Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

ΝΔ: Νοέμβριο ψηφίζεται ο νέος Κανονισμός για τα αλκοολούχα ποτά, να υπάρξουν κυβερνητικές πρωτοβουλίες για να αποτραπούν δυσάρεστες καταστάσεις


Συνάντηση με τον επικεφαλής των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη είχε ο βουλευτής Λαρίσης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, για το ζήτημα που έχει προκύψει με τον υπό ψήφιση στην Ευρωβουλή νέο Κανονισμό για τα αλκοολούχα ποτά Γεωγραφικής Ένδειξης, που περιέχει «δυσάρεστες εκπλήξεις» για παραδοσιακά ελληνικά ποτά, όπως το τσίπουρο, η τσικουδιά, το ούζο και η μαστίχα Χίου. Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ενημέρωσε τον κ. Κεφαλογιάννη για την πρωτοβουλία που ανέλαβε με την παρέμβασή του προς τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ζαν Κλωντ Γιούγκερ και θεσμικούς παράγοντες της ΕΕ, στους οποίους απέστειλε ενημερωτικές επιστολές με συγκεκριμένα επιχειρήματα, προκειμένου έστω και την ύστατη στιγμή να αποτραπούν δυσμενή τετελεσμένα για τα αλκοολούχα ποτά ΠΓΕ.

Για το ζήτημα υπήρξαν παρεμβάσεις στο εθνικό και το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Στις Επιτροπές της Βουλής, όπου συζητήθηκε ο Κανονισμός, παρενέβη ο κ. Χαρακόπουλος εξηγώντας τους κινδύνους που ελλοχεύουν, ενώ κατέθεσε και ερωτήσεις στους συναρμόδιους υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης.

Την ίδια ώρα και στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο υπήρξε ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή από τον κ. Κεφαλογιάννη, ο οποίος και απεκάλυψε ότι αν και η προθεσμία υποβολής προτάσεων από τα κράτη μέλη για διορθώσεις του Κανονισμού έληγε στις 10 Μαρτίου 2017, η υφυπουργός Οικονομικών κ. Παπανάτσιου έφερε προς συζήτηση τον Κανονισμό στη Βουλή, κατόπιν εορτής, στις 30 Μαρτίου!

Ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ ενημέρωσε τον Θεσσαλό πολιτικό ότι ο Κανονισμός αναμένεται να έρθει προς ψήφιση στην ευρωβουλή τον προσεχή Νοέμβριο και ότι ο ίδιος θα καταθέσει σχετικές τροπολογίες μόλις ανοίξει η ολομέλεια του ευρωκοινοβουλίου. Έως τότε συμφώνησαν ότι επιβάλλεται να υπάρξουν πρωτοβουλίες και συντονισμένες ενέργειες τόσο της κυβέρνησης όσο και των Ελλήνων ευρωβουλευτών στις πολιτικές ομάδες όπου ανήκουν, προκειμένου να αλλάξουν τα επίμαχα σημεία του Κανονισμού.

Μετά τη συνάντηση, σε κοινή τους δήλωση, οι κ.κ. Κεφαλογιάννης και Χαρακοπουλος δήλωσαν ότι «λόγω της αβελτηρίας της κυβέρνησης κινδυνεύουν εμβληματικά ποτά, όπως το τσίπουρο και η τσικουδιά. Δυστυχώς, τα ανακλαστικά των αρμοδίων υπουργών έθεσαν σε κίνδυνο παραδοσιακά ποτά για τα οποία ανοίγει «παράθυρο» εμφιάλωσης εκτός του τόπου και της χώρας παραγωγής, με δυσάρεστες συνέπειες για όλους τους εμπλεκόμενους στον αμπελοοινικό τομέα και τις τοπικές οικονομίες.

Καλούμε την κυβέρνηση, έστω και με καθυστέρηση, να αναλάβει τις ευθύνες της και να προχωρήσει άμεσα στις επιβαλλόμενες πρωτοβουλίες πριν υπάρξουν μη αναστρέψιμα τετελεσμένα».

 
 

Επιστροφή

1990-2018 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,71875 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version