει να φέρνουν τα πρώτα αποτελέσματα στην απαιτητική και ανταγωνιστική ιαπωνική αγορά με τον αριθμό των ιαπωνικών εταιρειών που εισάγουν ελληνικά κρασιά να αυξάνεται από 3 το 2013 σε 8 το 2016. Το ύψος των  εξαγωγών να φτάνει τις 482 χιλ. € το 2016 (από 158 χιλ. € το 2013), ενώ το α' τετράμηνο 2017, η αύξηση που επετεύχθη έφτασε το 66%, στοιχείο που επιτρέπει να περιμένουμε το 2018 οι εξαγωγές να ξεπεράσουν το 1 εκ. €. Όμως το σημαντικότερο είναι ότι το ελληνικό κρασί που εξάγεται στη Ιαπωνία είναι κυρίως κρασιά μεσαίας και ανώτερης κατηγορίας.

Τέλος, σημειώνεται ότι οι δράσεις προβολής του κρασιού στην Ιαπωνία χρηματοδοτούνται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στο πλαίσιο της Κοινής Οργάνωσης Αγοράς οίνου και από τον Enterprise Greece.

Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και το 2018 προς την κατεύθυνση της αύξησης αναγνωρισιμότητας των ελληνικών ετικετών και την επίτευξη στόχου εξαγωγών ενός εκατομμυρίου ευρώ μέχρι το τέλος του 2018.

 
 

Επιστροφή

1990-2018 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,46875 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version