Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Οι ανάγκες της σύγχρονης εποχής επιβάλουν λιπάσματα Νέας Τεχνολογίας

Οι ανάγκες της σύγχρονης εποχής επιβάλουν λιπάσματα Νέας Τεχνολογίας


Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε το καθιερωμένο πλέον meeting των εκπροσώπων του AGROTAIN  από διάφορες χώρες της Ευρώπης αλλά και την Νότια Αφρική, που φέτος πραγματοποιήθηκε στην Γρανάδα της Ισπανίας, στις 27 και 28 Ιουνίου.

«Οι ανάγκες της σύγχρονης εποχής επιβάλουν λιπάσματα Νέας Τεχνολογίας», ήταν το συμπέρασμα κατέληξε το 4ο ετήσιο συνέδριο των εκπροσώπων του AGROTAIN

Η εταιρεία ΓΑΒΡΙΗΛ παραβρέθηκε ως αποκλειστική εκπρόσωπος του σταθεροποιητή ουρεάσης AGROTAIN και των λιπασμάτων ΑΥΞΗΜΕΝΗΣ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑΣ NUTRIMORE  για την Ελλάδα, την Κύπρο, την Αλβανία και την Βουλγαρία.

Τα συμπεράσματα
Για άλλη μία φορά επιβεβαιώθηκε το προβάδισμα των λιπασμάτων ουρίας έναντι των υπόλοιπων αζωτούχων λιπασμάτων , η ανάπτυξη των σταθεροποιημένων λιπασμάτων έναντι των κοινών και η υπεροχή του σταθεροποιητή ουρεάσης AGROTAIN  έναντι των υπολοίπων σταθεροποιητών. Το άζωτο είναι ένας από τους βασικότερους παράγοντες που επηρεάζει τις αποδόσεις όλων των καλλιεργειών. Μόνο ο καιρός επηρεάζει τις αποδόσεις των καλλιεργειών περισσότερο. Τον καιρό είναι προφανές ότι δεν μπορούμε να τον επηρεάσουμε. Η επιλογή του αζώτου είναι όμως 100% στο χέρι μας και γι’ αυτό οφείλουμε να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί με τις επιλογές μας.

Το άζωτο είτε προέρχεται από κοινή ουρία, κοινή ουροθειϊκή (blending ή χημική), νιτρική αμμωνία, ασβεστούχο νιτρική αμμωνία κ.α. έχει πολύ μεγάλο ποσοστό απωλειών περίπου 40-50% τις πρώτες ημέρες μετά την εφαρμογή του. Για αυτό τον λόγο άλλωστε  απαιτείται επαναληπτική εφαρμογή. Τελικά η εφαρμογή του αζώτου μας στοιχίζει πολύ σε χρήμα, χρόνο, εργατικά, καύσιμα κ.α.

Αντίθετα η προσθήκη του σταθεροποιητή ουρεάσης AGROTAIN, μετατρέπει τα λιπάσματα ουρίας σε λιπάσματα ΑΥΞΗΜΕΝΗΣ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑΣ μιας και:

 • Μηδενίζονται οι απώλειες εξαέρωσης της ουρίας.
 • Ομαλοποιείται ο ρυθμός παροχής αζώτου στα φυτά.
 • Η θρέψη με άζωτο στα λιπάσματα που περιέχουν AGROTAIN, ξεκινά από το πρώτο λεπτό. Τα NUTRIMORE δεν είναι λιπάσματα βραδείας αποδέσμευσης αλλά λιπάσματα μηδικών απωλειών αζώτου.

Τελικά η παρουσία του σταθεροποιητή ουρεάσης AGROTAIN βοηθά στην αξιοποίηση του αζώτου στο 100% από τα φυτά με αποτέλεσμα:

 • Αύξηση σοδειάς τουλάχιστον κατά 10% σε όλες τις καλλιέργειες.
 • Βελτιωμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά στα παραγόμενα προϊόντα.
 • Μειωμένα κοστολόγια λίπανσης.
 • Λιγότερο χρόνο, μειωμένα κοστολόγια σε καύσιμα και εργατικά.
 • Ευελιξία στον χρόνο εφαρμογής του λιπάσματος ανεξαρτήτου καιρού. Το άζωτο παραμένει προστατευμένο για περίπου 15 ημέρες μέχρι να βρέξει ή ποτίσουμε.
 • Υπεροχή και στην υδρολίπανση. Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση η χρήση κοινών λιπασμάτων δεν μηδενίζει τις απώλειες του αζώτου. Για παράδειγμα η χρήση της κοινής ουρίας μπορεί να μην είναι 30-40% εξακολουθεί όμως να είναι 20-30%.

Συνεπώς και στην περίπτωση της υδρολίπανσης η παρουσία του AGROTAIN είναι απαραίτητη.
Με την προσθήκη του σταθεροποιητή ουρεάσης AGROTAIN τα λιπάσματα NUTRIMORE μετατρέπονται σε λιπάσματα αυξημένης αποδοτικότητας που μπορούν να εγγυηθούν αυξημένες αποδόσεις, χαμηλά κοστολόγια αζώτου και υψηλές κερδοφορίες.

Προσοχή στους μιμητές του AGROTAIN
Την επιτυχία του AGROTAIN, θέλησαν να μιμηθούν πολλές εταιρείας. Αυτή την στιγμή λοιπόν και σε παγκόσμιο επίπεδο, κυκλοφορούν πάρα πολλά λιπάσματα τα οποία περιέχουν NBPT και θέλουν να παρουσιάζονται σαν NUTRIMORE.

H αποτελεσματικότητα και η επιτυχημένη πορεία των NUTRIMORE, οφείλεται στο AGROTAIN και όχι απλά στο NBPT. Το AGROTAIN είναι ένα μίγμα NBPT και βοηθητικών ουσιών. Τόσο η τελική σύσταση όσο και η αναλογία του κάθε συστατικού είναι αποτέλεσμα 20 ετούς πειραματισμού και συνεχής βελτίωσης.

Την αποτελεσματικότητα του AGROTAIN την αποδεικνύουν χιλιάδες πειραματικά που έχουν πραγματοποιηθεί σε παγκόσμια επίπεδο σε πάρα πολλές καλλιέργειες. Στην Ελλάδα την αποτελεσματικότητά του επιβεβαιώνει και το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Το AGROTAIN λοιπόν μπορεί και πραγματοποιεί όσα υπόσχεται γιατί:

 • Περιέχει το σωστό μίγμα AGROTAIN και βοηθητικών ουσιών. Αντίθετα άλλα λιπάσματα του ανταγωνισμού περιέχουν μόνο NBPT-αγνώστου προέλευσης χωρίς καν βοηθητικές ουσίες ή κάποιες βοηθητικές ουσίες  διαφορετικές από αυτές του AGROTAIN και που δεν υπάρχουν αποδεικτικά για την αποτελεσματικότητά τους.
 • Τα NUTRIMORE είναι αποτελεσματικά γιατί περιέχουν το AGROTAIN σε ποσοστό που ορίζει η νομοθεσία και συστήνει KOCH μετά από χιλιάδες πειραματικά που έχει πραγματοποιήσει . Το συμβόλαιο της εταιρείας μας με την KOCH άλλωστε, είναι πολύ αυστηρό και μας δεσμεύει για την κυκλοφορία άριστων τελικών προϊόντων με την αναλογία του NBPT στο ποσοστό που ορίζει η νομοθεσία, και του AGROTAIN στα ποσοστά που προτείνει η εταιρεία KOCH, ώστε να διασφαλίζεται η άριστη αποτελεσματικότητα των λιπασμάτων NUTRIMORE. Η KOCH επιβεβαιώνει την αξιοπιστία των NUTRIMORE με συχνούς δειγματοληπτικούς ελέγχους που πραγματοποιεί σε ανύποπτο χρόνο ανά την Ελλάδα σε διάφορους τύπους NUTRIMORE που συλλέγει από διαφορετικούς μας συνεργάτες.  Αντίθετα στα υπόλοιπα λιπάσματα που περιέχουν απλά NBPT, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί επίσημα και με αποδεικτικά την αποτελεσματικότητα των προϊόντων αυτών. 
 • Η σύνθεση του AGROTAIN είναι τέτοια που εξασφαλίζει την διάρκεια ζωής του για 18 μήνες μετά την εφαρμογή του πάνω στην ουρία. Αντίθετα ανταγωνιστικά προϊόντα περιορίζονται σε διάρκεια ζωής του NBPT το πολύ μέχρι 180 ημέρες.
 • Η σύνθεση του AGROTAIN και κυρίως οι βοηθητικές ουσίες που περιέχει είναι τέτοια που εξασφαλίζει την τέλεια διασπορά του και προσκόλλησή του πάνω στην ουρία. Στα προϊόντα του ανταγωνισμού με NBPT, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί την σωστή διασπορά σταθεροποιητή πάνω στην ουρία άρα και την αποτελεσματικότητα αυτών των λιπασμάτων.

Η εποχή απαιτεί προϊόντα νέας Τεχνολογίας
Οι εποχές άλλαξαν και πλέον δεν πρέπει να πάει χαμένος ούτε ένας κόκκος λιπάσματος. Όπως όλα έχουν εξελιχθεί γύρω μας, έτσι συμβαίνει και με τα λιπάσματα. Αφού κανείς δεν χρησιμοποιεί το τρακτέρ του πατέρα ή του παππού του, γιατί επιμένει να χρησιμοποιεί το λίπασμα που έβαζε ο πατέρας ή ο παππούς του; Σήμερα, πράγματι κυκλοφορούν λιπάσματα Νέας Τεχνολογίας, εξελιγμένα, που αλλάζουν τα δεδομένα στην λίπανση.

Τα NUTRIMORE ανήκουν στην κατηγορία αυτή και η εταιρεία ΓΑΒΡΙΗΛ αναζητεί συνεχώς και στηρίζει καινοτόμα προϊόντα. Με αυτό τον τρόπο η λίπανση γίνεται πιο αποτελεσματική, οι αποδόσεις αυξάνονται, το κοστολόγια μειώνονται και τελικά εξασφαλίζεται η επιβίωση όλων όσων ασχολούμαστε με τον αγροτικό κλάδο.

 
 

Επιστροφή

1990-2018 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,609375 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version