Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Απάντηση από Τεχνολόγους στην ΠΟΓΕΔΥ για την εξίσωση των Γεωπόνων με τους αποφοίτους ΤΕΙ


Απάντηση στο κείμενο της ΠΟΓΕΔΥ, που ήταν κατά της εξίσωσης των Γεωπόνων με τους αποφοίτους ΤΕΙ, το οποίο είχε δημοσιεύσει ο ΑγροΤύπος, δίνει η Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Τεχνολόγων Γεωπόνων (Π.Ε.Π.ΤΕ.Γ. ) «Δεν μας εκπλήσσουν ανακοινώσεις συνδικαλιστικού χαρακτήρα, όπως αυτή της 7ης Ιουλίου 2017, καθώς κατά κανόνα δεν έχουν καμία σχέση με την Ακαδημαϊκή πραγματικότητα», τονίζει.

Και προσθέτει: «Όμως, η Ελληνική Πολιτεία, και ιδιαίτερα οι Πολιτικές Ηγεσίες των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης, και Παιδείας, οφείλουν να απαντήσουν στο πως επιτρέπουν σε συνδικαλιστικές οργανώσεις να μετατρέπουν ΝΠΔΔ αλλά και την Ακαδημαϊκή γνώση, σε συντεχνιακά όργανα, και συμφεροντολογικά ή ιδεοληπτικά, να αντιμάχονται την λογική, ζητώντας επισήμως ή ανεπισήμως, να αποκλείονται άλλοι απόφοιτοι Ανώτατης Εκπαίδευσης, από θέσεις εργασίας που σχετίζονται άμεσα με το περιεχόμενο των Ανώτατων σπουδών τους.

Θεωρούμε δε, ότι είναι αρμοδιότητα των Διοικήσεων του Τεχνολογικού Τομέα των ΑΕΙ, να απαντάνε ή όχι σε άτοπες ή συκοφαντικού περιεχομένου ανακοινώσεις.

Ευτυχώς, η Ελλάδα, παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που αντιμετωπίζει, διανύει αισίως το έτος 2017, και η δομή της Ανώτατης Εκπαίδευσης είναι συγκεκριμένη, και δεν αμφισβητείται ή ερμηνεύεται κατά το δοκούν, πουθενά αλλού στον πολιτισμένο κόσμο.

Τα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΤΕΙ), είναι Ανώτατα Ιδρύματα. Οι πτυχιούχοι του Τεχνολογικού Τομέα των ΑΕΙ, επομένως και των Σχολών Τεχνολογίας Γεωπονίας, μηδενός εξαιρουμένου, έχουν παρακολουθήσει βασικές τετραετείς σπουδές στο επιστημονικό τους πεδίο, λαμβάνοντας υψηλού επιπέδου επιστημονική και τεχνολογική γνώση.

Ακολουθούν μεταπτυχιακές σπουδές σε επίπεδο ΜΔΕ και Διδακτορικού Διπλώματος, και επομένως έχουν κάθε δικαίωμα, να ζητάνε από την Ελληνική Πολιτεία, να αξιοποιούνται με βάση αντικειμενικά κριτήρια και όχι την αντίληψη του οποιουδήποτε συνδικαλιστικού φορέα, που βρίσκεται σε μία άλλη εποχή.

Οι Πτυχιούχοι των Σχολών Γεωπονίας του Τεχνολογικού Τομέα των ΑΕΙ, τιμούν όσους πολιτικούς σέβονται τους Νόμους του Ελληνικού Κράτους, και υπερασπίζονται την λογική και την δικαιοσύνη, και κυρίως δεν θυσιάζουν τις Ακαδημαϊκές Αξίες, στον Βωμό της συντεχνιακής λογικής και κυρίως δεν μπαίνουν σε λογικές εκβιασμού, γιατί δεν αρμόζει στην επιστημονική τους υπόσταση και ιδιότητα.

Η Π.Ε.Π.ΤΕ.Γ. καλεί, όλους τους συναδέλφους, Πτυχιούχους των Σχολών Γεωπονίας, Γεωπόνων Τεχνολογικού Τομέα των ΑΕΙ (Γεωπόνοι ΤΕ), να ενημερώνουν την Π.Ε.Π.ΤΕ.Γ. για πρακτικές εκφοβισμού που μπορεί να χρησιμοποιούνται σε βάρος της άσκησης του επαγγέλματός τους και της επιστημονικής τους αυτοτέλειας, από οποιονδήποτε.

Πάντα η καλύτερη λύση στα προβλήματα είναι η γνώση και ο διάλογος υψηλού επιπέδου».

Εκ του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ένωσης Πτυχιούχων Τεχνολόγων Γεωπόνων

Διαβάστε εδώ το κείμενο της ΠΟΓΕΔΥ που δημοσιοποίησε ο ΑγροΤύπος

 
 

Επιστροφή

1990-2018 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,671875 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version