Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Παράνομα παρασιτοκτόνα κυνηγά η Interpol σε 16 ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα


Στην κατάσχεση 122 τόνων παράνομων παρασιτοκτόνων προχώρησαν τα ευρωπαϊκά τελωνεία, μετά τη διεξαγωγή ερευνών σε σκάφη και σε αεροπλάνα που εισέρχονταν στην ήπειρο, ανακοίνωσε η Interpol.

Στο πλαίσιο μιας εκτεταμένης επιχείρησης, που διεξήχθη σε πολλές χώρες, η οποία είχε διάρκεια δέκα ημερών και έφερε την ονομασία «Silver Axe II», τα τελωνεία και τα μέλη της Europol, καθώς και η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης, πραγματοποίησαν επιχειρήσεις σε 16 ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων η Μεγάλη Βρετανία, η Γαλλία, η Ελλάδα, η Λιθουανία, η Ρουμανία, η Σλοβενία και η Ισπανία.

«Η ποσότητα των παραποιημένων παρασιτοκτόνων είναι αρκετή για να καλύψει σχεδόν δύο φορές το μέγεθος του Λουξεμβούργου», δηλαδή περισσότερα από 452.000 ποδοσφαιρικά γήπεδα, δήλωσε η εκπρόσωπος της Europol κ. Τίνε Χόλεφετ.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, τα περισσότερα απ' αυτά τα παρασιτοκτόνα είχαν παραχθεί στην Κίνα, με κατώτερης ποιότητας και συχνά επικίνδυνα χημικά προϊόντα, πρόσθεσε ο Κρις Φανστεενκίστε, υπεύθυνος της μονάδας για τα εγκλήματα κατά της πνευματικής ιδιοκτησίας IPC3 της Europol.

Εκτός του ότι είναι πιθανό να βλάψουν σοβαρά τις καλλιέργειες, να μολύνουν το περιβάλλον και να είναι βλαβερά για τον άνθρωπο, αυτά τα χημικά προϊόντα έχουν συχνά εξαιρετικά χαμηλό σημείο ανάφλεξης, εξήγησε ο κ. Κρις Φανστεενκίστε.

«Ορισμένα απ' αυτά τα χημικά προϊόντα καίγονται ακόμη και σε θερμοκρασίες μόλις 28 βαθμών Κελσίου, κάτι που τα καθιστά εξαιρετικά επικίνδυνα κατά τη μεταφορά και την αποθήκευση», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Τα παραποιημένα παρασιτοκτόνα τα οποία κατασχέθηκαν θα καταστραφούν γρήγορα βάσει μιας εξειδικευμένης διαδικασίας, πρόσθεσε.

Η Europol ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα πως η Κίνα και το Χονγκ Κονγκ είναι τα κύρια κέντρα αποστολής παραποιημένων προϊόντων στον κόσμο.

 
 

Επιστροφή

1990-2018 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,65625 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version