Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Νέοι Αγρότες: Εντάχθηκαν οι άνεργοι, στους επιλαχόντες έμειναν οι ενεργοί αγρότες

Νέοι Αγρότες: Εντάχθηκαν οι άνεργοι, στους επιλαχόντες έμειναν οι ενεργοί αγρότες


Θύελλα αντιδράσεων είχαμε μετά την ανακοίνωση των Περιφερειών των δικαιούχων Νέων Αγροτών. Εκτός από τους απόφοιτους των κρατικών αγροτικών σχολών (Αβερώφειο Σχολή, Γαλακτοκομική Ιωαννίνων κ.α.), που βρέθηκαν εκτός προγράμματος, όπως πρώτος ανέφερε ο ΑγροΤύπος, πολλοί νέοι αγρότες, που το 2016 νοίκιασαν και καλλιέργησαν τα χωράφια, βρέθηκαν εκτός λίστας δικαιούχων και πήγαν στους επιλαχόντες, αφού πριμοδοτήθηκαν οι «άνεργοι».

Αυτό οφείλεται σε λάθος κατεύθυνση στην βαθμολόγηση, η οποία π.χ. έδινε προβάδισμα σε ανθρώπους που είναι ανέφικτο να γίνουν επαγγελματίες αγρότες, βάζοντας κριτήρια όπως η ανεργία και το σχεδόν μηδενικό εισόδημα. Άρα ουσιαστικά «τιμωρήθηκαν» όσοι νέοι θέλησαν να παράγουν και επένδυσαν στο αγροτικό επάγγελμα. Αυτοί και χρεώθηκαν και δεν θα εισπράξουν το πριμ.

Σύμφωνα με καταγγελίες στον ΑγροΤύπο μόνο στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υπάρχουν 130 άτομα που είναι στην λίστα με τους επιλαχόντες. Όλοι αυτοί δεν χάνουν μόνο το πριμ αλλά και τα δικαιώματα (που θα έπαιρναν από το Εθνικό Απόθεμα). Επίσης δεν πριμοδοτούνται για τα Σχέδια Βελτίωσης.

Άρα στην πράξη τους «πετούν» εκτός συστήματος επιδοτήσεων ΚΑΠ. Έτσι οι νέοι που θέλουν να παράγουν βρίσκονται σε απόγνωση και οι θαμώνες της καφετέριας «επιβραβεύονται».

Το αλαλούμ με την βαθμολογία των Νέων Αγροτών επιβεβαιώνει στον ΑγροΤύπο με δηλώσεις του ο κ. Ν. Παυλονάσιος, αντιπρόεδρος της ΠΕΝΑ. Όπως τονίζει «αυτοί που δεν έχουν σχέση με το χωράφι «πριμοδοτήθηκαν» απέναντι σε αυτούς που έχουν λίγα στρέμματα, έχουν υποδομές και γνώσεις και κυρίως θέλουν να παράγουν. Ουσιαστικά δίνουν ένα πριμ για κάποια χρόνια σε άτομα που ποτέ δεν θα ασχοληθούν με τον αγροτικό τομέα και παράλληλα μειώνουν τους δείκτες της ανεργίας».

 
 

Επιστροφή

1990-2018 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,5078125 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version